|

Türkiye düşmanını sevindirme

Bugün, siyasi tarihimizin en kritik seçimlerinden biri için sandık başına gidiyoruz. Ülkemizin ve bölgemizin içinde bulunduğu durum, seçime yönelik gizli pazarlıklar ve kurulan terör ittifakları, yapacağımız tercihin hiçbir şekilde yerel seçimle sınırlı olmadığını gösteriyor. Türkiye’yi durdurmak, zayıflatmak isteyen, dışarıdan ve içeriden saldıranlara fırsat verme. Mutlaka sandığa git ve oyunu Türkiye için kullan... Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karşımızdakilerin amacının belediyeleri yönetmek olmadığı gayet açık. Seçimi ülkemizin başına çorap örme, intikam ve rövanş aracı haline getirmek istiyorlar” dedi. “Mutlaka sandığa gidin!” çağrısı yapan Erdoğan, “Kırgınlıklarımızı, küskünlüklerimizi, öfkemizi içimize gömeceğiz. Siz, bizi her zaman bir numara yaptınız. İnanıyorum ki yine bir numara yapacaksınız” ifadelerini kullandı.

Yasin Yılmaz
21:40 - 31/03/2019 Pazar
Güncelleme: 01:46 - 31/03/2019 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kağıthane, Bayrampaşa, Sultangazi, Güngören, Bahçelievler ve Bağcılar’da düzenlenen mitinglerde konuştu. Erdoğan, şunları söyledi: Kağıthane’yi ‘kağıttepe’ olarak bilecek kadar bu şehirden uzak olanlara derslerini vereceğinize inanıyorum. Bay Kemal gibi bunlar buraların adresini bilmez. Meral Hanım buraların adresini bilmez. Karşımızda öyle bir ittifak oluşmuş durumdaki bunların amacının belediyeleri yönetmek olmadığı gayet açık. Bay Kemal’e de bir ders vermemiz lazım. 9 seçim yaptı, 9’unu da kaybetti. Koltuğu bırakıyor mu? Biz ise 17 yıl girdiğimiz seçimlerin hepsini kazandık. İnanıyorum siz bizi yine bir numara yapacaksınız.

KÜRTLERİN OYUNA İPOTEK Mİ KOYDUN?

Biz belediye başkanlığı seçeceğimizi sanırken, birileri bu seçimi için ülkemizin başına çorap örme, birileri için de intikam ve rövanş aracı haline getirmek istiyormuş. Belediyecilik konusunda biz rakip tanımıyoruz. (Ekrem İmamoğlu) Bunların gönderdiği aday?
Proje, proje... Ondan İstanbul gibi bir şehre belediye başkan adayı olur mu? İstanbul’da 3 milyon Kürt kardeşim oylarını soyadı İmamoğlu olan birisine vereceklermiş.

Sen ne zamandan beri benim Kürt kardeşlerimin iradesine ipotek koydun. Benim Kürt kardeşlerim kendilerini aldatan bu sirk cambazlarına oy mu verecek? Ben biliyorum ki vermeyecek. Karşımızdaki ittifak niye rahatsız? Tek derdi Erdoğan gitsin. Gitsin de milletimize ne teklif ediyorsunuz. Ülkeyi partisini bile yönetemeyen Kılıçdaroğlu’na mı teslim edeceksin?

ŞİMDİDEN TEHDİDE BAŞLADILAR

Daha seçim sonuçları belli olmadan medyada, sosyal medyada, sokaklarda, havalimanlarında, milleti tehdit etmeye, taciz etmeye, tahkir etmeye başladılar. Pensilvanya’nın ulaklarının ta okyanus ötesinden yaptığı açıklamaları, siz de izliyorsunuz.
Daha seçimler bile olmadan nasıl FETÖ’cülerin heyecana kapıldığına, umutlandıklarına sizler de şahit oluyorsunuz Bu azgınlığı milletimiz cevapsız bırakır mı? (Meral Akşener’i kastederek) Hanımefendi 15 Temmuz öncesi ne diyordu? Tüm Türkiye’yi ‘yurtta sulh’ diyerek, ‘yaz gelecek başbakan olacağım’ diye dolaştı.
Arkasından çıka çıka 15 Temmuz darbecileri çıktı. Saadetin adından başka geçmişiyle hiçbir ilgisi kalmamış.

