|

Yeni yılın ilk vizyon filmleri

Her Cuma olduğu gibi bu hafta da vizyona yepyeni filmler giriyor. 3'ü yerli yapım olan 6 yeni film, aynı zamanda yeni yılında ilk vizyon filmleri olacak.

Yeni Şafak
15:09 - 31/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 17:12 - 31/12/2015 Perşembe
Yeni Şafak

2016'nın ilk gününün Cumaya denk gelmesiyle beraber vizyona giren filmler de yeni yılın ilk filmleri olacak. Yeni yılla beraber 3'ü yerli yapım olan 6 yeni film de perdeye merhaba diyor. Bakalım yeni yılın ilk gününde bizleri sinema salonlarında hangi filmler bekliyor. İşte salonlarda bizi bekleyen filmler ve özetleri:





Kocan Kadar Konuş: Diriliş


2015'in Mart ayında vizyona giren 'Kocan Kadar Konuş' filminin devamı, geleneksel Türk kızı kalıplarına ve nesiller boyu devam eden “ne derler korkusu"na meydan okuyan Efsun'u anlatmaya devam ediyor. Efsun, hayatının aşkı Sinan'a evlenme teklif eder ve ailelerin de bu sürece dahil olmasıyla birlikte evlilik bir kabusa döner. 'Kocan Kadar Konuş: Diriliş' izleyiciye tıpkı ilk filmdeki gibi romantik ve eğlenceli bir hikaye vaat ediyor, serinin ikinci filminde de kahkaha hiç eksik olmuyor.



Senaryosunu Kıvanç Baruönü ve Şebnem Burcuoğlu'nun yazdığı filmin başrollerini Ezgi Mola ve Murat Yıldırım paylaşıyor. Yönetmen koltuğunda ise Kıvanç Baruönü oturuyor.

















Baskın: Karabasan


Baskın, beş polisin gece devriyesi sırasında gelen yardım çağrısı üzerine destek için gittikleri terk edilmiş tarihi bir Osmanlı karakolunda başlarına gelen olayları konu alıyor.



Can Evrenol'un ödüllü kısa korku filmi olan 'Baskın' şimdi beyaz perdede. Görkem Kasal, Muharrem Bayrak, Mehmet Akif Budak ve Mehmet Fatih Dokgöz'ün oynadığı filmin yönetmenliğini de yine Can Evrenol üstleniyor. Dünya prömiyerini Toronto Film Festivali'nin 'Midnight Madness' seçkisi kapsamında gerçekleştirdi.




















Sadakat


Asfalt Çiçekleri filmiyle izleyiciyle buluşan Kamil Koç'un yeni filmi, dört karakterin umudu arayış hikayesini konu ediniyor. Filmin başlıca rollerinde ise Ahmet Saraçoğlu, Melih Selçuk, Ayfer Dönmez ve Haldun Boysan bulunuyor.




























Dheepan


Sri Lanka'da sona eren iç savaştan kaçmak için mücadele veren Dheepan, bir kadın ve bir kız çocuğuyla bir aileymiş gibi davranarak mülteci olarak Fransa'ya gider. Paris dışında bir toplu konuta yerleştirilen üçlü, bir yandan göçmen olarak kültür çatışmasını aşmaya çalışırken bir yandan da gündelik şiddetle ve ailevi meselelerle uğraşmak zorunda kalacaktır.



Başarılı yönetmen Jacques Audiard'in 2015 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülünü aldığı filmin başrollerini Vincent Rottiers ve Marc Zinga paylaşıyor.























Denizin Ortasında (In The Heart Of The Sea)

1820 yılında balina avına çıkan Nantucket isimli geminin, dişi bir İspermeçet balinasının saldırı sonucunda parçalanmasını konu alan film, Pasifik Okyanusunun ortasında yaşanan bir hayatta kalma mücadelesine dönüşüyor. Sadece 8 kişinin kurtulduğu bu olay, daha sonra ünlü yazar Herman Melville'in Moby Dick efsanesine de ilham kaynağı oluyor.



Nathaniel Philbrick'in romanından uyarlanan filmin senaryosunu Charles Leavitt yazıyor, yönetmenliğini ise Oscarlı yönetmen Ron Howard üstleniyor. Başrollerde Chris Hemsworth, Benjamin Walker, Cillian Murphy ve Ben Whishaw bulunmakta.























Alvin ve Sincaplar: Yol Macerası (Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked)


Sevimli kahramanlarımız Alvin, Simon ve Theodore birlikte yaşadıkları Dave'in, sevgilisi Samantha ile evlenme kararı üzerine en yakın dostlarını kaybetme korkusu yüzünden alarma geçerler ve macera başlar. Minik kahramanlarımız Samantha'yı çok sevseler de, oğlu Miles üç kafadara çok kötü davranmaktadır. Aynı evde yaşamaları durumunda hayatlarının cehenneme döneceğini düşünen kafadarlar, evlenme teklifi gerçekleşmeden önce Dave'i vazgeçirmeye çalışırlar.



Filmin başrollerini Jason Lee, Kimberly Williams, Josh Green ve Justin Long paylaşıyor. Seslendirmede ise Justin Long, Matthew Gray Gubler, Jesse McCartney, Christina Applegate, Kaley Cuoco, Anna Faris yer alıyor.


#Alvin ve Sincaplar: Yol Macerası
#Denizin Ortasında
#Dheepan
#Sadakat
#Kocan Kadar Konuş: Diriliş
#​Baskın: Karabasan
#vizyon
#1 Ocak cuma vizyon
#sinema
8 yıl önce