|

İhsan kapıları açıldı!..

Gönüllerin O'nun sevgisiyle coştuğu, ihsan kapılarının açıldığı mübarek üç aylar bugün başlıyor.

Yeni Şafak
00:00 - 18/09/2001 Salı
Güncelleme: 19:37 - 21/09/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

İslam alemi için büyük önem arzeden üç aylar bugün başladı. Lütuf ve ihsan ayları olan ve Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) "Recep Allah'ın, şaban benim, ramazan ümmetimin ayıdır" diye tanımladığı üç aylar bütün İslam aleminde coşku ve heyecanla karşılanıyor.



Müslümanlar için manevi bir hazine olan üç ayları, tüm müslümanların bir hazinenin ortasına bırakılmış gibi bir duyguyla yaşamalarını tavsiye eden islam büyükleri, üç aylık süre zarfında gece ve gündüz dualar yapılmasını, mealiyle birlikte Kuran-ı Kerim-in okunmasını, kaza namazlarının eda edilmesini, geceleri ise teheccüd ve evrad u ezkarla geçirilmesini öğütlüyorlar..



BOL BOL DUA


Müslümanların bu zaman zarfını zikir ve dua ile geçirmelerini tavsiye eden Peygamber Efendimiz (s.a.v) ise üç aylarda oruç tutar, gece ve gündüz vakitlerinde bol bol dua ederdi. Üç aylara girince ise Allah'a şu duayla sığınırdı:



"Allah'ım, recep ve şabanı hakkımızda hayırlı kıl ve bizi ramazana kavuştur."



Taşıdıkları manevi anlamdan dolayı müslümanlar için son derece önemli olan üç ayları müslümanlara örnek olmak için ibadetle geçiren Peygamber Efendimiz ( s. a.v) recep ayını oruç tutarak geçirenlere de şunları müjdelemekteydi: "Geçmiş günahların mağfireti, kalan ömrün bereketi ve haşirde susuzluktan emin olma."



Bu müjdeleri duyan yaşlı bir adam ise Peyfamber Efendimiz'e (s.a.v) gelerek ''Ya Resulullah! Ben hastayım, recebin hepsini tutamam'' dediğinde Nebiler Serveri, "Sen recep ayının ilk, orta ve son gününde oruçlu ol. Tüm ayı oruçlu geçirmiş gibi olursun" diye buyurmuştur.



KUTSAL GECELER


Üç ayları önemli kılan ve değerini artıran bir diğer nokta ise ihsan kapılarının sonuna kadar açıldığı kutsal gecelerin de bu ay içinde yer alması..



Gönüllerin O'nun sevgisiyle coştuğu, ihsan kapılarının sonuna kadar açıldığı mübarek üç aylar içinde yer alan gecelerin ilki bu Cuma akşamı gerçekleşecek olan Regaib günü ve gecesi..Regaib gecesinin ardından ise üç aylar içinde gönüllerimizin pasını sileceğimiz, kalplerimizin O'na teslim edeceğimiz Miraç, Berat ve Kadir geceleri bizi ziyaret edecek. Biz de bu geceler de ve üç ay boyunca O'nu..



Üç aylar bütün dünya Müslümanlarına hayırlı olsun!


#Üç aylar
#İslam alemi
#Recep ayı
23 yıl önce