ÖFKEMİZİ İÇİMİZE GÖMECEĞİZ

Sizlerden son günlerde dilleri çözülen FETÖ’cü hainlere, 15 Temmuz gecesi elinde kadehle darbecileri kutlayanlara, İstanbul’u Konstantinopol’e çevirmeye yeltenen Haçlı bozuntularına, Kandil’in uzantılarının tehditlerini sineye çeken korkaklara, ezan ve bayrak düşmanlarına, istiklalimiz ve istikbalimize kasteden herkese oylarınızla ders vermenizi istiyorum. Kırgınlıklarımızı, küskünlüklerimizi, öfkemizi içimize gömeceğiz. Sandıkta küsmek olmaz. Hele hele davaya küsmek, davayı terk etmek bize asla yakışmaz. Bu dava hepimizden büyüktür.
Gün davamıza sahip çıkma günüdür. Muhakkak gidelim, gitmeyenleri de götürelim. Yarın akşam buradan müjde bekliyorum.

  • İttifakı 15 Temmuz’da kurduk
  • Yerel seçimlerin bir beka seçimi olduğunu yineleyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu seçim, tıpkı son 6 yıldaki tüm kritik seçimlerimiz gibi, belediye başkanlarını belirlemenin ötesinde bir anlama sahip. Biz bu seçimlerin bir beka seçimi olduğunu söylediğimizde birileri ‘o kadar da değil’ demişlerdi.
  • MESAJLARI KANDİL’DEN GELİYOR
  • Bunu söyleyenler Kandil’den gelen mesajları, Kandil emrindeki partinin seçim stratejisini, diğer partilerini listelerinden göstermiş olduğu meclis üyesi adaylarını görünce inanıyorum ki ikna olmuşlardır. Şu anda Türkiye’de maalesef bu seçimde Kandil değerlendirme yapıyor. Pensilvanya değerlendirme yapıyor. Oradan gelen talimatlarla listeler hazırlanıyor.
  • Bizim ittifakımızın adı Cumhur ittifakı. Biz bu ittifakı 15 Temmuz’da kurduk. 15 Temmuz’da devletimize darbe yapanlara karşı Cumhur İttifakını kurduk. Yarabbi bizim bu ittifakımızı pazara kadar değil mezara kadar devam ettirmeyi bize nasip eyle. Çünkü bu FETÖ denilen zalim bu ülkede ümmeti parçaladı. Kendine göre yorumlar yaptı. Bak kaçtılar gittiler. Hala kaçıyorlar. Ama onlar kaçacak biz kovalayacağız. .
  • DÜNYA 5’TEN BÜYÜK DEDİĞİMİZ İÇİN RAHATSIZLAR
  • 17 yılda ülkeye çağ atlattık. Tabi bundan rahatsız oldular. Bizler Filistin’den Arakan’a, Türkistan’dan Bosna’ya kadar tüm mazlumların, mağdurların yanında yer aldığımız için, zalimler rahatsız oldu. Çünkü bu kardeşiniz, ‘dünya 5’ten büyüktür’ dediği için rahatsız oldular. Peki karşımızdaki ittifak niye rahatsız oluyor? Çünkü bunların Türkiye’nin büyümesi, gelişmesi, kalkınması, güçlenmesi diye bir dertleri yok.”

Bu millet Çanakkale’de bir tas çorbaya talim etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “
Ne dediler domates, patates, patlıcan. Bunlarla bu işin ne alakası var. Siz benim milletimi patlıcan domates biber ile mi aldatacaksınız. Bu millet Çanakkale geçilmez dediği zaman bir tas çorbaya talim etmiştir
” dedi.

ÖDÜNÇ OY GÜNLERİNE GERİ DÖNEMEYİZ

Erdoğan, “
Bak Kemal zannediyor ki bunları söylersem milleti aldatırım. Elhamdülillah bu ülkede ne patlıcan, ne domates, ne patates sıkıntısı var. Hemen tanzim satışları kurduk. Bir anda fiyatlar düştü mü. Olay bu kadar basit. Ülkemizin demokrasisinin bugün bulunduğu düzeye gelmesi için çok emek verdik. Şimdi birilerinin Türkiye’yi yeniden ödünç oy isteme günlerine geri götürmesine rıza gösteremeyiz.
” ifadelerini kullandı.

