|

Hugh Jackman: Yarı Türk sayılırım

Ünlü aktör Hugh Jackman bu akşam sahnede. Jackman, dedesinin Sakız Adası’ndan göçmesinden dolayı babasının kendisine “Sen kısmen Türk sayılırsın” dediğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/03/2015 Salı
Güncelleme: 22:17 - 16/03/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Dünyaca ünlü ama ününden çok mütevazılığıyla ve müzikallerdeki başarısıyla dikkat çeken aktör Hugh Jackman, özel bir gösteri için ilk kez İstanbul’a geldi. Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde ‘An Evening with Hugh Jackman’ gösterisi ile bugünden 20 Mart’a kadar sahne alacak olan Jackman, Broadway’in klasik olmuş ve en başarılı müzikallerinden 26 parça seslendirecek. 


SAHNEDE SÜRPRİZ

Sahnede 32 kişilik orkestranın eşlik edeceği Jackman’ın İstanbullu hayranları için birkaç sürprizi de var. Dün düzenlenen toplantıda basınla biraraya gelen Jackman, Türkçe şarkı söyleyemeyeceğini ancak bir Türk sanatçının sahnede kendisine eşlik edeceğini söylüyor. Birçok ülkede şovunu sergileyen Jackman İstanbul’daki şovunun en iyisi olacağını belirtiyor ve ekliyor: “Bu şov benim hikayelerimle alakalı, yolculuğumun bir yansıması. Sahne çok keyifli umarım herkes benim gibi keyif alır.”


Osmanlı tarihi okuyor

Jackman’ın İstanbul’a ikinci gelişi. Daha önce eşiyle birlikte gelen Jackman, o zamanki yaşadığı deneyimi hala unutamamış. İstanbul’la ilgili ailevi bir bağı olduğunu söyleyen Jackman’ın dedesi Sakız Adası’nda yaşamış. Bu durumdan dolayı babası ise Jackman’a “Sen kısmen Türk sayılırsın” diyormuş. Gösterisinin Çanakkale Zaferi’nin yüzüncü yılına denk gelmesini güzel bir tesadüf olarak değerlendiren Jackman, “Uzlaşmayı, barışı, birlik olmayı yansıtan ve hep birlikte neler başarabileceğimizi gösteren çok önemli bir dönem” yorumunda bulunuyor. Jackman tarihe meraklı ancak Osmanlı’yla ilgili az bilgi sahibi olduğu için üzülüyor. Şu aralar ise Osmanlı tarihiyle ilgili bir kitap okuyor. 46 yaşına rağmen kendisini çok genç hissediyor. Mutluluğu nasıl elde edeceğiniyse çoktan çözmüş. “Başarı ve para mutluluk getirmiyor. Anı yaşamak çok önemli. Bundan yirmi yıl önce geldiğim İstanbul’da 25 dolarlık bir odada kalırken de mutluydum, şimdi de mutluyum” diyor.

#Jackman
#Türk
#sanatçı
9 yıl önce