|

Filipinli gelin Müslüman oldu

Kahramanmaş Elbistanlı Hüseyin Döngel''le hayatını birleştiren Filipinli 34 yaşındaki Rhuda Mateo, Müslüman oldu. Filipinli gelin, Melek ismini aldı.

Cihan
00:00 - 19/09/2013 Perşembe
Güncelleme: 16:19 - 19/09/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Filipinli gelin Müslüman oldu
Filipinli gelin Müslüman oldu

Filipinlerin Cabanatnan kentinde yaşayan 34 yaşındaki Rhuda Mateo, evlenmek için geldiği Elbistan''da Müslümanlığı seçti. Yaklaşık 2,5 yıl önce İngiltere''de yaşayan 55 yaşındaki Hüseyin Döngel''le bir tanıdıkları vasıtasıyla tanışan ve evlenmeye karar veren çift için, Elbistan Müftülüğü''nde Müftü Abdussemet Pat''ın rehberliğinde ve şahitlerin huzurunda ihtida merasimi gerçekleştirildi.

Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman olan Rhuda Mateo, Melek adını aldı. Müslüman olan geline İlçe Müftüsü Abdussemet Pat tarafından ihtida belgesi verildi ve Kur''an-ı Kerim ile İslam ilmihali hediye edildi.

Filipinli gelin Mateo, kendi isteğiyle İslamiyet''i seçtiğini ve çok mutlu olduğunu söyledi. Eşi Hüseyin Döngel ise Mateo ile İngiltere''de yaşarken bir yakını vasıtasıyla tanıştığını ve 2,5 yıldır da görüştüklerini belirtti. Görüşmelerini bir süre internet üzerinden sürdürdüklerini ve daha sonra Mateo''nun yaşadığı Filipinlere gittiğini anlatan Döngel, ''Yaklaşık 6 ay önce evlenmeye karar verdik. Filipinlere gittim. Ailesiyle tanıştık onlar da çok sıcak karşıladılar. Kendisi de Elbistan''a geldi. Şimdi de Müslüman oldu ve Melek ismini aldı. İkimiz de çok mutluyuz'' ifadelerini kullandı.


11 yıl önce