|

Şehir Rehberi

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/03/2016 Pazar
Güncelleme: 04:05 - 20/03/2016 Pazar
Yeni Şafak
Gençler eğlenceye doyacak






İstanbul'un en köklü liselerini bir araya getiren ve bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan “Genç Bi Şenlik '16” için geri sayım başladı. Gripin, Model, Yüksek Sadakat ve birçok sevilen grup ve sanatçının sahne alacağı şenliğin biletleri Biletix'te satışa sunuldu. Şenlik, gençleri bu yıl da birbirinden güzel sahne performansları, kültür-sanat etkinlikleri ve eğlence ile buluşturacak. En kapsamlı gençlik organizasyonlarından biri olan “Genç Bi Şenlik '16” 21 Mayıs'ta KüçükÇiftlik Park'ta gerçekleşecek.



Tarzınızdan ödün vermeyin






Kayra, 2016 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu'nda rahat kumaşlar ve spor kesimli ürünleriyle dikkat çekiyor. Bu sezonda da feminen ve romantik tarzdan ödün vermeden rahatlığı ön planda tutan Kayra, zımba ve zincir detaylar ile ürünlere asi bir şıklık katıyor. Renklerin her tonunun kullanılarak oluşturulduğu monokrom şıklığı, kendini siyah beyazın uyumu ile tamamlıyor. Grafik desenler bu senede iddiasını sürdürürken, tasarımlarda 60'lı ve 70'li yılların özgür ruhu kendini hissettiriyor.



Ölü Ozanlar Derneği tiyatro sahnesinde






Akademi ödüllü Ölü Ozanlar Derneği filmi Tiyatro Kedi tarafından tiyatro sahnesine taşınıyor. Edebiyat öğretmeni John Keating'in çok disiplinli bir erkek okuluna atanmasını ve burada öğrencilerini şiirin bambaşka dünyasıyla tanıştırmasını ve onların dünyaya farklı açılardan bakmalarını sağlamasını anlatan filmde Robin Williams'ın oynadığı Jonh Keating karakterine sanatçı Can Gürzap hayat veriyor. Oyunun prömiyeri 4 Nisan'da Trump Kültür ve Gösteri Merkezi'nde yapılacak.



Bahar'ın habersicisi “Hayal Bilgisi”






Mevsimlik edebiyat ve kültür sanat dergisi Hayal Bilgisi, bahar sayısıyla okurunu selamlıyor. Üstad Sezai Karakoç'u “Belki kötülükleri tamamen bitiremeyiz ama iyilikleri çoğaltabiliriz” sözünü kapağına taşıyan dergi, Karakoç hakkında yazılar ve Adige Batur ile Şakir Kurtulmuş'un şaire ithaflı şiirlerini sayfalarına taşıyor. 30 şairden 30 şiirin yer aldığı Hayal Bilgisi, Cihat Albayrak ve Ayşe Ünsal yönetiminde altı yıldır yayına devam ediyor. Ayrıca dergideki bazı şiirlerin karekodları okutularak sesli şekilde dinlenebiliyor. 20. sayıda Abdulkadir Üstündağ, Cihat Şit, Sema Yıldırım, Kevser Evsen, Mustafa Uçurum, Nur Aydoğdu, Ercan Ata, Meltem Dağcı, Fatma Erkul, Özgün Ergin, Yusuf Yılmaz, Şeyda Koç, Mücahit Akıncı, Yusuf Gökbakan, Arzu Şimşek, Murat Toluk, Ayşe Arıkan ve Şener Öktem imzaları bulunuyor.



'Mülksüzler' tuvallerde






Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi 22 Mart Salı akşamı ressam Tolga Boztoprak'ın "Mülksüz" sergisine ev sahipliği yapacak. Küratörlüğünü Mehmet Lütfi Şen'in yapacağı sergi açılışı sonrası ses sanatçısı Gökhan Kırdar sevenleriyle buluşacak. Ressam Boztoprak, eserlerinde her gün evde, sokakta, meydanda ve medya ekranlarında içinde olduğumuz ama nedense dışarıdan bir yabancı gibi baktığımız kendi mülksüzlüğümüzü konu ediniyor. Boztoprak 'Mülksüz'de bir sanatçı olarak izleyicinin çağıyla hesaplaşmasını sağlıyor.



'Bal Arıları ve Hınzır Ayı' çocuklarla buluşuyor






Anavarza Çocuk Tiyatrosu, Nedim Saban'ın yazıp yönettiği “Bal Arıları ve Hınzır Ayı” adlı oyun ile bugün Kozyatağı Kültür Merkezi'nde çocuklarla buluşuyor. Hazırlanan oyunda arıların, ekosisteme olan mucizevi katkıları, eğitici ve eğlendirici bir dille sahneleniyor. Albert Einstein'ın “Arılar yeryüzünden kaybolursa insanlığın 4-5 yıllık ömrü kalır” savını temel alan müzikli çocuk oyununda, çocukları birbirinden renkli sürprizler bekliyor.



Çanakkale ruhuna farklı bakış






Halit Ertuğrul'un kaleminden “Çanakkale'de Üç Muhammed” Nesil Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı. “Savaşların geçtiği yerlerde dinlediğim, dedelerimin kahramanlık dolu sarsıcı hikâyeleri ve kardeşlik bağı hayatıma anlamlı sayfalar açmıştı. Bütün dünyamı kuşatan bu esrarlı duygu, varoluş nedenimi yeni baştan sorgulamama da sebep olmuştu. Dizginlerini kırmış bir küheylan gibi şahlanan gözü pek Osmanlı torunları; aşklarını, hayallerini ve memleket hasretlerini bir tarafa koyarak yollara düşmüştü. Bu cesur yiğitlerin bizleri yaşatmak için ölümü tercih etmeleri beynimde fırtınalar koparmıştı.” Allah ve Peygamber aşkının yürükleri ateşleyerek, vatan derdine düşen iki yüz elli bin şehidin içinde; bilhassa da 'Üç Muhammed'in yürek paralayan hikâyesi kahramanımızı derin bir uykudan uyandırır. Bakalım bu eserde sizin de içinizde yeni “ben”ler doğacak mı?



Hayvanseverlere özel seri






Keskin Color, Zoo Serisi ile hayvanları sevenlere hoş bir sürpriz yapıyor. Üzerinde farklı hayvan figürleri bulunan defterler, günlük tutmak, şiir yazmak, okulda ya da ofiste kullanmak için ideal alternatifler sunuyor. Zürafa, baykuş, kelebek ve kaplumbağa gibi farklı canlıları kapağına taşıyan, rengarenk Zoo Serisi, üstün kalitesi ile de farkını ortaya koyuyor. Ürünler, ISO 9001, OHSAS 18001 ve ISO14001 belgeleriyle de kalitesini güvence altına alıyor.



Hem şık hem konforlu


Polaris 2016 İlkbahar/Yaz Erkek Koleksiyonu; kırmızı, beyaz, lacivert, bej renklerinin ağırlıkt olduğu sneakerlar, konforu ve tarzı bir arada sunan modeller, kanvas spor ayakkabılar ve beyaz tabanlarla ön plana çıkıyor. Şık ve konforlu ayakkabı modellerini cazip fiyatlarla sunan Polaris'in hem klasik hem de sportif tarzlara hitap eden erkek koleksiyonu; hem iş yaşamında hem de özel günlerde kullanılabilecek yüzlerce ayakkabı modelini erkeklerin beğenisine sunuyor.



#şehir rehberi
#etkinlikler
#moda
#tiyatro
#kitap
8 yıl önce