|

Şehir Rehberi

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/04/2016 Pazar
Güncelleme: 03:01 - 17/04/2016 Pazar
Yeni Şafak

Dijital dünyanın tadını çocuklar çıkaracak





Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleşecek “Digital Revolution” sergisi, 23 Nisan'da kapılarını tüm öğrencilere ücretsiz olarak açacak. Gerçeklik kavramını yeniden belirleyen ve deneyim odaklı kurgusu ile farklı sanat dallarını bir araya getiren Digital Revolution sergisi, 23 Nisan'da hayallerine dokunmak isteyen tüm çocukları bekliyor. Dünyaca ünlü sanatçılar, film yapımcıları, tasarımcılar ve müzisyenlerin işlerini görme ve anlama fırsatı yakalayacak çocuklar, ayrıca ücretsiz atölyelerle de dijital dünyada keyifli bir yolculuğa çıkacak.



Modanın nabzı Haydarpaşa'da atacak





İstanbul Modest Fashion Week (IMFW), Tarihi Haydarpaşa Garı'nda dünya muhafazakâr modasının öncü isimlerini bir araya getirecek. 100'e yakın markanın katılımıyla 13 - 14 Mayıs'ta gerçekleşecek organizasyonun indirimli erken dönem biletleri, www.istanbulmodest.com'da satışa çıktı. Modanisa.com ana sponsorluğunda Tarihi Haydarpaşa Garı'nda iki gün boyunca sürecek defilelerde birbirinden özel koleksiyonlar görücüye çıkacak. Organizasyonda katılımcılar özel söyleşilere katılabilecek, tasarımcı stantlarını ziyaret edebilecek, workshop ve konferansları izleyebilecek.



Meredith Monk Zorlu PSM'ye geliyor





Amerika'da sanat alanında verilen ve en yüksek onur derecesi olarak sayılan National Medal Of Arts ödülü sahibi Amerikalı besteci, vokalist, yönetmen ve film yapımcısı Meredith Monk, 28 Nisan'da Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında Zorlu PSM'de müzikseverlerle buluşuyor. Dimleyicilere keyifli anlar yaşatacak 72 yaşındaki sanatçı Meredith Monk, geçtiğimiz yıl yarım asırdan fazladır devam eden sanat kariyerini Amerikan Başkanı Obama elinden aldığı National Medal Of Arts ödülü ile taçlandırmıştı.



Cazın ünlü piyanisti Akbank Sanat'ta





Müzik otoriteleri tarafından yaşayan en büyük caz piyanisti ve birinci sınıf şair olarak tanımlanan ünlü İsveçli piyanist Bobo Stenson, 20 Nisan Çarşamba günü Akbank Sanat'ta müzik tutkunlarıyla buluşuyor. Konserde üçüncü kez Manifest Ödülü'nü kazandığı 2011 yılında kaydettiği son albümü Indicum'dan besteler seslendirecek olan Bobo Stenson, caz tutkunlarına unutulmaz bir akşam yaşatacak.



Şehirlere bir de buradan bakın





İstanbul Fotoğraf Galerisi, Mahzen Photos Şehir Günlükleri adlı sergiyle sanatseverlerle buluşuyor. 14 Mayıs Cumartesi gününe kadar kapılarını sanatseverlere açık tutacak sergide fotoğrafçılar Cennet Kuşca, Erdem Varol, Onur Gökkuş, Onur Korkmaz, Serkan Çolak ve Sinan Kılıç, her biri kendi şehir günlüklerini seri fotoğraflar halinde sergileyecek. Serkan Çolak'ın bir okulu, ögrencileri ve yaşamları birbirinden ayırmak için örülen beton sınırı konu alan “Duvar” adlı çalışması, Cennet Kuşca'nın "İç Ses" adını verdiği seri ve daha pek çok eser, şehirlere görsel bir yolculuk yapmanızı sağlayacak.



Ali Haydar Haksal Ayasofya'da





Edebiyat, Kültür, Sanat, Tarih ve Dava dergisi Ayasofya, günümüzde artan terör olaylarına karşı duruşunu arka kapakta yer verdiği metinle gösteriyor: “Ayasofya Dergisi olarak devletimiz ve milletimizle omuz omuzayız. Her türlü terörün karşısındayız.” Dergide bulunan Yedi İklim genel yayın yönetmeni Ali Haydar Haksal ile yapılan söyleşiden bir alıntı: “Ümmetin ve insanlığın yükünü taşıyoruz.” Nisan sayısının bir diğer söyleşisi ise sinema yazarı Suat Köçer ile yapılmış: “Yeni Türkiye Sineması'nın ilerlediği bir noktadayız.” 11. sayısında Rukiye Aydın, Fatih Budak, M. Said Çimen, Eda Fırat, Recep Terler, Mehtap Altan, Ali K. Çeliktaş'ın metinleri yer alıyor.



