|

Vatan’da tören

Vatan Caddesi'ni dolduran İstanbullular 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı coşkuyla kutladı. Türk bayraklarıyla donatılan caddede göndere Türk Bayrağı'nın çekilmesiyle başlanan resmi geçit törenini vatandaşlar ilgiyle izledi.

M. Şakir Saraç
04:00 - 31/08/2018 Cuma
Güncelleme: 02:51 - 31/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
İstanbullular 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı coşkuyla kutladı.
İstanbullular 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı coşkuyla kutladı.

30 Ağustos'ta Türk milletinin vatan, bayrak ve kutsal değerlerini hedef alan güçlerin mağlup edildiğini söyleyen Tuğgeneral Özgür Tör, "Bu zaferle Türk milleti devleti için canı ve kanı pahasına istiklal ve tam bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini bir kez daha bütün dünyaya ispat etmiştir. Ordumuz yeterli silah, teçhizat ve erzakı bulunmamasına rağmen bağrından çıktığı milletten aldığı güçle Büyük Taarruzu gerçekleştirerek emsali görülmeyen bu şanlı zaferi kazanmıştır." diye konuştu.


‘30 Ağustos zeybeği’

Kayseri’de düzenlenen törende efe kıyafetleriyle sahne alıp zeybek oynayan Ugandalı Abdülkerim Mugenzi, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusuna ortak oldu. Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi olan Mugenzi’nin zeybek oyunu törene katılan vatandaşlar ve protokol üyeleri tarafından beğeniyle izlenirken, Ugandalı öğrenci uzun süre alkışlandı.


İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği ve İntercity İstanbul Park işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte yüze yakın klasik araç, Formula 1 pistinde üç turluk konvoyla renkli görüntüler oluşturdu. Formula 1 pistinde atılan zafer turlarının ardından klasik araçların oluşturduğu konvoy, Bağdat Caddesi’nden geçerek Kadıköy’de son buldu.

Donanma kapılarını açtı

Donanma Komutanlığı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Gölcük Deniz Ana Üssü Komutanlığı'ndaki askeri gemileri halkın ziyaretine açtı. Etkinliğe 1. Muhrip Filotillası Komodoru Deniz Kurmay Albay Aydın Sezenoğlu, TCG Fatih Savaş Gemisi Komutanı Yarbay Levent Barbak ve Gemi 2. Komutanı Binbaşı Volkan Kıvan ile bazı askeri personel katıldı. Etkinlik kapsamında İzmit'teki TCG Hızır Reis ve TCG Gayret müze gemileri de vatandaşlar tarafından ücretsiz ziyaret edildi.

#30 Ağustos Zafer Bayramı
#Kutlama
6 yıl önce