|

Grammy ödüllü Lippert İstanbul'da

Grammy ödüllü Avusturyalı tenor Herbert Lippert, soprano Alexandra Reinprecht ile Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın (BİFO) geleneksel yeni yıl konserinde 10 Ocak'ta Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda sahne alacak. 

Aa
00:00 - 3/01/2013 Perşembe
Güncelleme: 15:18 - 3/01/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Grammy ödüllü Lippert İstanbul'da
Grammy ödüllü Lippert İstanbul'da

Zubin Mehta'dan Michele Crider'e klasik müzik dünyasının önde gelen isimleriyle yaptığı çalışmalarla adını duyuran soprano Alexandra Reinprecht ve Die Meistersinger von Nürnberg'deki David rolüyle Grammy Ödülü kazanan Herbert Lippert, BİFO eşliğinde Franz Lehar'dan Johann Strauss II uzanan bir repertuvarla dinleyenlerin karşısında olacak. 

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) sanatçıları, Kadıköy Süreyya Operası'nda, 9 Ocak'ta ''Verdi III'' konseriyle müzikseverlerin karşısında olacak. Konserde, orkestra şefliğini Naci Özgüç, koro şefliğini ise Gökçen Koray yapacak. 

Fransız koreograf Yannick Boquin'in, Alman yazar Goethe'nin, yaklaşık 250 yıl önce kaleme aldığında kendisi kadar sokaktaki gençleri de kıyafetinden ruh haline kadar etkileyen ''Genç Werther'in Acıları'' adlı romanını, romantik besteci Frederic Chopin'in müzikleri üzerine kurguladığı aynı isimli eser, 5, 8 ve 10 Ocak'ta Kadıköy Süreyya Operası'nda sahnelenecek. 

Fulya Sanat'ta, yarın ve 5 Ocak'ta ''Wolfgang ve Lorenzo'' adlı müzikli oyun sergilenecek. Wolfgang Amadeus Mozart'ın İtalyan metin yazarı Lorenzo Da Ponte ile üç ortak çalışmasını konu alan oyunu, H. Rıza Murah Göksu tarafından sahneye taşındı.

Devlet ve şehir tiyatroları

İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncuları, Küçük Sahne'de yarın, 5, 6, 8, 9 ve 10 Ocak'ta ''Herkesin Bildiği Sırlar'', Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde yarın, 5 ve 6 Ocak'ta ''Yanık'' ile 10 Ocak'ta ''Aşkımız Aksaray'ın En Büyük Yangını'', Cevahir Salon 1'de yarın, 5 ve 6 Ocak'ta ''Ölüleri Gömün'' ile 8, 9 ve 10 Ocak'ta ''Sidikli Kasabası Müzikali'', Üsküdar Tekel Sahnesi'nde 5, 6 ve 9 Ocak'ta ''Sessizlik'', Ahmet Mithat Efendi Sahnesi'nde yarın, 5 ve Ocak'ta ''Yağmur Durduğunda'', Cevahir Salon 2'de yarın, 5 ve 6 Ocak'ta ''Profesyonel'' ile 8, 9 ve 10 Ocak'ta ''Açıl Kafam Açıl'', Üsküdar Stüdyo Sahne'de yarın, 5 ve 8 Ocak'ta ''Michelangelo'' adlı oyunları sahneleyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda 5 ve 6 Ocak'ta, Ümraniye Sahnesi'nde ''İstanbul Hatırası'' ve ''Çiçek Prenses'', Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde ''Vişne Bahçesi'' ve ''Cambazhane'' Üsküdar Müsahipzade Celal Sahnesi'nde ''Üç Kardeş ve Muhteşem Kurt'' ve ''Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz'', Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde ''Boncuk'' ve ''Doğumgünü Partisi'', Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde ''Karagöz Balıkçı'' ve ''Perşembenin Hanımları'', Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde ''Fareli Köyün Kavalcısı'' ve ''Zengin Mutfağı'', Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde ''Kedi ile Palyaço'' ve ''Türkiye Kayası'' adlı oyunlar izlenebilecek.

Özel tiyatrolar

Craft Tiyatro'da yarın ''Uğrak Yeri'', Tiyatro Pera Eren Uluergüven Sahnesi'nde ''Ah Smyrna'm, Güzel İzmir'im'', Profilo Kültür Merkezi Büyük Salon'da ''İsim Şehir Hayvan'', 5 Ocak'ta Metin Zakoğlu Cafe Theatre'de ''Postacı'' ve ''Herkes mi Aldatır?'', Şişli Black Out Sahnesi'nde ''Tatlı Kaçık'', Caddebostan Kültür Merkezi'nde ''Leyla'nın Evi'', 6 Ocak'ta Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde ''Yeni Yasaklar'', Craft Tiyatro'da ''Kayıp'' adlı oyunlar izleyiciyle buluşacak. 

Sergi 

Şair ve ressam Bedri Rahmi Eyüpoğlu, doğumunun 102. yılında ''İstanbul Destanı'' başlıklı sergiyle anılacak.

Çırağan Sarayı Sanat Galerisi'nde yarın açılacak sergide, yazma, gravür, seramik, heykel, vitray, mozaik, hat, serigrafi, litografi gibi birçok formlarda eserler üreten, geleneksel süsleme ve halk el sanatlarında seçtiği motifleri yapıtlarında batının teknikleriyle birleştirerek kullanan Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun yağlıboya tablolarından ve yazmalarından oluşan 52 eseri sergilenecek. Sergi, 18 Şubat'a kadar gezilebilecek. 

Uğural Gafuroğlu'nun ''Ondan Bundan Şundan'' isimli resim sergisi, 9 Ocak'ta Galerife'de ziyarete açılacak.

Çocuklar için

Atlantis Sirki, 6, 9 ve 10 Ocak'ta ArenaPark AVM'de gösteri sunacak. Akrobasi gösterileri, fanatik köpeklerin futbol şovu, nefes kesen köpekbalıkları, akıllı foklar ve sevimli penguenler, çocuklara eğlenceli dakikalar yaşatacak.

''Oz Ülkesi'' adlı 2 perdeli müzikal çocuk oyunu, 6 Ocak'ta TİM Fettah Aytaç Salonu'nda izlenebilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın maddi katkılarıyla Murat Altınok tarafından uyarlanan oyunun konusu şöyle:

''Dorothy evinin bahçesinde vakit geçirirken, renkli bir ülkenin hayalini kurmaktadır. Tam bu sırada çıkan fırtınanın ardından kendini renkli, büyülü bir ülkede bulur. Burayı çok beğenmesine rağmen evine dönmek isteyen Dorothy ilk olarak karşısına çıkan iyi yürekli cadıdan bunu rica eder. Cadı ona Oz'u bulmasını ve onun isteğini yerine getireceğini söyler. Oz'un sarayına sarı renkli yolu izleyerek gidebileceğini dile getirir ve ona sihirli ayakkabıları giydirir. Fakat bu kötü yürekli batı cadısının hiç hoşuna gitmez. Dorothy sarı renkli yolda ilerlerken sırasıyla korkuluk, teneke adam, ve aslan ile karşılaşır.''

TİM Fettah Aytaç Salonu'nda, 5 Ocak'ta ''Sinbad ve Adalar Prensesi'' adlı müzikal çocuk oyunu sahnelenecek. 

11 yıl önce