|

Kovidli adaylara özel araç: Pazar günü gerçekleşecek KPSS sınavı için tedbirler arttırılıyor

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Kültür-Genel Yetenek Sınavı pazar günü binlerce adayın katılımıyla gerçekleştirilecek. Vaka artışları yaşanan bu dönemde, sınav için ekstra önlemler alınacak.

Yasemin Asan
00:50 - 4/09/2020 الجمعة
Güncelleme: 23:13 - 3/09/2020 الخميس
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv
Kovid-19 hastası adaylar ambulans veya sosyal hizmetler araçları ile sınav binalarına ulaştırılacak. Hasta adaylar ayrı bir sınıfta sınava girecek. Sınav binaları ve salonların sınavdan önce detaylı temizliği yapılacak ve dezenfekte edilecek.
kapsamında adaylara sınav binası girişlerinde maske, dezenfektan, eldiven dağıtılacak. İsteyen adaylar, kendileri de dezenfektanlarını yanlarında getirebilecek. Adaylar ve görevliler kendi maskeleri ve siperlikleriyle de gelebilecek.

KOVİD’Lİ ADAYLAR HES KODUYLA

Kovid-19 ile ilgili durumu olan adaylar HES kodlarından belirlenecek. Bilim Kurulunun önerisi doğrultusunda Kovid-19 durumlarına göre gruplara ayrılacak ve sınav merkezlerinde hazırlanan ayrı salonlarda sınava alınacak. Bu durumda olup sınav yeri değiştirilen adaylar başkanlık tarafından SMS ile bilgilendirilecek. Yine sınav görevlilerinin Kovid-19 durumları da
aracılığıyla takip edilecek. Kovid-19 durumu belirlenen sınav görevlilerinin görevleri iptal edilerek yerlerine yeni görevlendirmeler yapılacak. Adayların sınav binalarına ulaşımı için sınav binalarının bulunduğu bölgelere belediyeler tarafından daha sık sefer düzenlenmesi sağlanacak. Okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için, adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine alınmayacak. Sınava giren koronavirüslü adaylar illerde valililer, ilçelerde ise kaymakamların yönlendireceği ambulanslarla ve özel araçlarla evlerinden alınarak sınava girecekleri okula getirilecek. Tulum giyen sağlık çalışanlarının kendilerine eşlik edeceği adaylar, okulda kendilerine ayrılan farklı bölümde sınava tek başına girecekler, ardından tekrar ambulanslar ve özel araçlarla evlerine bırakılacak.

Karantinadaki öğrencilere kayıt hakkı

  • Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversiteye yerleşen ancak yeni tip koronavirüs hastası olması ve karantinada bulunması nedeniyle kayıt yaptıramayacakların kayıt haklarının, rapor tarihinin bitiminden itibaren 15 gün saklı tutulmasını kararlaştırdı. Bu öğrencilerin, durumlarını belgeleyen raporlarını, rapor tarihinin bitiminden itibaren en geç 15 gün içinde ilgili yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri durumunda kayıtlarının yapılabileceği ifade edildi.
#Koronavirüs
#KPSS
#Tedbir
#Araç
٪d سنوات قبل