|

KPSS sınav giriş yerleri açıklandı! KPSS Lisans sınav giriş belgesi alma: İşte ÖSYM giriş ekranı!

ÖSYM 2022 KPSS lisans genel yetenek ve genel kültür sınavı giriş yerleri ile sınav tarihleri gündemde yer alıyor. 31 Temmuz’da gerçekleştirilen KPSS sınavlarının iptalinin ardından yeni açıklanan 2022 KPSS sınav takvimine göre sınav 18 Eylül’de gerçekleştirilecek. Memurluk sınavına katılım sağlayacakların merak ettiği KPSS sınav yerlerini gösteren sınav giriş belgesi ÖSYM tarafından adayların erişimine açıldı. Peki ÖSYM KPSS sınav yeri nasıl öğrenilir, 2022 KPSS lisans sınavı ne zaman yapılacak, soru ve cevapları ile sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

08:57 - 16/09/2022 Cuma
Güncelleme: 09:07 - 16/09/2022 Cuma
Yeni Şafak
KPSS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı-ÖSYM
KPSS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı-ÖSYM

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 18 Eylül'de uygulanacak 2022-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumuna katılacak adayların sınava giriş belgelerini erişime açtı.

KPSS lisans sınav giriş belgesi nasıl sorgulanır?

KPSS lisans sınav giriş yerleri ÖSYM tarafından yapılacak olan açıklamanın ardından ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numarası ve şifre bilgilerinin girilmesinin ardından sorgulanabilecek. Adaylar, 18 Eylül'de gerçekleştirilecek Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu için 10.00'dan sonra, Eğitim Bilimleri oturumuna katılacak adaylar ise 14.00'ten sonra sınav binalarına alınmayacak.

KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ ÖSYM SORGULAMA

Bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumları iptal edilmiş, 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos'ta yapılması planlanan oturumlar ise ertelenmişti.

ÖSYM, güncellediği sınav takvimiyle 2022-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumlarının 18 Eylül'de, Alan Bilgisi oturumunun da 24-25 Eylül'de yapılacağını duyurmuştu.

KPSS lisans 2022 sınav soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?

KPSS lisans sınav soruları ve cevap anahtarları 18 Eylül'de gerçekleştirilecek sınavın ardından açıklanması bekleniyor.

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

2022 KPSS sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin henüz bir bilgi yok ancak, KPSS sınav sonuçlarının 20 Ekim'de açıklanması bekleniyor.

KPSS puan hesaplama nasıl yapılacak?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenek'te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekmektedir.

Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP'nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP'nin hesaplanmasına dahil edilen testlerin her birinden standart puanı olması gerekir.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı tarafından cevabının değişmesi gerektiği tespit edilen sorular olması durumunda, bu doğrultuda güncellenen cevap anahtarı esas alınmak suretiyle puanlama yapılacak.

#KPSS
#ösym
#kpss sınav giriş belgesi 2022
2 yıl önce