|

Hakan Balamir kimdir, neden vefat etti?

Ünlü oyuncu Hakan Balamir hayatını kaybetti. Türk sinemasının usta oyuncularından biri olan ve bizlere sayısız film bırakan Hakan Balamir, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Peki Hakan Balamir kimdir ve neden öldü?

Yeni Şafak
09:05 - 5/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:13 - 5/07/2017 Çarşamba
AA
Hakan Balamir kimdir, neden vefat etti?
Hakan Balamir kimdir, neden vefat etti?

Ünlü oyuncu Hakan Balamir hayatını kaybetti. Sanatçı Hakan Balamir, tedavi gördüğü hastanede 72 yaşında hayatını kaybetti. Alınan bilgilere göre ise Hakan Balamir'in cenazesi Perşembe günü Ataşehir Mimar Sinan Camii’ne defnedilecek. Peki Hakan Balamir kimdir ve neden öldü?

Alınan bilgiye göre, Balamir, yaklaşık bir hafta önce durumunun kötüleşmesi üzerine yakınlarınca Sağlık Bilimleri Üniversitesi Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sanatçı, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


- Öz geçmiş

İstanbul'da 1945'te dünyaya gelen, gerçek adı Balamir Tavasoğlu olan Hakan Balamir, 1972 yılında "Bir Aşk Bin Ölüm" filmiyle oyunculuğa başladı.

Sanatçı, bundan iki yıl sonra başrolde oynadığı "Yunus Emre" adlı filmdeki rolüyle 11. Antalya Film Şenliği'nde, 1985'teki "14 Numara" filmindeki rolüyle de 22. Antalya Film Şenliği'nde "En İyi Erkek Oyuncu" seçildi.

Bazı filmlerin yapımcılığını da üstlenen sanatçı, Memduh Ün, Ömer Lütfi Akad, Ömer Kavur gibi yönetmenlerin filmlerinde ve çeşitli televizyon dizilerinde de rol aldı.

YOĞUN BAKIMA ALINMIŞTI

Hakan Balamir’in oğlu Tufan Balamir dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada "Uzun zamandır KOAH ile mücadele ediyoruz. Son zamanlarda kanser tedavisi de görüyordu. Şu anda burada solunum yetmezliğiyle ilgili en son noktada duruyor. Durumu ağır. Biz kimseye haber vermek istemedik. Her an bir umut kapımızdaydı. Bugün yarın ayağa kalkacak diye bekliyorduk. Maalesef vücut yetersiz tepkiler vermeye başlayınca bizde insanlara haber vermeye başladık. Doktorlar kritik sürecin başladığını ifade ettiler" demişti.

#Hakan Balamir
#Vefat
#Hakan Balamir neden öldü?
7 yıl önce