|

Şehir Rehberi

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/03/2016 Pazar
Güncelleme: 03:29 - 13/03/2016 Pazar
Yeni Şafak

Merdivenin sırrı tuvallerde







Ödüllü Ressam Aslıhan Kaplan Bayrak “Geçen her şey merdivenden geçer, gelen her şey merdivenden gelir” sergisi ile Harmony Sanat Galerisi'nde 12 Nisan tarihine kadar sanatseverlerle buluşuyor. Ressam Aslıhan Kaplan Bayrak'ın nesne ve mekan ilişkisini yeniden yorumlayan sergisi, sizi insan mekan ilişkisine farklı açılardan tekrar bakmaya davet ediyor. Nerede sonlanacağı bilinmeyen basamaklarda heyecanla ilerlemenizi sağlayacak sergiyle merdivenlerin bilinmeyen sırrı, tuvallerde anlam buluyor.



Hayat kısa film izle






Bu yıl 12.kez düzenlenen Akbank Kısa Film Festivali, yurt içi ve yurt dışından geniş katılımlı atölye çalışmaları ve söyleşileriyle sinemaseverlere keyifli bir program sunuyor. 17 Mart'a kadar devam edecek festivalde bugün saat 18.30'da “Belgesel Sinema” başlıklı bir söyleşi gerçekleşecek. 16 Mart saat 18.30'da ise Nadir Sarıbacak “Bir Yönetmenle Kısadan Uzuna” başlıklı söyleşiyle deneyimlerini sinemaseverlere aktaracak. 45 ülkeden toplam 822 filmin başvurduğu yarışmada en iyi film olarak seçilecek yapımların yönetmenleri 5 bin dolar ile ödüllendirilecek.



Dünyayı kurtaran filmler yarışıyor






Ataşehir Belediyesi Çevre Konulu Ulusal Kısa Film Yarışması'nın dördüncüsü için son başvuru tarihi 25 Haziran olarak belirlendi. Çevre konulu film üretenleri desteklemeyi hedefleyen yarışmada bu yıl toplam 50 bin TL ödül sahiplerini bulacak. Yarışma kapsamında 26 Mart ve 29 Mayıs tarihleri arasında kısa film atölyesi düzenlenecek. Katılımların ücretsiz olduğu atölye süresince öğrenciler temel sinema eğitimi alacaklar ve bir kurmaca bir de belgesel kısa film üretecekler.



Arka Kapak'ın yeni sayısı raflarda




Arka Kapak, yeni sayısında, geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Umberto Eco'yu ve onun unutulmaz yapıtı Gülün Adı'nı konu alıyor. Yayınlandığı ilk sayıdan itibaren seçtiği konular, özel yazılar, röportajları ve tasarımı ile özellikle edebiyat çevrelerince beğenilen Arka Kapak, Mart sayısındaki bu özel dosya konusuyla, Abdullah Yavuz Altun, İbrahim Tüzer ve Feridun Andaç'ın yazılarıyla Eco'ya veda ediyor. Yeni sayıda Murat Uyurkulak hem yeni romanı Merhume'yi hem de kendi yazarlık serüvenin anlattığı röportajıyla okuyucularla buluşuyor. Her ay sayfalarında çocuk edebiyatına yer veren Arka Kapak, bu ay beş ayrı yazı ile daha da zengin bir içerik sunuyor. İlyas Koç da Orhan Pamuk'un yeni kitabı Kırmızı Saçlı Kadın'ı Arka Kapak okurları için inceliyor. Arka Kapak'a babil.com ve Türkiye'nin her yerindeki satış noktalarından ulaşılabilirsiniz.



