|

'Kolera Günlerinde Aşk'ın filmi geliyor

Aa
00:00 - 29/02/2008 Cuma
Güncelleme: 12:24 - 29/02/2008 Cuma
Yeni Şafak
'Kolera Günlerinde Aşk'ın filmi geliyor
'Kolera Günlerinde Aşk'ın filmi geliyor

Nobel ödüllü yazar Gabriel Garcia Marquez'in aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan "Kolera Günlerinde Aşk/Love in Time of Cholera", 7 Mart'ta vizyona girecek.

Yönetmenliğini "Harry Potter ve Ateş Kadehi" filminin yönetmeni Mike Newell'in üstlendiği filmin senaryosunu Ronald Harwood yazdı. Giovanna Mezzogiorno, John Leguizamo, Laura Harring, Benjamin Bratt, Javier Bardem, Fernanda Montenegro, Catalina Sandino Moreno, Hector Elizondo, Liev Schreiber'in oynadığı filmin müziklerini Antonio Pinto ile Shakira yaptı.

Filmin çekimlerinin büyük kısmı, Kolombiya'nın duvarlar arasındaki tarihi kenti Cartegena'da yapıldı. Çekimlerin bir kısmı ise Brezilya'da gerçekleştirildi. 7 Aralık 2007'de vizyona girmesi planlanan film, yapılan ertelemenin ardından 7 Mart 2008'de vizyona girecek. Filmin konusu özetle şöyle: "Florentino Ariza (Javier Bardem) romantik ve şair ruhlu bir telgraf memurudur. Zengin bir tüccarın kızı olan Fermina Daza'yı (Giovanna Mezzogiorno) gördüğü anda hayatının aşkını bulduğunu anlar. Peş peşe yazdığı tutku dolu aşk mektuplarıyla genç kızın yüreğinde kıpırtılar uyandırmayı başarır. Ancak genç kızın tüccar babası (John Leguizamo) bu ilişkiyi öğrenince öfkeye kapılır ve onları sonsuza kadar ayırmaya yemin eder. Fermina, seçkin bir aristokrat olan Dr. Juvenal Urbino (Benjamin Bratt) evlenir. Juvenal bölgeyi esrarengiz bir şekilde kuşatan kolera hastalığıyla baş etmek için düzen ve ilaç getiren bir doktordur.


Evlendikten sonra eşini Paris'e götürür ve uzun yıllar boyunca orada yaşarlar. Sonunda Cartagena'ya geri döndüklerinde Fermina ilk aşkını çoktan unutmuş gibi görünür. Ancak Florentino aslında ilk aşkını hiçbir zaman unutmamıştır. Florentino, artık gemi sahibi varlıklı bir erkektir ve hala Fermina'nın aşkıyla yanıp tutuşmaktadır. Kalbi sabırlıdır ve hayatının kadınıyla yeniden bir arada olma fırsatı için ömür boyu bekleyecektir."


3 YIL PEŞİNDEN KOŞTU

UIP'nin açıklamasında, filmin yapımcısı Scott Steindorff'un, romanın film haklarını alabilmek için üç yıl boyunca yazar Gabriel Garcia Marquez'in peşinden koştuğu ve alana kadar da vazgeçmediği bildirildi. O sıralarda kansere yakalanan ve bu hastalığa karşı büyük mücadele veren Marquez'in, romanlarının ana dili İngilizce olan sinema filmlerine uyarlanmasına pek sıcak bakmadığı anlatılan açıklamada, "Marquez, ancak 2 milyon Dolar telif ücreti karşılığında 'Kolera Günlerinde Aşk'ın sinema haklarını sattı. Marquez, 2 milyon dolarla eşi Mercedes ve oğullarının geleceğini mümkün olan en iyi şekilde garanti altına almaya çalıştı" denildi.

Türkiye'de Can Yayınları tarafından basılan "Kolera Günlerinde Aşk", Marquez'in bir Hollywood stüdyosu tarafından uyarlanan ilk yapıtı olacak.

16 yıl önce