|

Yeni firar üssü Kırgızistan

Türk-Kazak işbirliğinde yürütülen mücadele nedeniyle Kazakistan’da barınamayan FETÖ üyeleri soluğu Kırgızistan’da alıyor. Darbecilere kucak açan Kırgızistan, hainleri korumaya alıyor. Son olarak Kazakistan’da barınamayan üç şüpheli FETÖ’nün yeni firar üssü olan Kırgızistan’a kaçtı.

Yeni Şafak ve
08:00 - 29/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:10 - 29/11/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Firari FETÖ’cüleri yakalamak için özel ekip kuran MİT, Pakistan, Endonezya ve Sudan’da operasyonlar düzenledi. Son olarak Sudan’da örgütün kasası Memduh Çıkmaz yakalandı.
Firari FETÖ’cüleri yakalamak için özel ekip kuran MİT, Pakistan, Endonezya ve Sudan’da operasyonlar düzenledi. Son olarak Sudan’da örgütün kasası Memduh Çıkmaz yakalandı.

Türk-Kazak işbirliğinde yürütülen mücadele nedeniyle Kazakistan’da barınamayan FETÖ mensupları kapağı Kırgızistan’a atıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eylül ayında Kazakistan’a yaptığı ziyarette FETÖ ile mücadeleyi gündemine aldı. Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’le görüşmesinin ardından “FETÖ’nün Orta Asya yapılanması” ile mücadele konusunda önemli adım atıldı.

KAZAKİSTAN İADE ETTİ

Görüşmenin ardından düğmeye basan iki ülkenin güvenlik birimleri FETÖ’nün Kazakistan’daki yapılanmasına büyük operasyon gerçekleştirdi. Düzenlenen operasyonda yakalanarak Kazakistan Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne getirilen FETÖ’cüler, Türkiye’ye iade edildi. İade edilenlerin arasında FETÖ’nün bu ülkede bulunan önemli isimleri de yer aldı. Örgüt imamlarının yerel yöneticilerle kulis girişimleri de boşa çıkarken Kazakistan yönetiminin FETÖ ile mücadelesi kararlı bir şekilde devam ediyor.

KAZAKLARA DA KISKAÇ

Bu kapsamda takipte olan örgüte finans sağlayan iş adamlarının oturma izinleri iptal edildi ve FETÖ’cüler sınır dışı edildi. Türk kökenli FETÖ’cülere göz açtırmayan Kazakistan, ülke içinde FETÖ okullarından mezun olan ve örgüt üyesi oldukları bilinen Kazakistanlıları da mercek altına aldı. Devlet bürokrasisinde yer alan bu isimlerle ilgili olarak önümüzdeki günlerde yeni operasyonlar yapılacağı iddia ediliyor.

Bu gelişmelerin ardından FETÖ’cüler Kazakistan’dan kaçmaya başladı. Kaçan FETÖ imamları, soluğu “Orta Asya’daki örgütün kalesi olarak” gösterilen Kırgızistan’da aldı.

KIRGIZİSTAN’A SIĞINDILAR

Örgütün Kazakistan imamı olan M. A. başta olmak üzere T. A. ve İ. K. gibi isimler de Kırgızistan’a kaçan FETÖ’cüler arasında yer aldı. FETÖ’nün yaklaşık 25 yıldır faaliyet gösterdiği Kırgızistan’da oldukça etkili olduğu ve ülkede darbe yapacak gücü elinde bulundurduğu iddia ediliyor. Kırgızistan yönetimi ise Türkiye’nin bütün girişimlerine rağmen darbeci hainlere destek olmaya devam ediyor.

  • Çad’dan sınır dışı etme sözü
  • Çad Cumhurbaşkanı İdris Debi, ülkesindeki FETÖ’ye bağlı okulların Aralık ayında Türkiye Maarif Vakfına (TMV) devredileceğini açıkladı. Debi, ülkede çeşitli temaslarda bulunan vakfın Yönetim Kurulu üyesi Büyükelçi Dr. Hasan Yavuz ve beraberindeki heyeti kabul etti. Çad Cumhurbaşkanı Debi, görüşme hakkında yaptığı açıklamada, ülkesindeki FETÖ okullarının TMV’ye devrinin 18 Aralık’a kadar tamamlanacağını bildirdi. Debi, FETÖ mensuplarının derhal sınır dışı edilmesi talimatını verdiğini aktardı.
#FETÖ
#Kırgızistan
#Çad
6 yıl önce