|

Ana kız bir oldu hedefi vurdu

Okçuluk hayallerini kızıyla birlikte gerçekleştiren ev hanımı Oya Sevindik, turnuvadan turnuvaya koşuyor. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda pek çok derece elde eden Milli sporcu kızı Dilara Sevindik ile bazı maçlarda takım arkadaşı olan Sevindik "Ben de bu alanda çeşitli başarılar elde ettim ve şimdi hayallerimi kızımla birlikte gerçekleştiriyorum" diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/12/2017 Pazar
Güncelleme: 06:26 - 16/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Kızıyla birlikte okçuluk sporuyla ilgilenen Sevindik, "Evde anne kız, spor salonunda ise rakibiz. Bu alanda elde ettiğimiz başarılar hepimizi gururlandırıyor" diyor.
Kızıyla birlikte okçuluk sporuyla ilgilenen Sevindik, "Evde anne kız, spor salonunda ise rakibiz. Bu alanda elde ettiğimiz başarılar hepimizi gururlandırıyor" diyor.

Son zamanların popüler sporu okçulukla yıllar önce tanışan ev hanımı Oya Sevindik, iki kızıyla birlikte turnuvadan turnuvaya koşuyor. Kızlarını uluslararası yarışmalara hazırlayan ve onlarla birlikte çalışan Sevindik'in kızlarından Dilara Sevindik geçtiğimiz aylarda takımıyla birlikte Dünya Şampiyonu oldu. Diğer kızı Selvi Yağmur da Türkiye Milli Takımı'nda oynayan anne Sevindik eşine de bu sporu sevdirmiş. Sosyal medyada vakit geçirmek yerine ailece hep birlikte ok atışları yaptıklarını söyleyen Sevindik, bu sporun aile bağlarını güçlendirdiğini ifade ediyor. Türkiye birinciliklerinden sonra kızlarıyla birlikte dünya şampiyonlukları da elde etmeyi hedefleyen Sevindik, okçuluğun genlerinde olduğunu belirtiyor.

BU SPOR HAYATIMIN BİR PARÇASI OLDU

45 yaşında ve 3 çocuk annesi Sevindik, okçuluk alanında kendini geliştirme fırsatı bulamayınca bu hayalini kızlarıyla gerçekleştirmiş. Kızı Selvi Yağmur'u okçuluk eğitimi alması için derslere götüren Sevindik, artık bu sporu yapamayacağını düşünürken antrenör hocasının "Sen de atabilirsin" demesiyle çalışmalara başlamış. Kızının peş peşe gelen birinciliklerinin ardından yarışmalara katılmaya başlayan Sevindik, zamanla bu sporu hayatının bir parçası haline getirmiş. Ok attığı zamanlarda kendini çok güçlü hissettiğini belirten Sevindik "Yayı çektiğim anda hedefe odaklanınca her şeyin mükemmel olmasını istiyorum. Bütün sinirimi stresimi okçuluk sporuyla atıyorum. Eşim çok yoğun çalıştığı için bazı günler o da gelerek bizimle birlikte atış yapıyor. Haftanın çoğu gününü Demka Okçuluk'ta atış yaparak geçiriyoruz. Tatil günlerimizde ise atış yapmamız için Düzce'de belirlediğimiz yere gidiyoruz. Sosyal medyada vakit geçirmek yerine birlikte bir şeyler yapabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz" diyor.


KIZIMLA AYNI KÜRSÜYE ÇIKIYORUZ

Okçuluk sporu sayesinde zamanı verimli kullanarak daha disiplinli bir hayat yaşamaya başladıklarını ifade eden Sevindik, "Bu spor aile içi iletişimimize de olumlu katkılar sağladı. Kızlarımla olan iletişimimi gören anneler bize çok özeniyor. Kızlarımla birlikte her şeyi paylaşabiliyoruz. Birbirimizi anlayabiliyoruz. Spor salonunda anne kız olmak yerine birbirimizin rakibi oluyoruz" diyor. Katıldığı yarışmalarda isimlerinin peşpeşe okunmasıyla birlikte tüm gözlerin üzerlerine çevrildiğini belirten Sevindik, "Bir tane yarışmada üçümüzün ismi arka arkaya okunmuştu. Herkes kızlarımla kardeş olduğumu sanmıştı. Yarışmalara katıldığımda yaşadığım hazzı tarif etmem mümkün değil. 45 yaşında bir kadın olarak bir şeyleri becerebilmiş olmanın gururunu yaşıyorum çoğu zaman. Evde oturup kenara çekilmek yerine kızlarımla bir şeyler yapıyorum. Selvi Yağmur, klasik yay kullanırken Dilara makaralı yay kullanıyor. Ben de makaralı yay kullandığım için Dilara'yla aynı takım arkadaşı oluyorum. Onunla aynı kürsüye çıkarak pek çok derece ettik" şeklinde konuşuyor.

