|

YKS soruları kolay mıydı zor muydu?

2 milyonu aşkın öğrenci üniversite için ilk adım olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumuna girdi. "YKS soruları zor muydu?" sorusu öğrencilerin gündemi. Bazıları kolay bulurken, bazıları soru tiplerini 'farklı' bulduğunu söyledi. ÖSYM 2018 YKS soru ve cevaplarını pazartesi günü açıklayacak.

Yeni Şafak
14:50 - 30/06/2018 Cumartesi
Güncelleme: 14:56 - 30/06/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
ÖSYM, YKS soru ve cevaplarını pazartesi günü açıklayacak.
ÖSYM, YKS soru ve cevaplarını pazartesi günü açıklayacak.

Bu yıl ilki gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) maraton başladı. YKS'nin birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün, ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) de yarın gerçekleştirilecek. YKS'nin birinci oturumu TYT ve ikinci oturumu AYT için adaylar saat 10.00'dan sonra, YDT adayları saat 15.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

İlk oturumun ardından,
"YKS soruları zor muydu"
sorusu gündeme geldi. Bazı adaylar sınavın kolay olduğunu söylerken, bazıları ise soru tarzlarının değiştirildiğini ve bu yüzden zorlandıklarını kaydetti.

YKS soruları ne zaman açıklanacak?

Yarın son sınav yapıldıktan sonra, ÖSYM 2018 YKS sınav soru ve cevaplarını duyuracak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), bu hafta sonu düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sorularının tamamı 1 Temmuz Pazar günü akşam internet sitesinden yayımlanacak.

2018 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM'nin, YKS sınav sonuçlarını, 31 Temmuz'da açıklaması bekleniyor. Üniversite adayları daha sonra tercih yapacak ve tercih sonuçlarını bekleyecek.


#YKS
#Üniversite
#Sınav
6 yıl önce