İskender Pala'dan geleneksel hikayeler





Akademisyen, araştırmacı yazar İskender Pala, geleneğin hikmetiyle günümüzün gerçeğini Kapı Yayınları etiketiyle raflarda yerini alan “Mesela”da buluşturuyor. Doğu'nun kadim kuvvetlerinden biri olan hikâye anlatımı, çağın gürültüsü arasında kayboldu. Meseller, kültürel devamlılığımız için elzem bir noktada iken şu sıralarda onlardan mahrumuz. Bu geleneği bir şekilde canlandırmak ise tabii ki bize düşüyor. Bu mecburiyete dikkat çeken Pala, “Mesela” diye okumaya başlayacağımız doksan dokuz hikâyede “mutlaka”larımız ile “keşke”lerimiz üzerine yeni bir bakış açısı getiriyor. Günümüzün tecrübelerini, güncel bir üslupla buluşturan yazar, okuyucularına eğlenceli ve yararlı bir okuma serüveni vadediyor.



Liselerarası müzik yarışmasında Teoman rüzgarı





Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması, 19'uncu kez genç müzisyenlere sahneye çıkma fırsatı sunmaya hazırlanıyor. Bu seneki geniş jüri kadrosunda rock müziğinin sevilen ismi Teoman yer alıyor. Elemelerin devam ettiği bugünlerde 4.kez juri koltuğunda oturan Teoman'ın rol aldığı bir de viral film hazırlandı. Filmde, okulunun duvarına asılan solist ilanına başvuran liseli, kendini Teoman ile düet yaparken buluyor. Yaşıtlarıyla müzik yapmak için başvuran kişilerden biri stüdyoya davet ediliyor ve kendisini stüdyoda bekleyen Teoman ile sürpriz bir şekilde karşılaşıyor. Film, Teoman'ın bu sene Vodafone FreeZone Liselerarası Müzik Yarışması jürisinde olduğu anonsuyla devam ediyor.



Dünya gitaristleri İstanbul'da buluşuyor





İstanbul'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen İstanbul Klasik Gitar Festivali 20 ve 24 Nisan tarihleri arasında İstanbullulara keyifli anlar yaşatacak. Kadıköy'de gerçekleşecek etkinlikte Goran Krivokapic,Gilbert Biberian ve Kağan Korad gibi dünyaca ünlü isimler tecrübelerini öğrencilerle paylaşacak. İzleyicilerin gelecek yılki festivalde solist olarak yer alabileceği bir yarışmanın da düzenleneceği festival için ayrıntılı bilgiler www.istanbulclassicalguitarfestival.com adresinde yer alıyor.



Kendi uçurmanı kendin yap





Trump AVM Çocuk Katı, birbirinden eğlenceli etkinlikleri çocuklarla buluşturmaya devam ediyor. Bu hafta sonu çocuklar önce tiyatro oyunları izleyecek, ardından “Uçurtma Yapımı Atölyesi” ile hayallerindeki uçurtmaları yapacaklar. Bugün saat 13.00'da “En güçlü kim” adlı tiyatro oyunu çocuklara ücretsiz olarak sahne alacak. Saat 14.00'daki atölye ile de çocuklar bahar aylarının en eğlenceli oyuncağı uçurtmanın nasıl yapıldığını öğrenecek ve kendi uçurtmalarıyla eğlencenin tadını çıkaracaklar.



Tebdil-i mekanda film





İstanbul Modern Sinema,“Habitat” fotoğraf sergisine paralel mekân kavramını farklı temalar üzerinden işleyen “Tebdil-i Mekân” adlı film programını 21-28 Nisan tarihleri arasında sunuyor. Programda hem insanın yaşam alanı ile kurduğu ilişkilere hem de sanat ve mekân etkileşimine odaklanılıyor. Gösterimi gerçekleştirilecek filmler arasında 92 yaşındaki Henriette'nin huzureviyle kurduğu ilişkiyi inceleyen belgesel Der Tulpenbaum (Lale Ağacı), prömiyerini bu yıl Locarno Film Festivali'nde yapan ve orta yaş krizi geçiren bir yönetmenin çıktığı iş yolculuğunu izleyen film Wintergast (Kış Misafiri) yer alıyor.





#şehir rehberi
#aktiviteler
#etkinlikler
#moda
#tiyatro
#sergiler
8 yıl önce