|

Şehir Rehberi

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/03/2016 Pazar
Güncelleme: 03:33 - 6/03/2016 Pazar
Yeni Şafak

Şıklığınızı tamamlayın





Pierre Cardin çanta koleksiyonu, günlük yaşamın her evresine dokunacak tasarımlarıyla gece gündüz stil sahibi kadınların en büyük yardımcısı oluyor. İş kadınının yoğun temposunu hafifletecek birbirinden zarif sırt ve omuz çantalarının yanı sıra gece davetlerinde boy gösteren abiye çanta modelleriyle Pierre Cardin, kombinlerin olmazsa olmazı haline geliyor. Günlük kombinlerinde sadeliği, gece kombinlerinde ise zarafeti ve kaliteyi stiline yansıtmak isteyenler için koleksiyona Pierre Cardin mağazalarından, www.pierrecardin.com.tr internet adresinden ve büyük zincir mağazalardan ulaşabilecek.



Emmy ödüllü sanatçı Zorlu'da





Geçmişte TV'de yaptığı müzik ve dans şovuyla Emmy Ödülü'ne layık görülen gitar virtüözü Roni Benise, kendine özgü sahne performansıyla 19 Mart'ta Zorlu PSM'ye geliyor. Benise: The Spanish Guitar isimli şovunda sanatçıya, dünyanın en yetenekli dansçıları arasından seçilen The Gitanas ise birbirinden güzel kostüm tasarımlarıyla eşlik edecek.



Deniz kabuğunun etkileyici serüveni





Napoli Körfezi'nde, aşık bir adamın sevdiği kadının güzelliğini ve ona beslediği sevgiyi bir deniz kabuğuna işlemesiyle doğan Cameo geleneği, So CHIC… mağazalarında sizlerle buluşuyor. Dünyanın en iyi cameo ustalarından olan Giovanni Ventresca ve Nicola D'Acunto'nun tek bir makine dahi kullanmadan maharetli elleriyle So CHIC… için özel olarak tasarladığı mücevherler; küpelerden gerdanlıklara, yüzüklerden broşlara kadar çok çeşitli tarzlarda karşımıza çıkıyor.



Derin melodilerin adamı Türkiye'ye geliyor





Dağıstan doğumlu kemençe ve bağlama üstadı Mark Eliyahu, Türkiye'deki sevenleriyle buluşacak. İrlandalı-Yunan Ross Dally ve Bakülü müzisyen Adalat Vazirov'ın öğrencisi olan ve 1999'da İsrail'e yerleşen Mark Eliyahu, babasıyla birlikte "The Spirit of the East" albümünü çıkardı. Kudüs Piyor Festivali'nden Uluslararası Ud Festivali'ne, Krakow Yahudi Festivali'nden İtalya'daki prestijli Fabrica Festivali'ne dünya festivallerinde ilgiyle izlenen Eliyahu 11 Mart'ta Salon İKSV'de hayranlarıyla buluşmak için gün sayıyor.



Bu oyunlar çocuklara özel





Sarıyer Sanat Tiyatrosu, repertuarının en ilgi gören müzikal oyunlarını Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezinde sahnelemeye hazırlıyor. Mart programı kapsamında Rapunzel'in hikayesinin farklı bir yorumu olan Rapunzel ve Beyaz Atlı Prensi, Ali Baba'nın Çiftliği ve Oscarlı sinema klasiği Sound of Music'in tiyatro uyarlaması Neşeli Günler çocuklarla buluşacak. Rapunzel ve Beyaz Atlı Prensi 12 ve 26 Mart tarihlerinde, Ali Baba'nın Çiftliği 5 Mart'ta ve Neşeli Günler 19 Mart'ta minikler için sahneye taşınıyor. Gösterim saati 14.00 olan oyunların biletleri, kültür merkezi gişesinden ve Biletix.com'dan temin edebilirsiniz.



Kendi stilinizi oluşturun





Defacto, 2016 İlkbahar-Yaz Kadın Koleksiyonu'nda sezon trendlerini yansıtan modern tarzıyla dikkat çekiyor. Modayı takip etmek ve kendi tarzını oluşturmak isteyen kadınlara sunduğu koleksiyonda, günlük stili geceye taşıyan ve ilham veren detaylar öne çıkıyor. Koleksiyonun en favori dokunuşu desenler, hemen her parçada boy gösteriyor, aynı deseni içinde barındıran alt üst kombinler trendy görünüm için sınırsız seçenekler sunuyor.



Cephedeki kahramanlıklarla mı sınırlıdır Çanakkale?





