|

Vicdansız taksici: Doğum yapan kadını araçtan attı

Hamile kadın ve eşini arabadan indiren taksici, sancısı tutan kadını hastaneye yetiştirmek yerine sokak ortasında bıraktı. Kocaeli Çayırova’da yaşayan Suriyeli Mahmut Haşim, eşinin sancısı başlayınca taksi çağırdı. 41 T 3071 plakalı taksinin şoförü M.B., Ayşe Haşim’in doğum yapmak üzere olduğunu görünce aileyi arabadan indirdi.

Haber Merkezi
04:00 - 29/05/2020 Cuma
Güncelleme: 23:07 - 28/05/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Haşim ailesi
Haşim ailesi

Taksici hızla olay yerinden uzaklaştı, evine dönmeye çalışan kadın ise bina merdivenlerinde doğurdu. Anne ve bebeği ambulansla hastaneye kaldırılırken, Mahmut Haşim, taksicinin araba pislenecek diye çok sinirlendiğini söyledi.


O ŞOFÖRE EV HAPSİ
  • Görüntülerin sosyal medyada yayınlanması üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü dün sabah taksi şoförü M.B.’yi gözaltına aldı. Emniyetteki ifadesinde kadını kanlar içinde görünce korktuğu için arabaya almadığını söyleyen M.B. adliyeye sevkedildi. Anne ve bebeğinin canını tehlikeye atan sorumsuz taksici adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine şüpheli hakkında süresiz olarak ev hapsi kararı verildi. Başsavcılık açıklamasında, “taksicinin vicdani ve insani yükümlülüğünü yerine getirmeyerek zor durumda olan kadına yardım etmediği” vurgulandı.

#Kocaeli
#Taksi
#Doğum
4 yıl önce