|

Yeni askerlikte sona gelindi

Yeni askerlik sistemine geçiş çalışmalarında sona gelindi. Taslak, önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulacak. Açıklamayı Milli Savunma Bakanlığı Sözcüsü Binbaşı Nadide Şebnem Aktop yaptı. Son 1 yılda 74’ü sözde lider kadroda olmak üzere toplam 2 bin 442 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayan Aktop, “PKK/YPG, Münbiç’i tamamen boşaltmalı. Ağır silahlar toplanıp yönetim Münbiçlilere devredilmeli” dedi.

Kıymet Sezer
04:00 - 20/01/2019 Pazar
Güncelleme: 02:35 - 20/01/2019 Pazar
Yeni Şafak
Deniz Kuvvetleri’nin kadın subaylarından Binbaşı Nadide Şebnem Aktop, Milli Savunma Bakanlığı Sözcüsü olarak bundan sonra bilgilendirme toplantıları düzenleyecek.
Deniz Kuvvetleri’nin kadın subaylarından Binbaşı Nadide Şebnem Aktop, Milli Savunma Bakanlığı Sözcüsü olarak bundan sonra bilgilendirme toplantıları düzenleyecek.

Milli Savunma Bakanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı’nca “Mehmetçik 2018 yılı faaliyetleri” konulu basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Milli Savunma Bakanlığı’nın medyadaki yüzü olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın başarılı kadın subaylarından, Tanıtım Subayı Binbaşı Nadide Şebnem Aktop, kameralar karşısına geçti. Genelkurmay Karargahı’nda Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Basın Bilgi Merkezi’nde gerçekleştirilen basın bilgilendirme toplantılarının ihtiyaç duyuldukça tekrarlanması bekleniyor.

TARTIŞMALAR BİTECEK

  • Yeni askerlik sistemi ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldığını açıklayan Sözcü Binbaşı Aktop, “Bütün bakanlık ve kurumlarla yakın işbirliği içinde yaptığımız çalışmayla her seferinde gündeme gelen “bedelli”, “dövizli askerlik” gibi tartışmalarının/sistemlerin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Çeşitli talepler, isteklerin yanı sıra belirli ihtiyaçları da göz önünde tutuyoruz. Ancak diğer taraftan askerlik de milli bir görevdir. Yeri geldiğinde, ihtiyaç duyulduğunda Silahlı Kuvvetler’in görevlerinin icrası, ülkemiz ve milletimizin savunulması bakımından yükümlü askerlere de ihtiyacımız var” dedi.

ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ

MSB Sözcüsü Aktop, Milli Savunma Bakanlığı, yeni askerlik sistemine yönelik çalışmalarda sona gelindiğini, önümüzdeki günlerde taslak metnin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacağını açıkladı. Bedelli askerlik uygulamasına ilişkin son verileri de paylaşan Aktop, “Bedelli askerlik kapsamında 4 Ocak 2019 tarihi itibariyle 635 bin 582 vatandaşımızın müracaat işlemi tamamlanmış, bunlardan 98 bin 630’unun temel eğitimleri sona ermiştir. Kalan yükümlülerin eğitim süreci devam etmektedir” bilgisini verdi.

Fırat Kalkanı modeli tüm Suriye için

Binbaşı Aktop, TSK’nın Suriye kuzeyindeki terörle mücadele faaliyetlerine devam ettiğini belirterek, “Fırat Kalkanı Harekatı (FKH) alanı tüm Suriye’ye örnek teşkil etmektedir” vurgusu yaptı. Aktop, 300 bin Suriye vatandaşının gönüllü olarak FKH alanına döndüğünü belirtti.

KÜRTLERLE ETLE TIRNAK GİBİYİZ

Fırat’ın Doğusuna yönelik hazırlıklar kapsamında “Mücadelemiz, asla, etle tırnak gibi bir olduğumuz, aynı coğrafyayı ve aynı ekmeği paylaştığımız Kürt halkı ile değildir. TSK’nın mücadelesi, tüm etnik/dini topluluklar için tehdit teşkil eden PKK/YPG ve DEAŞ iledir” diyen Aktop, “TSK, tüm harekât alanlarında halkın özlediği ve beklediği şefkat eli olmuştur” dedi. Askeri yetkililer, ABD ile üzerinde görüşülen güvenli bölgenin terörden, teröristten arındırılmış bölge olması konusundaki hassasiyete işaret etti. İdlib’deki istikrarı koruma faaliyetlerinin ise provokasyonlara rağmen, başarıyla devam ettiği vurgulandı.

MÜNBİÇ YAKIN TAKİPTE

Binbaşı Aktop, TSK’nın amacının “PKK/YPG’nin tamamen Münbiç’i boşaltması, ağır silahlarının toplanması, şiddete yönelik eylemler yürüten gruplardan arındırılarak bölgenin güvenliğinin ve istikrarının sağlanması, yönetimin Münbiçlilere devredilmesi ve Suriyelilerin evlerine dönmesi” olduğunu anlattı.

  • Mavi vatan için nöbet
  • Binbaşı Aktop, “462 bin km2 olan mavi vatanımızda da uluslararası hukuk ve anlaşmalardan kaynaklanan hak ve menfaatlerimiz büyük bir azim ve kararlılıkla korunmaktadır” dedi. Türkiye’nin Ege ve Akdeniz’deki sorunların dostluk, barış ve işbirliği içerisinde çözülmesi yanlısı olduğunu anımsatan Aktop, “Türkiye’ye rağmen” atılacak hiçbir adıma ve oldubittiye asla müsaade etmeyeceğimizi; Doğu Akdeniz’deki tek yanlı hidrokarbon faaliyetlerine izin vermeyeceğimizi; bölgede Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yer almadığı hiçbir projenin yaşama şansı olmadığını her vesileyle dile getiriyoruz” diye konuştu.
  • 74 ELEBAŞI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
  • TSK tarafından 24 Temmuz 2015 tarihinden itibaren yurt içinde ve sınır ötesinde başlatılan operasyonlarda Mehmetçiğin, “girilemez!” denilen yerlere girdiğini, “ulaşılamaz!” denilen yerlere ulaştığını vurgulayan Aktop, PKK/KCK’ya karşı yurtiçinde ve Irak kuzeyinde “taarruz” anlayışı ile yürütülen operasyonlarda 74’ü sözde lider kadroda olmak üzere toplam 2 bin 442 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Erdoğan’ın yüksek siyasi liderliğinde hain FETÖ darbe girişimini akamete uğrattığını anımsatan Aktop, FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında 15 bin 213 personel hakkında ihraç işlemi yapıldığını açıkladı.

#Askerlik
#Milli Savunma Bakanlığı
#Nadide Şebnem Akto
#PKK/YPG
#Münbiç
5 yıl önce