|

Şehir rehberi

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/03/2016 Pazar
Güncelleme: 04:01 - 27/03/2016 Pazar
Yeni Şafak

Geleneksel sanatlar yaşatılıyor





İstanbul Moda Akademisi ile Dice Kayek, Türkiye'nin farklı yörelerinin el sanatlarının inceleneceği bir “Koleksiyon Projesi” gerçekleştiriyor. Projeyle birlikte geleneksel el sanatlarının yaşatılması, yeniden canlandırılmasına katkı sağlamak amaçlanıyor. Proje,yöre insanına yeni iş olanakları sağlaması, kültürel değerlerimizin korunması ve kayıt altına alınması yönüyle de önem taşıyor. Proje kapsamında seçilen koleksiyon İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği desteğiyle, 30 Nisan'da sergilenmeye hazır olacak.



Gözlükseverler bu sergiyi kaçırmayın!





Gözlük Koleksiyoneri Mehmet Tekten 1900 ve 1990'lı yıllar arasında birliktirdiği gözlükleri yarın "Gözlükçülük Tarihine Yolculuk" isimli sergisiyle Eminönü Yeni Camii Kasrı'nda meraklılarıyla buluşturacak. 1 Nisan tarihine kadar açık olacak sergide Antika ve Vintage gözlükler sanatseverlerin ilgisine sunulacak. Türkiye'de ilk kez yapılan bu koleksiyon, Gözlükçülük Meslek Komitesi öncülüğünde İstanbul Ticaret Odası'nın katkılarıyla gerçekleşecek.



Minikler "Oyun Treni" ile eğleniyor





Pınar Çocuk Tiyatrosu, Dünya Tiyatrolar Günü'nde İstanbul'daki okullarda oyunlarını sergileyerek çocukları tiyatro ile buluşturuyor. 6-12 yaş grubundaki çocuklara hitap eden Pınar Çocuk Tiyatrosu'nun 2015 yılında sahnelemeye başladığı “Oyun Treni” oyunuyla da sağlıklı beslenme, sporun insan sağlığı için önemi, arkadaşlık ve dostluk gibi konuları skeçler halinde eğlenceli bir dille çocuklara anlatıyor. Neşeli müzikler, danslar ve şiirsel bir anlatımla süslenen oyun ile minik izleyiciler keyifli saatler yaşıyor.



"Suyun Yolcuğu" fotoğrafa karelerinde





Dünyanın azalan su kaynaklarına dikkat çekmek amacıyla Wilo, Uluslararası Fotoğraf Yarışması düzenliyor. Wilo, bu yıl yarışmayı uluslararası çapta gerçekleştiriyor. “Su, Dünyanın Her Karesinde-Suyun Yolculuğu” temasıyla yapılacak yarışmaya amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılar katılabilecek. 10 Eylül tarihine kadar başvuru yapılabilecek yarışma için tüm detaylar, www.wilofotografyarismasi.com ve www.sudunyaninherkaresinde.com adreslerinde yer alıyor.



Arter'de 3 yeni sergi





Bahar Yürükoğlu, Murat Akagündüz ve Şener Özmen'in yeni üretilmiş işlerinden oluşan üç kişisel sergisi 30 Mart ve 15 Mayıs tarihleri arasında Arter'de sanatseverlerle buluşacak. Bahar Yürükoğlu “Devridaim” isimli sergisinde, 2015'te Kuzey Kutbu'na yaptığı seyahatlerdeki deneyimlerinden hareket ediyor. Murat Akagündüz'ün “Vertigo” isimli sergisi ise sanatçının yeryüzündeki dağ zirvelerini, Google Earth görüntüleri üzerinden tuvale aktardığı beyaz seriden meydana geliyor. Şener Özmen de “Filtresiz” başlıklı sergisini sıcak iklimlerde yaz gecelerini açık havada geçirmek için kullanılan “taht” adı verilen platformlar etrafında şekillendiriyor.



