|

Seçimden sonra hesaplaşacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin 10 yılda 8 milyon ilave istihdamla, Avrupa ülkelerinin tamamı kadar yeni iş imkanı sağladığına dikkat çekerek, “Siz bakmayın kur üzerinden oynanan oyunlara. İnşallah 24 Haziran’dan sonra bunlarla hesaplaşacağız. Yine yapsınlar manipülasyonlarını göreceğiz” dedi. Sakarya’da vatandaşlara seslenen Erdoğan, Afrin kahramanı İsmail Metin Temel’in apoletlerini sökeceğini söyleyen CHP adayı Muharrem İnce’ye tepki gösterdi: Sen kimsin ya sen nesin ya... Sana o apoletleri söktürmezler. Sen apolet mi sökeceksin? Gidip de kendisini ziyaret ettiğin Selahattin Demirtaş’a mı takacaksın o apoletleri?

Yeni Şafak
04:00 - 6/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 09:23 - 6/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldak mitinginin ardından Ereğli’ye geçti. Burada gece saat 23:00’da kendisini bekleyen on binlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele konusunda sert mesajlar verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldak mitinginin ardından Ereğli’ye geçti. Burada gece saat 23:00’da kendisini bekleyen on binlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele konusunda sert mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi üzerinden Türkiye’ye saldıranlara net cevap verdi: Ekonomi diyorlar ya. Siz bakmayın kur üzerinden oynanan oyunlara. Yine yapsınlar manipülasyonlarını göreceğiz. Bunlara çok ciddi bir manifestoyu 24 Haziran’dan sonra biz çekeceğiz. İnşallah 24 Haziran’dan sonra bunlarla hesaplaşacağız.

Sakarya ve Zonguldak'ta partisinin mitinglerinde vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kur üzerinden oynanan oyunlara ve muhalefete yönelik önemli mesajlar verdi:

Türkiye, geçtiğimiz 10 yılda neredeyse 8 milyon ilave istihdamla, Avrupa ülkelerinin tamamı kadar yeni iş imkanı sağladı. Ekonomi diyorlar ya siz bakmayın kur üzerinden oynanan oyunlara. Bunlar Türkiye üzerinde oynanan manipülasyonlardır. İnşallah 24 Haziran'dan sonra bunlarla hesaplaşacağız. Yine yapsınlar manipülasyonlarını, göreceğiz. İnşallah bunlara çok ciddi bir manifestoyu 24 Haziran'dan sonra biz çekeceğiz.

ÇIRAK BİLE OLAMADINIZ

Ekonomi diyorlar ya... Ey Bay Kemal, ey Muharrem siz bu işlerden anlamazsınız. Çırak bile olamadınız, çırak bile. Bay Kemal burayı da iyi dinle. Sizin otomobile, motomobile kafanız basmaz. 2002 yılında 91 bin adet otomobil satılan Türkiye'de geçtiğimiz yıl 723 bin otomobil satıldı. Anlamıyor bunlar. Bula bula birbirlerini buldular, al birini vur öbürüne.

NİYE RAHATSIZ OLUYORSUN

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'gel bakalım Muharrem' diyerek CHP'ye Cumhurbaşkanı adayı yaptığı kişinin Afrin operasyonun komutanı Metin Temel paşa ile ilgili hadsizliğini duydunuz değil mi? Meydan meydan gezip 'bu paşanın apoletlerini sökeceğim' diyor. Sen kimsin ya, sen nesin ya, sen bu ülkenin bir hukuk devleti olduğunu hala öğrenemedin mi? Sen ne zamandan beri Hitler oldun ya? Sana o apoletleri söktürmezler. Ya zaten orada Metin Temel Paşa o protokolün mensuplarından. Beni alkışlamış, ya ben başkomutanım. Temel Paşa da alkışlanması gereken yerde alkışlamış niye rahatsız oluyorsun.

APOLETLERİ DEMİRTAŞ'A MI TAKACAKSIN

Ha sen apolet mi sökeceksin, gidip de kendisini ziyaret ettiğin Selahattin Demirtaş'a mı takacaksın o apoletleri. Teröristten Cumhurbaşkanı olmaz. Onun için tüm Türkiye'ye sesleniyorum, benim Kürt kardeşlerim bu oyunu bozacak. 53 Kürt kardeşimin ölümüne neden olan bu kişinin, şu anda Cumhurbaşkanı adayı olması, onun saflığına delil değildir. Onu ziyaret edenler de özgürlük adına bunu yapmıyor, güya oradan oy devşiririm zannediyor. Devşiremeyeceksin, benim halkım böyle bir teröristi türbe gibi ziyaret eden bir kişiye 24 Haziran'da dersini verecektir.