EN RAHAT ALANIMIZ BELEDİYE

“Şimdi diyeceksiniz, ‘Biz sadece şehirlerimize belediye başkanı seçiyoruz.’ Aslında biz de öyle düşünüyoruz. Siyasette rüşdünü belediyelerde ispat etmiş, oradan ülke yönetimine gelmiş bir kadro olarak, bir kardeşiniz olarak en rahat olduğumuz alan budur.”

Meydan alçaklara bırakılamaz

Erdoğan, “Sizlerin desteğiyle millete tepeden bakan kibir kulelerini yıktık, Türk demokrasisi üzerinden vesayetin gölgesini kaldırdık. Bugüne kadar sizin güveninizi boşa çıkarmadık. İnşallah bundan sonra da boşa çıkarmayacağız. Milletin canına, bağımsızlığına, inancına kasteden alçaklara meydanları bırakmayacağız” şeklinde konuştu. Erdoğan, şöyle devam etti: “Ne yapsalar boş. Bu millete bir daha inşallah şehit Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının acısını yaşatmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu millete bir daha fidan gibi gençlerin darağacında son nefeslerini verişini kimseye seyrettiremeyecekler. Bu ülkenin dağlarında ve şehirlerinde terör örgütleri bir daha asla boyun gösteremeyecekler. Bu ülkenin güney sınırlarını terör koridoruyla kapatmaya çalışanlar, asla buna fırsat bulamayacaklar. Gereken dersi bunlara her an verdik, veriyoruz ve vereceğiz. Seçimden sonra ilk iş Suriye meselesini mümkün olursa masada değil, sahada mutlaka çözeceğiz. Durmak yok.”

IMF’ye teslim etmek istiyorlar

İstanbul’un su sorununu çözdüklerini dile getiren Erdoğan, “Nereden nereye? Şimdi bunlar başka bir şeyin peşinde. Bu ülkede Erdoğan ve yönetiminden kim rahatsız? İşte bunlar, terör örgütleri... Hepsinin tepesine bindik. Sınırlarımız boyunca terör koridoru kurmak isteyenler tabii ki rahatsız oldu. Ülkemizi IMF’ye teslim etmenin hazırlığı içindeler. Çünkü artık IMF yok. Kardeşlerim, 23,5 milyar dolar borçla devraldım. Ödedik, ödedik, ödedik Mayıs 2013’te hesabı kapattık. Merkez Bankamızın rezervi 27,5 milyar dolardı. Elhamdülillah 100 milyar dolarları aştık. Buralara geldik. Buraya durup dururken gelmedik” şeklinde konuştu.

Ekonomik terörü bitireceğiz

İster içeride, ister dışarıda olsun bu milletin işine, aşına, ekmeğine göz dikenleri asla affetmeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, “Silahlı terörü bitirmekte ne kadar kararlıysak, ekonomik terörü bitirmekte de o kadar kararlıyız. Sandıkları, ülkemizin ve milletimizin geleceğine vuracakları darbenin aracı haline getirmek isteyenler, şimdiden tehditlere başladılar. İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlıkları için verdikleri destek karşılığında eş başkanlıktan bahsediyorlar. İşte bu Kandil’e sırtını dayayanlar bu” diye konuştu.

Suriye meselesi sahada çözülür

Seçim sonrasında Suriye’de düzenlenecek olası bir operasyonun sinyallerini de veren Erdoğan, “Suriye’nin kuzeyinde bunlara dersi verdik. Afrin’de verdik. Şimdi de Fırat’ın doğusunda eğer çekidüzen vermezlerse gereken dersi vereceğiz. Seçimden sonra ilk iş Suriye meselesini mümkün olursa masada değil, sahada mutlaka çözeceğiz. Bütün hazırlıklar tamam, durmak yok yola devam” dedi.

  • İyi ki varsın Yusuf
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik’te AK Parti broşürü dağıtırken kendisine tepki gösteren Mine K’ye karşı kibar tavrıyla dikkati çeken Yusuf Özoğul’u Dolmabahçe’deki program öncesi kabul etti. Görüşmede Erdoğan, “İyi ki varsın” dediği Yusuf Özoğul’a, vefat eden anneanesi için de başsağlığı diledi. Erdoğan dün mitinglerde de Yusuf Özoğul’u hatırlatarak, “Otobüslerimizi kundakladılar, adaylarımıza saldırdılar. Broşür dağıtan Yusuf’umuza saldırdılar, hakaret ettiler. İşte o Yusuf’umuzun hesabını da yarın sandıkta sorun” ifadelerini kullandı.


#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
#Seçim
5 yıl önce