|

Ellerinizin yaşlanmasını önlemenin yolları

Yaşlanma en erken ellerde kendini gösteriyor. Ellerimiz, güneş ışınları ve çevresel faktörlere en fazla maruz kalan uzvumuz olduğu için yaşlanma süreci hızlı bir şekilde ortaya çıkıyor. İşte el yaşlanmasında tedavi yöntemleri ve yaşlılık etkilerini yavaşlatma önerileri...

Yeni Şafak
12:21 - 2/09/2018 Pazar
Güncelleme: 13:00 - 2/09/2018 Pazar
IHA
Yaşlandığımızı en erken ellerimiz ele veriyor.
Yaşlandığımızı en erken ellerimiz ele veriyor.
El yaşlanmasının tedavi yöntemleri hakkında bilgi veren Dr. Hülya Ettekin, çeşitli yöntemlerle el yaşlanmasının tedavi edilerek, yaşlanma etkilerinin yavaşlatılabileceğini söyledi.

Yaşlanmanın en erken ellerde kendini gösterdiğini vurgulayan Dr. Hülya Ettekin, hyalüronik asit, PRP, lazer ve çeşitli destekleyici yöntemlerle tedavinin mümkün olduğunu ifade etti.

Ellerimiz yaşlandığımızı en erken ele verir

Yaşlanma ve çeşitli faktörlerle ellerin deforme olduğunu belirten Dr. Ettekin, "Yaşlandığımızı en erken ele veren uzuvlarımızın ellerimiz olduğunu söyleyebiliriz. Ellerimiz, yüzümüz ve boynumuz daha erken yaşlılık belirtilerini ortaya koyar. Aynı zamanda güneş ışınları ve çevresel faktörlere en fazla maruz kalan uzvumuz olduğu için yaşlanma süreci hızlı bir şekilde ortaya çıkmış olur" dedi.

Nemlendirici kremler kullanın

Yüz ve boyun bölgesinde olduğu gibi ellerin de yaşlılık karşıtı uygulamalarla desteklenmesi gerektiğini belirten Dr. Ettekin, şunları söyledi:

  • "Hatta en fazla desteklenmesi gereken bölge el bölgesidir. Aklımıza gelecek ilk uygulama nemlendirme desteği olmalıdır. Bu desteği dışarıdan bölgeye hyalüronik asit enjekte ederek sağlamak mümkün. Aynı zamanda cildin hücrelerinin ihtiyaç duyduğu maddeleri dışarıdan vererek el bölgesinin hücrelerini desteklemek mümkündür. Cildimizin tamamında olduğu gibi el sırtında da PRP dediğimiz kişinin kendi kanından hazırlanan onarıcı plazma ile onarılması söz konusu olabilir. El sırtında meydana gelen güneş lekelerine bağlı olarak yaşlılık lekelerinin lazer tedavisi ile ortadan kaldırılmaları, azaltılmaları mümkün olabilir. Daha ileriki yaşlarda el cildinin altındaki yağ dokusu eriyeceğinden damar yapıları görünür hale gelir. El zayıf bir hal alır. Bu durumda cilt altı bölgeye hyalüronik asit ve farklı dolgularla tekrar dirilik kazandırmak mümkündür. Bunun dışında el bölgesindeki cildin yaşlanmasını geciktirmek ve cildi desteklemek amacıyla nemlendirici kremler kullanmak söz konusu olabilir. Güneşin zararlı etkilerini azaltmak için koruyucu kremler kullanılmalıdır."
#El
#El kremi
#Nemlendirici kremler
#El yaşlanması
6 yıl önce