|

Yeni Şafak'ın manşeti doğru

Gökçen, Adil Serdar Saçan'ın daha önce 10 ay hapis cezasına mahkum olduğunu belirterek, "Adil Serdar Saçan'la ilgili yazımı nereden almışlar bilmiyorum, fakat haberde yer alan bilgilerin tümü doğru" diye konuştu.

Yeni Şafak
01:00 - 26/12/2001 Çarşamba
Güncelleme: 17:33 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

"Örümcek Ağı" operasyonuna adı karışan İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ın, "görevi kötüye kullanma" suçundan hüküm giydiği bildirildi.

İstanbul DGM Başsavcısı iken Adil Serdar Saçan'ın görevden alınması için İçişleri Bakanlığı'na yazı gönderdiğini belirten Erdal Gökçen, "Daha sonra ben görevden ayrıldığım için gelişmeleri takip edemedim, ne yaptılar bilmiyorum" dedi.

Halen Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde üye olarak görev yapan Gökçen, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada, Adil Serdar Saçan'ın daha önce "görevi kötüye kullanma" suçundan Fatih Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanıp 10 ay hapis cezasına mahkum olduğunu söyledi. Gökçen, Yeni Şafak'ta önceki gün manşetten yayımlanan haberin tümüyle doğru olduğunu belirterek, "Adil Serdar Saçan'la ilgili yazımı nereden almışlar bilmiyorum, fakat haberde yer alan bilgilerin tümü doğru" diye konuştu.

Saçan uyarıları dikkate almadı

22 Şubat 2000 tarihinde İçişleri Bakanlığı'na gönderdiği resmi yazı ile Saçan'ın uygunsuz davranışlarından ötürü başka bir göreve atanmasını talep ettiği öğrenildi. Yazısında, Saçan'ın hukuk dışı davranışları nedeniyle defalarca uyarıldığını, ancak bu uyarıları dikkate almadığını kaydeden Gökçen, şunları söyledi:

"Saçan hemen her soruşturmayı kendi reklamı için kullanmış, hazırlık evrakı soruşturması daha görevli cumhuriyet savcımıza intikal etmeden cumhuriyet savcısı sanık ifadelerini gazetelerden okumak, televizyonlardan dinlemek durumunda kalmıştır. Yargının önünde delilleri ile mücehhez düzgün evrak getirmek yerine basını tatmin etme ile kendi reklamını yapma yoluna gitti."

Gökçen, Saçan'la ilgili İçişleri Bakanlığı'na gönderdiği ve ağır suçlamalara da yer verdiği yazısının sonunda, "DGM Başsavcılığı ile emniyet arasında mevcut iyi ilişkilerin ve düzenin diğer şubeleriyle olduğu gibi organize şubesi ile de sürdürülebilmesi ve görevin gereklerinin layıkıyla yerine getirnilebilmesi için Saçan'ın başka bir göreve atanmasının uygun olduğu mütalaa edilmektedir" dedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce