|

Gülsüm annenin 'Umut'u hayatını kaybetti

Antalya'da, Gülsüm Kabadayı'nın hastanede bir yakınına refakat ederken tanıdığı ve 10 yıldır bakımını üstlendiği, Rus asıllı olduğu düşünülen "Umut" adlı kimliği meçhul genç hayatını kaybetti.

Yeni Şafak
09:08 - 23/01/2018 Salı
Güncelleme: 15:59 - 23/01/2018 Salı
AA
Gülsüm Kabadayı, Rus olduğu düşünülen Umut'a 10 yıldır bakıyordu.
Gülsüm Kabadayı, Rus olduğu düşünülen Umut'a 10 yıldır bakıyordu.

Gülsüm Kabadayı, Umut'un yaklaşık 10 gündür yoğun bakım ünitesinde olduğunu belirterek, durumunun son 3 günde iyice ağırlaştığını ve çoklu organ yetmezliğinin baş gösterdiğini söyledi. Kabadayı, "Solunum cihazına bağlı yaşatılıyordu. Böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz de almıştı. Bugün sabaha karşı doktorlar hayatını kaybettiğini söylediler." dedi.

Umut'a öz oğlu gibi baktığını dile getiren Kabadayı, "Çok üzgünüm. Onun için elimden gelen her şeyi yaptım ama kurtaramadık." diye konuştu.

Cenazesi hayatını kaybettiği özel hastanenin morgundan alınan Umut için Kabadayı'nın yaşadığı Korkuteli ilçesindeki Çayırlı Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.


"Artık 'anne' demiyor..."

Kabadayı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir yoğun bakımda kavuştuğu Umut'u yine bir yoğun bakımda kaybettiğini dile getirdi.

Umut'a sevgisini verdiğini ifade eden Kabadayı, "Umut'u kurtarmaya nefesim kalmadı. Kendimi buna hazırlamamıştım. Gerçek annesi çıkacak, alacak zannediyordum. Allah'tan aldım, Allah'a verdim. O bir melekti. Herkesin umuduydu. Artık 'anne' demiyor. Boncuk boncuk bakmıyor." dedi.

Tören sırasında tabuta sarılan Kabadayı, "Benim 4 oğlum var diyordum. Sen nerelere gidiyorsun Umudum. Kardeşlerinden nasıl ayrılacaksın. Seni çok sevmişiz. Ciğerlerim yanıyor. Bu ölüm yakışmadı." diye konuştu.

Cenaze namazının ardından Paşa Mezarlığı'na defnedilen gencin mezarı başında Gülsüm Kabadayı uzun süre gözyaşı döktü. Kabadayı ve cenaze törenine katılan Rus kadınlar, Umut'un mezarına çiçek koydu.


"Umut"un hikayesi

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde Ağustos 2008'de tedavi gören bir yakınına refakat eden Gülsüm Kabadayı, geçirdiği trafik kazası sonucu aynı hastanenin yoğun bakım servisinde kalan kimliği meçhul gençle ilgilenmeye başlamıştı. Gence hastanede yaklaşık 2 ay gönüllü bakan Kabadayı, ismini "Umut" koyduğu genci evine götürerek ona sahip çıkmıştı.

#Gülsüm Anne
#Umut
6 yıl önce