101 yıl önce Çanakkale'de yaşananlar, tarihin seyrini değiştiren büyük bir destan olup orada feda-i can edenler de bu destanın, dünya varoldukça unutulmayacak kahramanlarıdır. Büyük Akifimiz'in "Bedr'in aslanlar"na benzettiği o yiğitler, o kınalı kuzular, yani Asımlar, vatan için, namus için ve kesinlikle dini bir gayretle, insanlığın altın sayfalarından birini daha yazmışlardır. Körpecik Asım ve "hilal uğruna batan diğer güneşlerimizi, hamasi birkaç söz dışında ne kadar tanıyoruz? Ve şu çetin ve acımasız soruyu da peşinden ekleyelim: Cephedeki kahramanlıklarla mı sınırlıdır Çanakkale? Mustafa Armağan anlaşılır, akıcı bir Türkçeyle kaleme aldığı bu kitapta bizlere hem Çanakkale kahramanlarını tekrar hatırlatıyor hem de Akifin vasiyetnamesini boşa çıkarmayacak bir eğitim hamlesinin öncülerine kılavuz hazırlıyor.



"Hamlet" izleyicisiyle buluşuyor





William Shakespeare'in unutulmaz eseri Hamlet'in yüksek çözünürlüklü kaydı 6 Mart Pazar günü saat 15.00 ve 19.30'da yapılacak iki gösterimi Salon perdesinden izleyicilerle buluşacak. Londra'daki Barbican Centre'daki gösteriminden bir yıl önce biletleri tükenen ve eleştirmenler tarafından büyük övgüler toplayan Hamlet prodüksiyonunu, Daily Telegraph gazetesi “5 yıldızlı bir Hamlet” olarak nitelendiriyor. Yapımcılığını Sonia Friedman Productions ve yönetmenliğini Lyndsey Turner'in üstlendiği etkinlik biletlerini Biletix satış kanalları ve İKSV ana gişeden temin edilebilirsiniz.



Hece'nin yeni sayısı raflarda





Rasim Özdenören'in “Kötülük, savaşım ve edebiyat”a dair yazdığı Hece'de bu ay “kötülük sorunu”nun işlendiği bir oturum yer alıyor. Turan Koç'un yönettiği oturumda Erol Göka, İlhami Güler ve Ejder Okumuş söz alıyor.Bu ay oturum konusunu tamamlayan bir de yazı var Hece'de: Emin Gürdamur “İvan Karamazov'un Söylemedikleri ya da Kötülük Sorununun Kısa Tarihi”ni anlatıyor. Hece'nin bu ay şiir sayfaları Ebubekir Eroğlu ile açılıyor, Hüseyin Atlansoy'un “İlya” şiiriyle devam ediyor. Emre Miyasoğlu ve Süleyman Aydemir Hece'de şiirleriyle ilk kez yer alıyor. Bu ay dergide şiirleri okunabilecek diğer şairler Âtıf Bedir, Mustafa Muharrem, Yasin Koç, Zelkif Yıldırım, Şenol Korkut, Mustafa Uçurum, Halil Ünal, Eyyüp Akyüz, Mustafa Bal, Semih Diri, Çağatay Koparal, Bilal Can, Hamza Günerigök, Cengizhan Genç, Hasan Bozdaş, Ahmet Sezikli.



Her tarza uygun saatler





Bulova saatler, her zevke hitap eden koleksiyonları ile kadın ve erkeklerin şıklığını tamamlamaya yardımcı oluyor. Erkekler için farklı renklerde metal ve deri kayışlı olarak tasarlanan saatler, teknolojiden ve şıklıktan ödün vermeyenlerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Bulova'nın kadınlar için hazırladığı farklı renklerde metal kayışlı olarak tasarlanan saatlerde tek tek el işçiliğiyle işlenmiş pırlantalar göz kamaştırıyor.



Bu seslere kulak verin





BU+ “Çoğalan Sesler” konser dizisi bu kez Akdenizli dört müzisyen kadını ağırlamaya hazırlanıyor. İspanya, Tunus, Mısır, Suriye ve Türkiye'de yaşayan kadın blog yazarlarının taleplerini içeren kelimelerin bestelerle seslendirileceği konser ve kadın sorunlarının tartışılacağı paneller 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında 10 Mart Perşembe günü Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleşecek. Konserde, İspanyol şarkıcı Sylvie Paz'ın (vokal), Fransız caz piyanisti Perrine Mansuy (piyano), Fransa-Suriye kökenli flüt sanatçısı Naissam Jalal ve Berlin'den ünlü DJ İpek İpekçioğlu'nun müzikleri eşlik edecek.





#şehir rehberi
#moda
#tiyatro
#etkinlikler
#sinema
#aktüel
#konser
#etkinlik
8 yıl önce