|

Van’da trene mayınlı saldırı

Van'ın Saray ilçesinde yolcu trenine düzenlenen mayınlı saldırının ardından jandarma bölgede arama yaptı.

Yeni Şafak
21:04 - 31/07/2015 Cuma
Güncelleme: 19:38 - 31/07/2015 Cuma
IHA

Van'ın Saray ilçesinde içerisinde 20 kişinin bulunduğu bir trene düzenlenen mayınlı saldırı sonrası jandarma bölgede dedektör bomba uzman Köpekleri ile arama yaptı.


Olay, Saray ilçesine bağlı Keçikayası bölgesinde meydana geldi. İçerisinde 17 İran asıllı demir yolu çalışanıyla 3 Türk çalışanın bulunduğu tren, mayının patlamasıyla birlikte hasar görmüştü.


Patlamada hafif şekilde yaralanan makinist Tahirhan G., gün ağarması ile makinist Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Gün ağarınca bölgeye giden jandarma olay yerinde geniş güvenlik önlemi alarak sinyal kesici ve bomba dedektör köpekleri ile olası ikinci bir bombaya karşı çalışma yaptı.


Patlamanın, bölgeye Çekilen yaklaşık 200 metrelik kablo ile yapıldığı tespit edildi. Patlama ile birlikte vagonların altında büyük bir çukur açıldı. Uzman ekiplerin yaptığı incelemede patlama makinistin bulunduğu lokomotife yaklaşık 20 metre önünde patlatıldığı tahmin ediliyor.


Patlama ile birlikte makinistin bulunduğu yer harabeye döndü. Jandarma trenin olay yerinden kaldırılmasına kadar bölgedeki güvenlik önlemlerini devam ettirecek.


Yolcu treni, patlama ile birlikte İstanbul'dan Van'a gelen yolcularını alamayınca, İranlı yolcular ise uzun süre Van'da feribotta mahsur kaldı. Zaman zaman gerginlik yaşanırken, yolcular 4 otobüsle İran'a gönderildi.

#Van
#Van’da trene mayınlı saldırı
#Patlama
9 yıl önce