|

Suriyeli ailenin dramı

Konya Karatay’da Suriyeli ailenin yaşadığı evde çıkan yangında, dumandan etkilenen yaşları 4 ila 11 arasında değişen 4 kardeş, hayatını kaybetti. Olay anında evde olmayan ve çocuklarını kurtarmaya çalışırken dumandan etkilenen anne Fatima El Abdullah tedavi görürken çocuklardan Velid El Abdullah’ın engelli olduğu öğrenildi.

Yeni Şafak
04:00 - 30/12/2018 Pazar
Güncelleme: 23:15 - 29/12/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Yangında yaşları 4 ila 11 arasında değişen 4 kardeş hayatını kaybetti.
Yangında yaşları 4 ila 11 arasında değişen 4 kardeş hayatını kaybetti.

Konya Karatay’da Suriyeli bir ailenin yaşadığı evde yangın çıktı. Sobadan çıkan yangın, yaşları 4 ila 11 arasında değişen 4 kardeşin ölümüne sebep oldu. Çocuklarının cenazesini kendi elleriyle yıkayan anne ve baba, evlatları defnedilirken güçlükle ayakta durdu.

Konya’nın Karatay ilçesinde bir apartmanın çatı katında yangın faciası yaşandı. Aziziye Mahallesi Şehri Ayin Sokak’ta, bir apartmanın çatı katındaki dairede saat 07.30 sıralarında yangın çıktı.

KOMŞULARINDAN YARDIM İSTEDİ

Baba Hüseyin Abdullah işe gittikten sonra anne Fatima Abdullah, 4 çocuğunu evde bırakıp aşevinden yiyecek almak için evden çıktı. Kısa sürede geri dönen anne, evden dumanlar yükseldiğini görünce komşularından yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken çevre sakinleri içeri girip, Rim Abdullah (11), Velid Abdullah (10), Hasan Abdullah (5) ve Muhammed Abdullah’ı (4) dışarı çıkardı.


YANGIN SOBADAN ÇIKMIŞ

4’ü de yoğun dumandan etkilenen ve birinde yanıklar olan kardeşler, ambulanslarla kent merkezindeki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Durumları ağır olan 4 kardeş bütün müdahalelere karşını hayatını kaybetti. Çocuklarını kurtarmaya çalışırken dumandan etkilenen anne Fatima Abdullah’ın durumunun iyi olduğu belirtilirken, kardeşlerden Velid Abdullah’ın engelli olduğu öğrenildi. İtfaiye ekipleri, yaptıkları araştırmada yangının sobadan çıktığını belirledi.


CENAZELERİ ANNE BABA YIKADI

Kardeşlerin cenazeleri, yapılan otopsinin ardından aileye teslim edildi. Acılı baba Hüseyin Abdullah ve anne Fatima Abdullah, çocuklarının cenazelerini kendileri yıkamak istedi. Israr üzerine yetkililer izin verdi ve anne ile baba, çocuklarının cenazelerini kendileri yıkadı. Kardeşler, Hacıveyis Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze namazına Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak da katıldı. Ailenin yaklaşık 4 yıl önce Suriye’deki iç savaştan kaçarak, Konya’ya gelip yerleştikleri öğrenildi.

#​Konya
#Karatay
5 yıl önce