|

Yeni Şafak'a operasyon kararını bu üçlü verdi

Darbeleri Araştırma Komisyonu'nda ifadesine başvurulan İstanbul eski valisi Erol Çakır, 28 Şubat vesayet rejiminin her yanda hissedildiği 2001 yılında Yeni Şafak'a yapılan 'Örümcek Operasyonu'nun perde arkasını anlattı.

İlhan Toprak
00:00 - 10/10/2012 Çarşamba
Güncelleme: 19:45 - 10/10/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Yeni Şafak'a operasyon kararını bu üçlü verdi
Yeni Şafak'a operasyon kararını bu üçlü verdi

Kirli ilişkiler ağını ve o dönemdeki yolsuzlukları ifşa eden Yeni Şafak'a baskın kararının Ergenekon sanıkları Adil Serdar Saçan, Tuncay Özkan ile Rüştü Kazım Yücelen tarafından alındığını belirten Çakır, operasyonun bilgisi dışında geliştiğini iddia etti

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu bünyesinde kurulan 28 Şubat post modern darbesini araştıran alt komisyon, İstanbul eski valisi Erol Çakır'ı dinledi. Yaklaşık 2,5 saat Komisyon'a bilgi veren Çakır, 28 Şubat sürecinde Yeni Şafak'a yapılan Örümcek Operasyonu'nun il emniyet müdürü ve kendisinin bilgisi dışında gerçekleştiğini iddia etti. 'İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen, gazeteci Tuncay Özkan ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan sık sık biraraya gelerek toplantılar yaparlardı. Yeni Şafak gazetesi bir yayına başlayacaktı. Buraya bir operasyon yapıldı. Bu operasyon tamamen bilgimiz dışında yapıldı' diyen Çakır, bu üçlünün, yaptıkları toplantılarla İstanbul'la ilgili karar alır hale geldiklerini açıkladı.

MÜDÜRÜN HABERİ YOKTU

'Yücelen, Özkan ve Saçan İstanbul'la ilgili kararlar almaya başlamıştı! Bunlar 'şöyle olsun böyle olsun' derler, kararlar alırlardı. Orada alınan uygulanırdı' itirafında bulunan Çakır, sözkonusu toplantılarda alınan 'kararlar' çerçevesinde, o dönem yolsuzluk dosyalarını manşetine taşıyan Yeni Şafak'a da baskın kararının alındığını söyledi. Çakır, 'Yeni Şafak gazetesi bir yayına başlayacakmış, oraya da operasyon yaptılar. Bunlar il yönetiminin dışındaki girişimler; İl Emniyet Müdürü Hasan Özdemir'in bile dışındaki girişimler...' diye konuştu.


12 yıl önce