SADECE ERKEKLER OK ATMAZ

Bel fıtığı ameliyatı geçirdiği için okçuluğa bir süre ara veren Sevindik, "Ok attığım zamanlar kendimi çok güçlü ve özgüvenli hissediyorum. Şu sıralar okçuluktan biraz uzak kalsam da kızlarımın çalışmalarını izlemeye gidiyorum. Evli olan kızım ve damadıma da bu sporu sevdirmeye çalışıyorum. Ailece bu sporu yaptığımızı gören komşularım ve akrabalarım ilk etapta bana 'Yapacak başka spor bulamadın mı?' diye tepki göstermişlerdi. Sonrasında onları yarışmalara çağırdım. Çoğunun önyargıları yıkıldı ve onlar da bu spora başlamaya karar verdi" diyerek devam ediyor: "Her ne kadar dönem dizilerinde okçuluk sporu bilinir olmaya başladıysa da hala bu sporu tam anlamıyla bilmiyoruz. Okçuluğu sadece erkekler yapmaz. Eski Türk tarihne baktığımız zaman kadınların okçulukla çok ilgili olduğunu görüyoruz. Bunu göstermeye çalışmalıyız. Sağlığım el verdiği sürece de okçuluk sporuyla daha fazla ilgilenip hem ferdi olarak hem de kızlarımla yeni başarılara imza atmak istiyorum."

ANNEMLE YARIŞMAK ÇOK KEYİFLİ

6 yıldır okçuluk sporuyla ilgilenen 18 yaşındaki Dilara Sevindik, lise sonuncu sınıfta okuyor. Okçulukla annesi ve ablası sayesinde tanıştığını söyleyen Sevindik "Okçulukla ilgilenmeye başladıktan sonra tıpkı annem ve ablamda olduğu gibi bu spor benim de hayatımın bir parçası oldu. Bu yaşta sevdiğim bir işi yapmanın avantajlarını hayatımın farklı alanlarında da hissediyorum" diyor.

Geçtiğimiz yıl Avrupa üçüncüsü olan Sevindik, "Bir önceki yıl da takımımla birlikte dünya üçüncüsü olduk. Ferdi olarak katıldığım yarışmada da derece elde ettim. 26 madalyam var. Türkiye'nin adının okunması milli marşımızın çalınması ve bayrağımızın göklere çekilmesi gerçekten çok gurur verici oluyor. İleride antrenör olarak bu sporda kendimi geliştirmeye devam etmek istiyorum" şeklinde konuşuyor. Annesiyle birlikte ok atışları yaparken büyük keyif aldığını sözlerine ekleyen Sevindik, "Annemle çalışmalar yapıp birbirimizle yarışıyoruz. Antremanlarımdan ötürü derslerime çok fazla vakit ayıramasam da hem öğretmenlerim hem de arkadaşlarım başarımı takdir ediyor" diye konuşuyor.

  • Azimli bir
    takım arkadaşı
  • * 20 yaşındaki Selvi Yağmur Sevindik ise Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Yeni Medya bölümü okuyor. Üniversite eğitimine devam ederken bir yandan da okçuluk sporunu ihmal etmeyen Sevindik "Okçuluğa başladıktan sonra kardeşime de bu sporu sevdirdim. Her aile belli bir sporla ilgilenmeli. Bunun faydasını mutlaka görecekler. Annem ve babam bu spora başladığım ilk günden itibaren desteklerini eksik etmedi. Hatta annem bizimle yarışmalara katıldı. O azimli bir takım arkadaşı" diyor.
#Okçuluk
#Oya Sevindik
#Dilara Sevindik
6 yıl önce