Sen de bir kitap hediye et





Herkese Kitap Vakfı, Nisan ayının üçüncü pazar gününü "Kitap Hediye günü" olarak ilan ediyor. "Benden Sana Senden Okuyan Türkiye'ye" sloganıyla yola çıkan vakıf, Twitter hesaplarından #bendensana hastagı ile herkesi birbirine kitap hediye etmeye davet ediyor. "Sen de bir kitap hediye et! " çağrısı yapan vakıf tüm okurları bu anlamlı güne desteğe çağırıyor.



Batman v Superman heyecanı Zorlu'da





Zorlu Alışveriş Merkezi, tüm dünyada milyonlarca hayran kitlesine ulaşan ve herkesin merakla beklediği Batman v Superman: Adaletin Şafağı filminin heyecanını misafirlerine yaşatmak için renkli aktiviteler düzenliyor. 24 Nisan'a kadar devam edecek etkinliklerde çocuklar ve yetişkinler için özel alanlar kurulacak ve sergi alanı oluşturulacak. Katılımcılar “eye tracker” vasıtasıyla Superman gibi gözleri ile şehirdeki suçluları yok edecek, Batman'ın ünlü arabası Batmobile'e binip yarışacak. Etkinliklerin yanı sıra Batman ve Superman'e özel 360 derece sergi alanında süper kahramanların kostümleri, özel film sahneleri ve fotoğrafları, tasarım- sanat, figür ve aksesuar sergisi yer alacak.



Piyanist Melnıkov Boğaziçi'nde





Dünyaca ünlü piyanist Alexander Melnikov, Albert Long Hall Klasik Müzik Günleri kapsamında Boğaziçi Üniversitesi'nde Schubert, Schuman ve Beethoven gibi ünlü bestecilerin yapıtlarını seslendirecek. Müziğe 6 yaşında başlayan ve 7 yaşında orkestra ile konser veren Melnikov, Rus piyano ekolünün başlıca temsilcilerinden. Melnıkov, 30 Mart Çarşamba akşamı saat 19.30 'da Piyano Günleri Özel Konseri ile Albert Long Hall'de klasik müzik tutkunlarıyla bir araya gelecek.



Kuzeyin yıldızları Akbank Sanat'ta





Finlandiya'nın en prestijli caz trioları arasında yer alan ve müzik otoriteleri tarafından takip edilmesi gereken yeni bir Avrupalı üçlü olarak tanımlanan Kari Ikonen Trio, 30 Mart Çarşamba günü saat: 20.00'de Akbank Sanat'ta müzik tutkunlarıyla buluşuyor. Piyanoda Kari Ikonen, kontrbasta Ara Yaralyan ve davulda Markku Ounaskari'den oluşan Kari Ikonen Trio, yeni albümlerinin dünya turnesi kapsamında Akbank Sanat'ta gerçekleştirecekleri konserlerinde özgün besteleri ve enerjileri ile izleyenlere farklı bir deneyim yaşatacak.



Eleştirinin kıyılarında gezin



Felsefe konusunda Türkiye'deki önemli kalemlerden biri olan Ahmet Bozkurt'un Mum Lekesi adlı kitabı İnkılap Kitabevi'nden çıktı. Bozkurt'un bu eseriyle varlık, dil ve şiirsel uzam; Shakespeare'in anlamlar eşiği; 2000'li yıllarda şiir için bir çerçeve; Ece Ayhan: Şiirin Yürüyen Yahudisi ve Cumhuriyet tarihinin en önemli edebiyat olaylarından biri olan Le poète travaille (şair çalışıyor) dergisinin çıkış öyküsü bağlamında taşra-merkez-edebiyat tartışmasına ve eleştirisine tanıklık edeceksiziniz.









#Şehir rehberi
#etkinlikler
#tiyatro
#aktiviteler
#moda
#konser
8 yıl önce