|

Millet 2.tura bırakmaz

Canlı yayında TVNET Haber Müdürü Serhat İbrahimoğlu'nun da aralarında olduğu gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan 24 Haziran seçimleri ve sonrası için kritik mesajlar verdi: Meydanlarda büyük teveccühün olduğunu görüyorum. Milletimiz işi ikinci tura bırakmadan kararını verecektir. Kabinede MHP'ye gönül vermiş arkadaşlardan da istifade edilebilir. Yani ehliyet ve liyakatli, güçlü bir kabine gerekli. Bu milleti böldürtmeyeceğiz. Onun için Cumhur İttifakı'nı bölmeye kimsenin gücü yetmez. İttifakı korumakla sorumluyuz.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/06/2018 Salı
Güncelleme: 09:42 - 13/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TVNET Haber Müdürü Serhat İbrahimoğlu’nun da aralarında olduğu gazetecilerin sorularını cevapladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TVNET Haber Müdürü Serhat İbrahimoğlu’nun da aralarında olduğu gazetecilerin sorularını cevapladı.

TVNET’te soruları cevaplandıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP ile yapılan Cumhur İttifakı’nın korunacağını söyledi. Erdoğan, “Cumhur İttifakını parçalamaya, bölmeye kimsenin gücü yetmez” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TVNET’in de aralarında olduğu televizyon kanallarının ortak yayınında soruları cevapladı. 24 Haziran seçimlerinden, seçim sonrası kabine planlarına kadar bir dizi konuda önemli açıklamalar yapan Erdoğan, özetle şunları kaydetti:

BU İŞ İLK TURDA BİTER

Benim bir prensibim var, bir defa en büyük kamuoyu araştırması sandığın konulduğu gündür. Milletin orada vereceği karardır. Onun için önceden şu kadar şöyle olur, bunları konuşmayı isabetli bulmuyorum. Ama meydanlarda büyük teveccühün olduğunu görüyorum. Milletimiz işi ikinci tura bırakmadan kararını verecektir. Bir deneyim söz konusu. 11,5 yılını başbakanlıkta, 4 yılını da cumhurbaşkanlığında geçirmiş bir aday var. Diğer tarafta ise bu işlerde uzaktan yakından alakası olmayan adaylar var. Sizler dükkanınızı bir çırağa teslim eder misiniz? Bu iş deneme yanılma metodu ile olmaz.

İTTİFAKI KORURUZ

(Kürt oylarının seçimde belirleyici olacağı yönündeki söylemlerine cevaben) “Türkiye’de hangi bölgede ne kadar Türk var, Kürt var bunlar ayrı. Böyle zaten mezhebi yaklaşım içinde olanların da kendilerini pahalıya satma anlayışları vardır. Biz şuna bakalım; Türk milleti ve bu Türk milletinin içinde de tek millet diyoruz. Hep beraber tek millet olacağız. Ama bayrağımız da tek bayrak olacak. Eğer kalkıpta buraya paçavraları sokuşturmak suretiyle bizim bayrağımıza eş bir bayrak koymaya kalkışırlarsa biz üzerlerine F-16, İHA, SİHA oluruz. Her şeyimizle onları yok ederiz.

HDP’LİLER İNCE’YE DESTEK VERDİ

Paralel devletmiş, böyle bir şey söz konusu değil. Biz bu milleti böldürtmeyeceğiz. Onun için Cumhur İttifakını parçalamaya, bölmeye kimsenin gücü yetmez. Biz Cumhur İttifakı’nı özellikle liderler bazında değerlendirmemiz lazım. Aşağıda şu böyle, bu şöyle söylemiş kulak asmayız. Biz liderler olarak Cumhur İttifakı’nı korumakla sorumluyuz.” Geçen Pazar ben Diyarbakır’daydım, muhteşem bir miting yaptık. Verilen resmi rakam 35 bindi. Bu gün Bay Muharrem oradaydı. İki soru soracağım; bir, mitinge katılanlar CHP’li mi, HDP’li miydi? Benim aldığım bilgiler, tamamına yakını HDP’liydi. Rakam, söyledikleri 10 bin. Kiminle cirit atıyorsunuz. İki, o akşam ben kanat önderleri ile 6 bin kişi Diyarbakır’da iftar yaptık. Onda bile saptırmaya gittiler. Yanımda oturan Tayyip Elçi hocamız namaza gitti ve o arada ben prompteri kullanamaz hale gelmişim, duraksama vesaire, halbuki alakası yok. Bizler prompteri de babalar gibi kullanırız, prompteri kenara koyduğumuzda babalar gibi konuşuruz.

Kabinede MHP’li bakan olabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan 24 Haziran seçimlerinin ardından oluşturulacak yeni kabine konusunda da ipuçlarını verdi. MHP’den kabinede bakan olacağı iddialari üzerine Erdoğan şunları kaydetti: Burada ehliyet, liyakattir aslolan ve bu ehliyet liyakatle tabii parlamento sayısı nasıl oluşacak bu önemli. Bu sayı oluştuktan sonra, duruma göre değerlendirmesi yapılır. Yani MHP’ye gönül vermiş arkadaşlardan da istifade edilir. Yani buna göre bir değerlendirmeyle bizim burada ehliyet ve liyakate bakarak, güçlü isimlerle güçlü bir kabineyi kurmak gerekir”

Muhalefet değil yıkım ekibi

Ekonomi dört dörtlük olduğu günlerde dahi muhalefetin ‘Ekonomi iyi’ diyemediğini kaydeden Erdoğan şöyle devam etti: “Muhalefetin görevi her zaman beyaza siyah demektir. Köprülerden tut da Kanal İstanbul’a kadar hepsi istemezük diyor. Eski komünistlerin taktiğini uyguluyor. Bunlar yıkım ekibidir”



#Serhat İbrahimoğlu
#TVNET
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce