|

Şehir Rehberi

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/07/2016 Pazar
Güncelleme: 02:35 - 10/07/2016 Pazar
Yeni Şafak

Türkiye'yi “İskeletor” temsil edecek





18 yıldır dünyayı dolaşarak, kentleri müzikle buluşturan Red Bull Music Academy, bu yıl Kanada'nın Montreal şehrinde gerçekleşecek. Akademi bu yıl 70 müzisyeni ağırlarken, Türkiye'yi müzik piyasasında İskeletor ismiyle tanınan genç ve yetenekli prodüktör Kerem Sevinçli temsil edecek. Montreal'deki akademide bir ay boyunca profesyonel ve alanında öncü müzisyenlerle workshop ve söyleşilerde bir araya gelip dünyanın farklı sehirlerinden katılımcılarla birlikte ortak üretimler yapacak olan Sevinçli, bass müzik dinleyerek başladığı müzik yolculuğuna offbeat, Alman ve Japon noise etkileşimli bir forma dönüştürdüğü müzikler yaparak devam ediyor.



House müziğinin ünlü ismi geliyor





Love in Traffic şarkısıyla uzun süre dans müzik listelerinin başında yer alan ve house müzik denince akla ilk gelen isimlerden biri olan Japon DJ Satoshi Tomiie 15 Temmuz gecesi Alaçatı Sound Pool'da müzik severlerle buluşacak. 90'ların başında elektronik müzik dünyasına giriş yapan Satoshi, kariyeri boyunca U2, Mariah Carey, Photek, Simply Redve David Bowie gibi dünyaca ünlü starların şarkılarını remixledi. Albümleri birçok uluslararası ödüle layık görülen Satoshi, karanlık elektronik ritimleri, çarpıcı vokalleri ve hipnotik soundlarıyla dikkat çekiyor.



Heyecan dolu yarışa hazır olun





2016 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 4.yarışı olan Yeşil Bursa Rallisi, 23-24 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek. Orhaneli Keles bölgesindeki toprak zeminli etaplarda yaşanacak mücadele, Pazar günü saat 18:00'da Crowne Plaza Bursa önündeki finiş podyumunda sona erecek. 09:00 ve 12:30 saatlerinde Acemler metro istasyonundan, İbrahim Yazıcı özel etabına ücretsiz seyirci transferleri gerçekleştirilecek. Orhaneli yolu 35. kilometrede yer alan etaba gidecek spor severleri ücretsiz yiyecek içecek ikramları, gün boyu müzik yayını ile değişik sürprizler bekliyor.



'Gölgedeki Yüzler'i keşfedin





Havva Oral'ın iç dünyasındaki renkli yansımalardan oluşan 'Gölgedeki Yüzler' sergisi 12 Temmuz'da Galeri Eksen Balat'ta sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Sergide farklı heykellerin yanı sıra Charlie Chaplin ve Edith Piaf gibi önemli sanatçıların karakter analizlerinden oluşan heykeller de yer alıyor. Sergi, 26 Temmuz tarihine kadar pazartesi günleri hariç saat 10:00 – 19:00 tarihleri arasında gezilebilecek.



Cazseverler bu festivalde buluşuyor





İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 19 yıldır düzenlenen 23. İstanbul Caz Festivali, 25 Temmuz'a kadar 20'nin üzerinde mekândaki 50 konserde 200'ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı ağırlamaya hazırlanıyor. Festivalde yarın Özdemir Erdoğan'dan Nicholas Payton ve Jane Monheit'a, Kamasi Washington'dan Ibeyi'ye, Hugh Coltman'dan French Quarter'a cazın önemli isimleri konserler gerçekleştirecek. Ayrıca Avrupa ve Türkiye'den caz müzisyenlerini aynı sahnede buluşturan Avrupa Caz Kulubü konser serisinde yer alan Ercüment Orkut “Low profile” Feat. Marius Neset ve Big Beats Big Times “Full Moon Theory Live” Feat. Gunnar Halle, Erland Dahlen ve Volkan Topakoğlu konserleri cazseverlerle buluşacak.



Açık havada tiyatro keyfi





Kadıköy Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği Çocuk Tiyatro Festivali yarın başlıyor. Bu yıl 15. si düzenlenecek olan festival 25 Temmuz Pazartesi akşamı son bulacak. Festivalle birlikte çocuklar tiyatro ile tanışıp açık havada oyun seyretme keyfini yaşayacak. Ayrıca 15 gün boyunca her akşam farklı bir çocuk oyunu ücretsiz izlenebilecek. Davetiyeli olan festival davetiyeleri Özgürlük Parkı'nda bulunan Açık Hava Tiyatro gişesinden temin edilebilirken oyunlar her akşam saat 21.00'da başlayacak.



