|

Yasağı dinlemeyip bayramın birinci günü parklara gittiler

İstanbul'da Ramazan Bayramı’nın birinci gününü bazı vatandaşlar parklarda geçirdi.

15:01 - 13/05/2021 Perşembe
Güncelleme: 15:06 - 13/05/2021 Perşembe
DHA
Yasakta parklara akın ettiler.
Yasakta parklara akın ettiler.
İstanbul'da Ramazan Bayramı’nın birinci gününü bazı vatandaşlar parklarda geçirdi. Bir vatandaş ise, koronavirüse inanmadığı için dışarı çıktığını söyledi.

Ramazan Bayramını’nın birinci gününde bazı İstanbullular, Eyüpsultan’da bulunan Yeşilpınar Bölge Parkı’na geldi. Parka gelenlerin çoğunluğunun emekli ya da çocuklu aileler olduğu görüldü. Vatandaşlar hem koronavirüsten hem de eski bayramların tadının olmamasından yakındı.

"BEN İNANMIYORUM"

Parkta vakit geçirenlerden İbrahim Tiryaki, eski bayramların olmadığını belirterek, “Eski bayramlar hiçbir yerde yok, biz arıyoruz çocukluğumuzdaki bayramları” diyerek, şöyle konuştu: “Sabah erkenden kalkardık, herkese yemeğe giderdik. Köy köy dolaşıp gezmeye giderdik. Burada kimseye gidemiyoruz ki biz böyle yaşadık eskiden. Eskiden yapılanları kimse bilmiyor. Şimdi köyde kimse kalmadı ki burada da aynı. Koronavirüsten dolayı kimse kimseye gidemiyor. Her şey bitti.”

ESKİ BAYRAMLARI ÖZLEDİK

Yasaktan dolayı köyüne gidemediğini belirten Tiryaki, koronavirüse inanmadığını söyleyerek, “Her gün milletin içerisindeyim bana koronavirüs bulaşmadı. Ben inanmıyorum” dedi.

Eski bayramları özlediğini ifade eden Mustafa Taşkıran da “İnşallah müslümanlığa eziyet edilmeyen yeni bayramları diliyoruz” diye konuştu.



#RAMAZANÜBAYRAM
#PARK
#YASAK
3 yıl önce