|

Yeni cep Aria 0555

Türkiye İş Bankası ve Telekom İtalia Mobile ile ortaklaşa kurulan yeni GSM 1800 operatörü "Aria", cep telefonu piyasasında rekabeti kızıştıracak.

.
00:00 - 14/02/2001 Çarşamba
Güncelleme: 14:35 - 6/01/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
 Yeni cep Aria 0555
Yeni cep Aria 0555

Turkcell ve Telsim'den sonra Türkiye İş Bankası ve Telekom İtalia Mobile (TİM) ortaklığı ile İŞ-TİM adıyla kurulan Yeni GSM 1800 operatörü "Aria", telekomünikasyon sektörüne "merhaba" dedi. GSM 1800 ihalesini verdikleri 2 milyar 525 milyon dolarlık teklifle kazanan yeni GSM operatörü İŞ-TİM, 0555 numaralı "ARİA"yı dün Swiss Otel'de düzenlenen toplantıda tanıttı.

İŞ-TİM Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu ve Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, aldıkları inisiyatif ile yabancı sermayenin Türkiye'ye getirilmesine katkıda bulunduklarını söyledi.

25 yıllık borcu ödediler

Özince, bu sayede 25 yıllık GSM 1800 lisans devir bedeli ile ilgili borçlarının ikinci taksidi olan 2 milyar 25 milyon doların ödemesini de gerçekleştirdiklerini söyleyerek, cumhuriyet tarihinin en yüksek meblağlı özelleştirmesinde aldıkları inisiyatif ile yabancı sermayenin Türkiye'ye getirilmesinde önemli katkıda bulunduklarını ifade etti.

Yeni dönemin, İŞ-TİM'in yatırımlarının sonunu değil ivme noktasını ifade ettiğini kaydeden Özince, 65 milyonluk Türkiye'nin yerli ve yabancı yatırımcılar için çok ciddi üretim ve tüketim potansiyelleri olan bir piyasa olduğuna inandıklarını ifade etti.

Özince, inisiyatiflerini, en kısa zamanda borsada halka açık bir Türk anonim şirketine dönüştürmeyi hedeflediklerini de belirtti.

İş-Tim Genel Müdürü Giuseppe Farina ise baz istasyonlarının insan sağlığına zararlarının tartışıldığı dönemde, Aria'nın nasıl bir yol izleyeceği sorusuna "Dünya standartlarına uyacakları" şeklinde cevap verdi.


23 yıl önce