|

Tasarımları Japon müşterileri Arap

Yaklaşık iki ay önce Qupra markası ile Türkiye modasına giriş yapan Filiz Güner, özgün ve şık tasarımlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Japon esintilerinin hakim olduğu koleksiyonuyla Araplar tarafından büyük ilgi gördüklerini belirten Güner "Arap ülkelerindeki eksikliği Qupra ile kapatıyoruz"diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/04/2016 Pazar
Güncelleme: 02:19 - 24/04/2016 Pazar
Yeni Şafak

Vitrinler 2016 İlkbahar-Yaz sezonunun renk ve çizgileriyle adeta içimizi ısıtıyor. Ünlü markaların hazırladığı koleksiyonlardan tutun da yerli birçok markada karşımıza çıkan soluk pembe ve bebe mavisi renklerin başı çektiği pastel tonlar her parçada kendini gösteriyor. Yıllarca tasarımlarını İtalya ve Fransa'da sergileme imkanı bulan Filiz Güner de yeni markası Qupra ile ilkbahar-yaz koleksiyonunu modaseverlerle buluşturdu. Diğer koleksiyonlardan farklı olarak Japon esintilerinin hakim olduğu ve sezonun hit renkleri dışında siyah ve beyazın sıkça kullanıldığı tasarımlar kombinlerinize şık bir alternatif oluşturacağa benziyor. Genellikle Arap ülkeleri tarafından ilgi gören tasarımlarıyla Türkiye'de de adından sıkça bahsettirecek olan Güner ile "Qupra" adını verdiği ve özel kumaşlarla hazırladığı yeni koleksiyonunu konuştuk.



HEDEFİMİZ DÜNYA MARKASI OLMAK


İlkokul yıllarında resim derslerine olan ilgisiyle öğretmeni tarafından kısa sürede fark edilen Güner, kumaşlara hep merak duyuyormuş. Ailesinde tekstille uğraşan kimse olmamasına rağmen kendisinin modayla hep haşır neşir olduğunu söyleyen Güner, desenler çizip bunları çinicilere satıyormuş. Moda okulunda hazırladığ deri koleksiyonu büyük beğeni toplayan Güner, 2012 senesinde kendine ait tasarım atölyesi kurmuş. Daha önce de pek çok tekstil firmasında çalışan ve kendi ismiyle yurt dışına kolesiyonlar gönderen Güner "Bir dünya markası olmayı hedefliyorum. Kendi ismimle ürünlerimi yıllarca yurtdışında sergileyebildiysem bunu da yapabilirim diye düşünüyorum. Şartlar oldukça zor ama biz çekirdek bir kadroyla markamızı 2 ayda oluşturabildik" diyor.







RENKLERİN ESİRİ DEĞİLİZ


Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında şıklığı ve zarafeti tasarımlarıyla buluşturma hedefinde olduklarını söyleyen Güner, hazırladığı koleksiyonla tüketicilerin değişen ihtiyaçlarına göre genç ve dinamik çizgiler kullandığını söylüyor. Giyim sektörüne yeni bir soluk getirme gayretinde olduklarını belirten Güner, 200 parçalık koleksiyonunu Qupra adı verilen kumaşla oluşturmuş. Qupra'yı sektörde fazla kullanılmayan rahat ve sağlıklı bir kumaş türü olarak tanımlayan Güner "Qupra, çok özel bir iplik. Ürünlerimi tasarlarken hep bu kumaştan faydalandım" diyor. Koklesiyonda siyah ve beyazın hakim olduğunu sözlerine ekleyen Güner "Kolesiyonu renklendirmek için indigo mavisi ve pudra pembelerimiz de var. Sezon renklerinden çok uzak değiliz ama o renklerin çok da esiri değiliz" şeklinde konuşuyor.







7/24 KULLANILABİLECEK TASARIMLAR


Tasarımlarında Japon esintilerini kullanan Güner, Qupra'da ürün yelpazesinin hayli geniş olduğunu belirterek " Japon esintileri, hiç kullanılmadığı için bu sezon bu temayı işlemek istedim. Ama tasarımlar tamamiyle Japon tarzını da yansıtmıyor. Tarzımız ne çok Anadolu ne de Avrupa. Bu tasarımlar Qupra'ya özgün" diyor. Kumaşa bakarak tasarımlarını yaptığını sözlerine ekleyen Güner "Bir kadının günlük yaşantısında, gece davetlerinde ve haftasonlarında, yani günün her saati kullanabileceği pek çok tasarımımız bulunuyor. Yani abiyemiz de var eşofman takımlarımız da. 20'li yaşlardan itibaren her kadın ürünlerimizi rahatlıkla tercih edebilir" diyor. Genellikle Arap ülkeleri tarafından yoğun ilgi gördüklerini söyleyen Güner, "Arap ülkelerindeki eksikliği Qupra ile kapatıyoruz. Kalıplarımız Arap kalıplarıyla da uyum sağladığı için Araplar tasarımlarımıza oldukça ilgi gösteriyor"diyor.



Her sezon farklı tema


Çantadan kolyeye her türlü aksesuarın da Qupra'ya özgü olduğunu belirten tasarımcı Filiz Güner " Herşey Qupra çizgisiyle çıkıyor. Dışarıdan hiçbir şey almıyoruz. Ayrıca çok moda diye bir şey yapmıyoruz. Her sezon giyilebilecek parçalar yapmaya özen gösteriyoruz" diyor. Qupra'da çiçekli böcekli tasarımların yer almadığını ve daha çok büyük, karmaşık, çamur ve çizgisel desenlere yer verdiklerini belirten Güner " Bu sezon Japon temasını işledik. Gelecek sonbahar-kış sezonunda da farklı bir tema işleyeceğiz. Her sezon farklı bir tema belirleyeceğiz" şeklinde konuşuyor. Bu sezon indigo yelek, eşofman takımlarının çokça tercih edildiğini sözlerine ekleyen Güner "Gelen müşterilerimiz tek bir parça almakla yetinmedi. Kombinli ürünlerin her parçasını aldılar" şeklinde konuşuyor.



#Qupra markası
#Filiz Güner
#Moda
8 yıl önce