|

Uzan, Telsim'i istedi

Yeni Şafak, Cem Uzan ile TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün görüşmesinin perde arkasını açıklıyor. Uzan görüşmede, Telsim ve çimento fabrikalarının gruba verilmesi halinde borçlarını ödeyeceklerini söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 20/06/2004 Pazar
Güncelleme: 14:25 - 25/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

  • HÜSEYİN ÖZAY / ANKARA


    Genç Parti lideri Cem Uzan, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk ile görüşmesinde, Telsim'in yönetimi kendilerine geri verilirse, borçlarının tamamını ödemeye hazır olduklarını söyledi. Cem Uzan, şirketlerin varlıklarını da TMSF'ye teminat olarak bırakmaya hazır olduklarını bildirdi.

    İlk olarak Yeni Şafak'ın duyurduğu Cem Uzan'ın TMSF ile görüşmesinde ilginç diyaloglar yaşandı. Yeni Şafak'ın edindiği bilgiye göre, Genç Parti lideri Cem Uzan'ın TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ile görüşmesi geçen hafta çarşamba günü saat 15.00'de gerçekleşti. Görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Cem Uzan görüşmeye, Kemal Uzan'ın oğlu sıfatıyla katıldı. Randevu talebi Cem Uzan'dan geldi. Cem Uzan, Yeni Şafak'ın görüşmeyi kamuouyuna duyurmasından rahatsız oldu. Uzan, TMSF'ye gelişinin basından gizli tutulmasını ve TMSF'ye giriş çıkışlarında fotoğrafının çekilmesini istemediğini bildirdi.

    'Bana bir şans verin'

    Cem Uzan, TMSF Başkanı Ertürk ile yaptığı görüşmede, yeni bir ödeme planı sunmadı. Görüşme, Uzan Grubu tarafından 19 Nisan'da verilen teklif üzerinde yoğunlaştı. Cem Uzan, Başkan Ertürk ile yaptığı konuşmada, borcunu inkâr etmediğini belirterek, "Buraya, Babam Kemal Uzan'ın oğlu olarak katılıyorum. Borcumuzu inkâr etmiyoruz. Ancak bize de diğer batık banka patronlarına tanınan hakları tanıyın" dedi. Cem Uzan, Çukurova Grubu ve Sabah Grubu ile yapılan ödeme anlaşmalarını örnek göstererek, "Biz borcumuzu, 15 yılda değil 12 yılda ödemeye hazırız. Ayrıca, Fon'un uygun gördüğü faizi de kabul edeceğiz" dedi.

    Cem Uzan, borcunu ödemek için bütün şirketleri geri istemediğini, sadece Telsim ve bazı çimento fabrikalarının yönetiminin kendilerine verilmesini istediğini söyledi. Uzan, teminat olarak da el konulan tüm şirketlerin varlıklarını Fon'a verebileceklerini bildirdi. Ayrıca, TMSF ile Uzan Grubu arasında bir protokol düzenlenmesi halinde, protokolün altına, hakkında gıyabi tutulma kararı bulunan Baba Kemal Uzan'ın da imza koyacağını söyledi.

    ERTÜRK: TEKLİF İNCELENECEK
    TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, TMSF olarak bütün batık banka patronlarına eşit mesafede olduklarını belirterek, herkese kapılarının açık olduğunu söyledi. Ahmet Ertürk, el konulan şirketlerle ilgili olarak da hukuk çerçevesinde satış işlemlerinin devam ettiğini Cem Uzan'a hatırlattı. TMSF Başkanı Ertürk, Fon'un, batık banka hakim ortaklarından gelen yazılı tekliflerin tamamının değerlendirildiğini, Uzan Grubu tekliflerinin de konunun uzmanları tarafından incelendiğini söyledi.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce