|

Vekalet savaşları dönemine girildi

7. Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Sempozyumu’nda terör meselesi masaya yatırıldı. Sempozyumda konuşan Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı Birol Akgün, “Güçlü devletler jeopolitik çıkarlarını korumak için terör örgütlerine vekalet verdi” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/12/2015 Cumartesi
Güncelleme: 01:36 - 5/12/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Polis Akademisi Başkanlığı Uluslararası Terörizm ve Güvenlik Araştırmaları Merkezi (UTGAM) tarafından Antalya'da 7'ncisi gerçekleştirilen “Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar” sempozyumu dün başladı. Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Osman Köse ile Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Uluslararası Güvenlik Anabilim Dalı Başkanı Necati Anaz sempozyumun açılışında birer konuşma yaptı.



IŞİD ŞEMSİYE HALİNE GELECEK


Başkan Yardımcısı Köse, “Bugün terörün kendi başına ortaya çıkmadığını görüyoruz. Baktığımızda terörü destekleyenler yine devletler olarak karşımıza çıkıyor. Her korsanlık hareketinin arkasında uluslararası bir devlet, büyük güçlerden bir tanesi çıkıyor” dedi. Ardından söz alan Anaz ise dünyanın ardı ardına ve kale savaşları sürecine gireceğine dikkat çekerek, “Bu süreçte güçlü devletlerin Ortadoğu'daki jeopolitik şehvetleri yüzünden yeni nesil terör örgütleri peyda olacak. Ve bu örgütler Avrupa'nın kalbine kadar eylem coğrafyalarını genişletecek” diye konuştu.



HİBRİT SAVAŞ YÖNTEMİ


Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı Birol Akgün ise dünyadaki soğuk savaş döneminin ardından güçlü devletlerin özel harp teknikleri geliştirdiğini vurguladı. Vekalet savaşlarının başladığı bir döneme girildiğine işaret eden Akgün, Suriye, Irak ve Ukrayna'yı örnek göstererek, “Güçlü devletler jeopolitik çıkarlarını korumak için terör örgütlerine vekalet verdi. 'Hibrit Savaş Yöntemi' adı verilen teknikle vekil tayin edilen terör örgütleri üzerinden kendilerini yönetecek etkin ve meşru devlet gücü bulunmayan Suriye, Irak ve Ukrayna gibi ülkelerde savaş yürütülüyor” diye konuştu.


#Suriye
#Birol Akgün
#Vekalet savaşları
#Stratejik Düşünce Enstitüsü
#7. Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Sempo
8 yıl önce