  • Sincar’a da gireriz
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldak mitinginin ardından Ereğli’ye geçti. Burada gece saat 23:00’da kendisini bekleyen on binlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele konusunda sert mesajlar verdi. Erdoğan, “Sıra Kandil’de, sıra Sincar’da. Benim ülkemi taciz, tehdit eden kim olursa olsun onların üzerine gideriz, gideceğiz. Yeri geldiği zaman biz Gabara, Cudiye, Sincar’a F-16’larla gireriz.” ifadelerini kullandı.

Sana prompterin dersini veririm

Diyarbakır'daki iftar programındaki prompter iftiralarına da cevap veren Erdoğan, "Geçen gün öyle diyor. Prompteri unutmuşum. Duydunuz mu? Ben prompteri falan unutmadım. Prompterin dersini veririm sana Bay Kemal, Bay Muharrem. Ben prompteri falan unutmadım. Kanaat önderleriyle yaptığımız iftarda yanımdaki hoca efendi akşam namazını kılmak için çıktı. Ben konuşmamı yaparken o dönüyordu. Korumalar önünü kestiler, onu tekrar sandalyesine göndermediler. Bu beni rahatsız etti. Rahatsız edince koruma müdürümü çağırdım. Dedim 'bak şurada hoca efendinin önünü kestiler, onu tekrar yerine döndürmediler' dedim. Bu benim ilim ehline gösterdiğim saygımdır Bay Kemal, Bay Muharrem. Öyle sosyal medyadan saldırmakla netice alamazsınız. Bunların her işi böyle. İftirayı, yalanı, çarpıtmayı hakareti siyaset yapmak sanıyorlar. Şimdiden böylesine zıvanadan çıkanların Allah göstermesin ülkenin başına geçme imkanı bulsalar neler yapacaklarını tahmin bile edemiyoruz" dedi.

Afrin bunların içine oturmuş

2. Ordu Komutanı Korgeneral Metin Temel'e yapılan eleştiri ve saldırıların amacının farklı olduğu belirten Erdoğan, "Paşa'mıza saldırılarının asıl sebebinin terörle mücadelede gösterdiği kahramanlıklar olduğunu çok iyi biliyoruz. Bunların esas kuyruk acısı bundan. Biliyorsunuz ordumuzu Afrin'e göndermek istemiyordu Bay Kemal. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Özgür Suriye Ordusu'nun Afrin'i ele geçirmesi belli ki sadece PKK'nın, sadece bu örgütün güdümündeki partinin ve onun cezaevindeki liderinin değil, bunların da içine oturmuş" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Deli saçması bir bahaneyle Afrin harekatının komutanını hedef almalarının asıl sebebi işte bu. Ey Kılıçdaroğlu, ey Muharrem İnce sizin de ziyaretine gittiğiniz, elinde 53 vatandaşımızın kanı bulunan o kişinin de daha çok içine oturtacağız. Allah'ın izniyle, Suriye ve Irak'ta silahını ülkemize doğrultmuş tek bir terörist bırakmayana kadar bu mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

İthali durduracağız

Zonguldak’ta miting sonrası maden işçileri ve aileleri ile iftar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, enerji ve kömür politikalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Milli enerji ve maden politikasını oluşturduklarını belirten Erdoğan”Madenciliği de kapsayan enerji sektörü, dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemiz için de stratejik öneme sahip. Biz ithali durduracağız. ‘Niye ithali durduracağız? diyoruz. Sebebi şu; Bizim bütçemizde bir cari açık varsa bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi ithal enerjidir. Ben bunu niye ithal ile yapayım.Avrupa’ya baktığımızda hala elektrik enerjisinin büyük bölümünü kömürden elde eden bir Avrupa var.Biz onlara serbest olan kömürü bize haram etmesinin niyetinin aslında ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Türkiye’nin güçlenmesini, büyümesini istemiyorlar” dedi. Türkiye Taşkömürü Kurumu’na işçi ilavesi müjdesi de veren Erdoğan, “Yıl sonuna kadar inşallah 1000, önümüzdeki yıl da 500 ilave ile böyle bir alım müjdesini verdik. Bilesiniz ki biz birbirimizden sinerji, güç alacağı.O sinerjiyi alacağımız ki buralara hasım olanlar ders alsınlar “diye konuştu.



#Recep Tayyip Erdoğan
#Zonguldak
#AK Parti
6 yıl önce