|

Yeter artık bizi dinleyin

15 Temmuz’da 8 kişiyi katleden FETÖ’cülerin yargılandığı Çengelköy davasında mağdurlar isyan etti. Gaziler ve şehit yakınları örgüt üyelerinin propagandasına göz yuman mahkemenin kendilerine söz hakkı tanımadığını iddia etti.

Fatih Özer
04:00 - 23/11/2018 Cuma
Güncelleme: 01:57 - 23/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Mustafa Uygun, FETÖ’cü Yüzbaşı Mahmut Dağüstün tarafından belinden vurulduktan sonra felç kaldı.
Mustafa Uygun, FETÖ’cü Yüzbaşı Mahmut Dağüstün tarafından belinden vurulduktan sonra felç kaldı.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili davalarda sona gelindi. Ancak bazı davalarda gaziler ve şehit yakınları mahkeme heyetlerinin kendilerini dinlemediğini veya ciddiye alınmadıklarını belirterek isyan etti.

Yeni Şafak Foto Muhabiri Mustafa Cambaz’ın da aralarında olduğu 8 kişiyi şehit eden FETÖ’cü katillerin yargılandığı Çengelköy davası da bu davalardan birisi.

SANIKLARDAN PROPOGANDA

Davadaki sıkıntıları Gazi Mustafa Uygun, Kuleli Kaymak Mustafa Paşa Camii İmamı Osman Nuri Keskin, Okan Yolcu ve Çengelköy Muhtarı Can Cumarcu anlattı. FETÖ’cü Yüzbaşı Mahmut Dağüstün tarafından belinden vurulduktan sonra felç kalan Mustafa Uygun, yaşadıkları mağduriyeti doğru düzgün anlatamadığını söyledi. Askerler ne zaman ifade verse mahkeme heyetinin uzun uzun dinlediğini ancak kendilerine sıra geldiğinde uzatmamaları yönünde ikazlarda bulunulduğunu belirten Uygun, “İş bize geldiği zaman süre tanınmıyor. Sanıkların propaganda yapmasına izin veriliyor. Mağdurlar sesini çıkardığı zaman mahkeme heyeti tarafından salondan atılıyor” dedi.

İFADE VEREMEDİM

Kuleli Kaymak Mustafa Paşa Camii İmamı Osman Nuri Keskin de imam olduğu için duruşmalara katılamadığını söyleyerek şunları anlattı: “Camiyi kapatıp davayı takip edemedim. Fırsat buldum ve duruşmaya gittim. 10 kelime etmeden mahkeme başkanı: geç geldiğin için sana söz hakkı vermiyorum, diyerek beni susturdu.”

SUÇLU ER NASIL SERBEST KALIR?

Cumhuriyet Savcısı Caner Babaloğlu'nun davada yargılanan erler için beraat istemesine de gazilerden tepki geldi. Çengelköy Gazisi Okan Yolcu, “Gözlerimizle gördük araçlara ateş eden erler bulunuyordu. Sabaha kadar subaylarına mühimmat taşıyan erler de vardı. Bunlar nasıl oluyor da serbest bırakılacaklar” diye konuştu. Çengelköy Muhtarı Gazi Can Cumarcu, “Nasıl olup da suçlu erler serbest bırakılacak” ifadelerini kullandı.

#FETÖ
#Çengelköy
#​15 Temmuz
#Can Cumarcu
5 yıl önce