İstanbul'daki ilk butik mağazasının kapılarını geçtiğimiz yıl sonunda Bebek'te açan dünyaca ünlü yayınevi Assouline en eski alışveriş merkezi unvanına sahip Kapalıçarşı'yı konu alan kitabı The Grand Bazaar ile okuyucuları gizemli bir hazine avına çıkarmaya hazırlanıyor
Kitabın yazarı Serdar Gülgün, Osmanlı Sanatı denildiğinde dünyada akla gelen ilk isimlerden biri... Gülgün, Kapalıçarşı'nın kapılarını The Grand Bazaar için aralıyor ve bu gizemli dünyada okuyucuları hoş bir yolculuğa çıkarıyor. Assouline'in farklı bakış açısını ve görsel ayrıcalığını en üst seviyede hissedebileceğiniz bu özel kitabın fotoğrafları ise çalışmalarıyla dünyada ün yapmış bir isim olan Laziz Hamani'ye ait. The Grand Bazaar'ın sayfaları arasında Hamani'nin fotoğraflarını incelerken gerçekten Kapalıçarşı'da gezindiğiniz hissine kapılıyorsunuz.
Kendi alanlarında ün yapmış bu iki ismi The Grand Bazaar için bir araya getirmekten ötürü oldukça mutlu olduğunu belirten Assouline Türkiye Marka sahibi İrem Kınay, kitabın eş zamanlı olarak diğer ülkelerdeki Assouline butiklerinde de satışa sunulacağını belirtiyor. Benzer kitap projelerinin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğine değinen Kınay, “Assouline'i Türkiye'ye getirdiğimiz ilk günden itibaren dünyaya kendi kültürümüzü ve stilimizi tanıtan eserler yaratma hedefimiz için çalışıyoruz. The Grand Bazaar bu amacımıza hizmet eden önemli bir kitap” şeklinde konuştu.
Serdar Gülgün'ün yazdığı Laziz Hamani'nin fotoğraflarını çektiği ve dünyaca ünlü yayınevi Assouline'nin yayınladığı The Grand Bazaar okuyucularına gizemli bir dünyanın kapılarını aralıyor. Böylece okuyucular Kapalıçarşı'da gezinirken gizemli bir hazine avına çıkmış hissine kapılıyor.






