Yasak aşk cinayeti

Dha
00:007/06/2014, Cumartesi
G: 6/06/2014, Cuma
Yeni Şafak
Yasak aşk cinayeti
Yasak aşk cinayeti

Selçuk Üniversitesi'ni sarsan cinayetin sır perdesi aralandı. Katil Prof. Dr. Ahmet G. ile öldürdüğü Doç.Dr. Celalettin Özdemir'in fakültede görev yapan sekreter Asuman S.'ye aşık olduğu belirlendi. Ahmet G.'nin cinayeti Asuman S. ile Özdemir'in yakınlaşmasını kıskandığı için işlediği tespit edildi.

Türkiye'nin köklü yüksek öğretim kurumlarından Selçuk Üniversitesi'ni şoke eden korkunç cinayette her şey iki öğretim üyesinin, aynı kadına ilgi duymasıyla başladı. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan G. ile evli olan Kimya Mühendisliği Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet G., taşeron şirket kadrosunda bulunan ancak bölüm sekreterliğini yapan 35 yaşındaki Asuman S.'ye ilgi duydu. Evli olan sekreter 35 yaşındaki Asuman S. iddiaya göre Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir'le de gönül ilişkisine girdi.

KISKANÇLIK KRİZİ CİNAYET İŞLETTİ

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Handan G. ile evli ve 1 çocuk babası 55 yaşındaki Prof. Dr. Ahmet G. ile eşinden 6 ay önce boşanan 2 çocuk babası 42 yayındaki Doç. Dr. Celalettin Özdemir arasında, aynı kadına ilgi duymaları nedeniyle başlayan rekabet husumete dönüştü. İddiaya göre sekreter Asuman S., eşi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan G. tarafından duyulmasından korktuğu için Prof. Dr. Ahmet G.'ye uzak durmaya başladı. Kimya Mühendisliği Bölüm Sekreteri olan Asuman S. iki hafta önce Turizm Fakültesi'nde görevlendirildi. Gönül ilişkisinde olduğu kadının son günlerde Doç. Dr. Celalettin Özdemir'le samimiyetini ilerlettiğini gören Prof. Dr. Ahmet G., bunu hazmedemeyip kıskançlık krizine girdi ve Doç. Dr. Celalettin Özdemir'i boğazından bıçaklayarak öldürdü.

SEKRETER SERBEST

Cinayetle ilgili soruşturmayı derinleştiren polis cinayet şüphelisi Prof. Dr. Ahmet G. ile öldürülen Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in gönül ilişkisine girdikleri ileri sürülen sekreter Asuman S.'yi gözaltına aldı. Prof. Dr. Ahmet G. tutuklanırken sekreter Asuman S. adli kontrol şartıyla mahkeme tarafından salındı.

Bıçaklanarak öldürülen Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in cenazesi Konya'da toprağa verildi. Törene, ailesi, yakınları, SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Haberim yoktu

Olayın ardından cinayetten tutuklanan Prof. Dr. Ahmet G.'nin eşi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Handan G.'nin de ifadesine başvuruldu. Prof. Dr. Handan G.'nin ifadesinde eşinin gönül ilişkisinden bilgisinin olmadığını söylediği öğrenildi. Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü de olayın ardından idari soruşturma başlatıldığını açıkladı. Yapılan açıklamada olayın kişisel olduğu, üniversitenin kurumsal kimliğine zarar vermemesi gerektiği belirtilerek bu tür elim olayların bir daha yaşanmaması temenni edildi.