|

Yalan ve algıya izin vermeyiz

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Daire Başkanlığı’nın, Türkiye’ye karşı yürütülen kara propaganda savaşına karşı faaliyet yürütmek üzere kurulduğunu söyledi. Altun, “Türkiye’ye karşı birtakım mahfillerden kaynaklanan olumsuz tezlere, dezenformasyon çabalarına, kara propaganda girişimlerine de karşı mücadele etmek önemli fonksiyonumuz” diye konuştu.

Haber Merkezi
00:00 - 27/09/2020 Pazar
Güncelleme: 21:19 - 26/09/2020 Cumartesi
Yeni Şafak
Fahrettin Altun
Fahrettin Altun

İletişim Başkanlığı görevinden bu yana ilk kez bir televizyon programına çıkan Fahrettin Altun, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı.

Altun, İletişim Başkanlığının Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kurulan bir kurum olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye çok önemli bir çığır atlamıştır" dedi. "İletişim Başkanlığı, stratejik iletişimin kurumsal hale gelmesinin somutlaşmış hali" diyen Altun, "Türkiye'ye karşı birtakım mahfillerden kaynaklanan olumsuz tezlere, dezenformasyon çabalarına, kara propaganda girişimlerine de karşı mücadele etmek önemli fonksiyonumuz" şeklinde konuştu.

MÜCADELEMİZ HALK ADINA

Altun, Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Dairesi Başkanlığı'nın kurulmasına ilişkin soru üzerine, kara propagandayla mücadelenin faaliyet alanlarında olduğunu söyledi. Altun, şöyle devam etti:

YIPRATMA KAMPANYASI

Devletin çıkarlarını halk ve millet adına savunmak için böyle bir girişimde bulunulduğunu belirten Altun, kuruma ve kendisine yönelik eleştirilerle ilgili, "Bunu bir yıpratma kampanyası olarak değerlendiriyorum. Bu kampanyaya karşı da hiç bir şekilde bugüne kadar da prim vermediğimizi düşünüyorum" dedi.

#Fahrettin Altun
#Yalan
#Propaganda
#Mücadele
4 yıl önce