Nihayet'in yeni sayısı raflarda





Nihayet Dergi bu ay, deniz, kum, güneş derken değerlerimizi "tatil" etmeyelim sloganıyla karşılıyor yaz aylarını. Cennet tasvirli, tüketicisini aptal yerine koyan, parodi gibi helal tatil reklamlarını ele alan bir dosya ile karşınıza çıkıyor.Dergi bu sayısında dinlenmek diye bir şeyin olmadığı hız çağında bedeni ve ruhu sömüren tatil yorgunluğuna karşı “bir işten yorulunca başka bir işe koyulun” hatırlatmasını yapıyor. Mustafa Kutlu, Türküler türkücüler yazısıyla yer alırken, Mustafa Özel, Şair iktisatçı Goethe'yi kaleme alıyor. Kemal Sayar, Seyyahın Tatili; Ali Ayçil, Dinlendirilmiş insanın imali; Özgen Felek, Yaz işçileri yazılarıyla tatil için düşüncenin kapıların aralıyor.



Uğurluel'in gözünden Edirne





Tarihi günümüze taşıyan üslubuyla dikkat çeken Talha Uğurluel, Osmanlı'nın Ustalık Eseri Edirne ve Gezi Rehberi kitabıyla, yıllarca Osmanlı'ya başkentlik yapmış ve birçok padişah yetiştirmiş Edirne'yi sokak sokak anlatıyor.Uğurlulel, "Eğer bilerek ve hissederek Edirne'yi adımlayabilirsek, Edirne'de döktürdüğü topları İstanbul önlerine taşımakta olan Fatih'in askerlerinin seslerini duyabilir, konaklarda Osmanlı hanımlarının muhteşem ahlaki seciyelerini gören Lady Montagu'nun ülkesine yazdığı mektuplarda 'Orada cennetten bir zaman dilimi yaşadım' sözlerini işitebilir ve Yeni Saray'ın yıkıntıları arasında Osmanlı'nın son dönemlerini yaşayabilirsiniz" diyerek okuyucuyu Edirne'de gezintiye çıkarıyor.



Çocuklar unutulmaz anlar yaşasın





Ülkemizde 15 Temmuz'da vizyona girecek animasyon filmi Buz Devri Büyük Çarpışma'nın (Ice Age 5) sahne şovu Türkiye'de ilk defa Trump Alışveriş Merkezi'nde sahnelenecek. 15-16 ve 17 tarihlerinde gösterilecek film sonrası Buz Devri'nin kahramanları şov çocuklarıyla fotoğraflar çektirerek onlara poster hediye edecek. Katılımın ücretsiz olduğu etkinlik üç gün boyunca 4 seans şeklinde gerçekleşecek. Etkinlik boyunca çocuklar 'Buz Devri' kahramanları Many, Diego, Peaches ve Sid ile hem dans edecek, hem de çocuklarla şarkılar söyleyecek.



Muse hayranlarını eğlendirecek





İngiliz rock grubu Muse, 26 Temmuz'da KüçükÇiftlik Park'a bir kez daha hayranlarıyla buluşmaya geliyor. Çıktığı Avrupa Festival Turnesi kapsamında Türkiye'de sahne alacak olan Muse, eğlencenin doruğa çıkacağı gecede İstanbul Blue Night ile “Festivalin böylesi İstanbul'da olur” dedirtecek. Dünyanın en büyük açık hava festivali Glastonbury Festivali'nde bu yıl headliner olarak yer alacak olan Muse'un yanı sıra Birth of Joy, Ferman Akgül, You May Kiss The Bride ve ilerideki günlerde açıklanacak diğer gruplar da bu unutulmaz geceye imzalarını atacak.



Mükemmelin dışına çıkan sergi





Galerist, 14 Temmuz ve 10 Ağustos tarihleri arasında Aslı Seven küratörlüğünde Mükerrem Tuncay, Romina Meriç ve Luna Ece Bal'ın eserlerini bir araya getiren 'Çemberi Açmak' adlı grup sergisine ev sahipliği yapacak. Sergi, sistem içinde bireyin yeri ve rollerini araştıran eserlere ev sahipliği yapacak. Sergi, var olan ve mükemmel addedilen bir düzeni bozma isteğine de göndermede bulunuyor.



#Şehir rehberi
#Tiyatro
#Aktiviteler
#Sinema
#Konser
8 yıl önce