Ustalar İş Sanat'ta buluşuyor




İş Sanat, Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu'nu uzun bir aranın ardından sürpriz konuklar eşliğinde izleyicileriyle buluşturuyor. 20 yıla yakın bir zamandır gerçekleştirdikleri duo konserlerle müzik tutkunlarının gönlünde taht kuran Oğur ve Demircioğlu'nun müzikal uyumlarının yanı sıra türkülere getirdikleri incelikli yorum da dinleyicileri etkiliyor. Eski Anadolu ezgilerini yeniden hatırlatacak bu özel konser, Erdal Erzincan, Cengiz Özkan, Nida Ateş, Hüseyin Albayrak, Ali Rıza Albayrak gibi sevilen isimlerin yorumlarıyla daha da zenginleşecek. Konser 19 Mart Cumartesi akşamı saat 20.30'da gerçekleşecek.



Stilinizi tamamlayın






Gözlüğü estetik bir aksesuar olmaktan çıkartıp, kişinin tarzını ifade edebileceği bir tasarım nesnesi haline dönüştüren Despada Eyewear, kendi çizgisini oluşturmak isteyenler için her sezon olduğu gibi bu sezon da birbirinden farklı modeller ile karşımıza çıkıyor. Despada Eyewear round & retro modellere farklı bir yorum getirerek, yüzde yüz UV korumalı, polarize camları, yüksek kaliteli çerçeveleri ve ulaşılabilir fiyatları ile sokak stilini gözlüklerle tamamlama fırsatı sunuyor.



Arjantin'den “Beş Şehir”e






Ahmet Hamdi Tanpınar hayatının belli dönemlerinde yaşadığı beş şehri yeniden ziyaret ederek Türk edebiyatının unutulmaz denemelerini kaleme almış ve “Beş Şehir” adıyla kitaplaştırmıştı. Alberto Manguel ise yeni eserinde Tanpınar'ın yazınsal kılavuzluğunda aynı şehirlere giderek gözlemlerini ve deneyimlerini okura aktarıyor. “Tanpınar'ın İzinde Beş Şehir” Ankara, İstanbul, Konya, Bursa ve Erzurum seyahatlerinde ortaya çıkan metinlerden oluşuyor.



Ayakkabı alana ikincisi bir lira





chi Ayakkabı Mağazaları, uyguladığı 1 TL'ye Ayakkabı Kampanyası ile dikkatleri üzerine çekiyor. Tüm chi Ayakkabı Mağazaları'nda 60 bin çift ayakkabı için geçerli olan kampanya ile bir ayakkabı alan ikincisine sadece 1 TL'ye sahip olabiliyor. Kampanya kapsamında bay, bayan ve çocuk ayakkabılarının yanı sıra bot, çizme, spor ayakkabı modelleri ile farklı alternatifler de sizleri bekliyor.



Konfor şıklıkla buluştu




Pierre Cardin 2016 İlkbahar/Yaz Erkek kolesiyonu, fonksiyonel detayların eşlik ettiği iddialı renkler, karakteristik dokular, konforu şıklıkla buluşturan modellerle dikkat çekiyor. Canlı ve natürel tonların dokunuşuyla doğayla buluşan, özgürlüğünü ve


maceracı ruhunu yaşam tarzına yansıtmanızı sağlayacak koleksiyonla bu sezon da uyumu yakalayacaksınız.



Renklerin uyumunu keşfetme zamanı




İder Mobilya, yepyeni Pinara yemek odası takımı ile alışılmışın dışında bir koleksiyon sunuyor. Geleceğin ev modasını belirleyecek fütüristik bir çizgiye sahip olan Pinara yemek odası sadece konsol, masa ve sandalye takımından oluşuyor. Kırmızı, beyaz ve ahşap renklerin aynı koleksiyonda buluştuğu Pinara yemek odasında; sandalyeler de farklı renkleri ile dikkat çekiyor.


Renklerin uyumlu birlikteliğiyle sizde evinizde sade, şık ve konforlu bir çizgi yakalayabilirsiniz.






#şehir rehberi
#aktiviteler
#hafta sonu
#tiyatro
#sinema
#moda
#etkinlikler
8 yıl önce