|

AK Parti'den kesin sonuçlarla ilgili ilk açıklama

AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel, YSK'nın açıkladığı resmi sonuçların kendilerinin ilk baştan itibaren takip ettikleri seçim süreciyle hemen hemen aynı olduğunu açıkladı. YSK'nın itiraz edilen illerle ilgili de kararını verdiğini anlatan Özel, itirazların ardından oylarda çok küçük değişiklikler yaşandığını bunların da milletvekili seçimlerinde sonuçlara herhangi bir etkisi olmadığını dile getirdi.

Yeni Şafak
18:04 - 4/07/2018 Çarşamba
Güncelleme: 18:15 - 4/07/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
AK Parti'nin YSK Temsilcisi Recep Özel, kesin sonuçları değerlendirdi.
AK Parti'nin YSK Temsilcisi Recep Özel, kesin sonuçları değerlendirdi.

AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel, Yüksek Seçim Kurulu'nun kesin sonuçlarını açıklamasının ardından yenisafak.com'a değerlendirmelerde bulundu.

24 Haziran seçimlerine dair yaşanan süreci en başından beri diğer tüm üyelerle partiler adına takip ettiklerini hatırlatan Özel, kendilerindeki sonuçlarla YSK'nın bugün açıkladığı resmi sonuçların çok büyük oranda uyuştuğunu açıkladı.

"İtirazlar karara bağlandı, çok küçük değişiklikler var"

YSK'nın itiraz edilen illerle ilgili de kararını verdiğini anlatan Özel, şöyle devam etti:

  • "İtirazların ardından oylarda çok küçük değişiklikler yaşandı. Bunlar da milletvekili seçimlerinde sonuçlara herhangi bir etkisi olmayan değişimler.
  • Bundan sonraki süreçte partilerin 'Olağanüstü itiraz' hakkı var. Ancak hiç bir partinin buna başvurmasını beklemiyoruz. En azından şunu net bir dille ifade edebilirim ki AK Parti bu yolu tercih etmeyecek ve olağan üstü itiraz hakkını kullanmayacaktır. Çünkü diğer partililerin de bildiği üzere seçimin ilk anından bugünkü son resmi açıklamaya kadar gelişen süreçte bizdeki verilerle YSK'nın verileri birbirine çok yakındı. YSK'ya bu denli güzel, hızlı ve şeffaf bir seçim dönemini bizlere yaşattığı için hem şahsım hem de partimiz adına teşekkür ediyorum"
#YSK
#Seçim 2018
#AK Parti
6 yıl önce