|

"Üç Yol" filmi bitti

Şair Faysal Soysal''ın yazıp yönettiği ve çekimleri Mostar, Poçitel, Saraybosna, İstanbul, Hasankeyf, Malabadi ve Batman''da yapılan ''Üç Yol'' un post prodüksiyonu bitti.

Yenisafak.com.tr / Sinema
00:00 - 24/05/2013 Cuma
Güncelleme: 10:29 - 24/05/2013 Cuma
Yeni Şafak
"Üç Yol" filmi bitti
"Üç Yol" filmi bitti

Film önümüzdeki günlerde dünyanın en büyük bağımsız filmlerinin ilk defa görücüye çıktığı, Cannes Film Festivali Marketi'nde katılarak dağıtımcılar, film eleştirmenleri ve festival temsilcilerine tanıtılacak.

Balkon Film ve TRT''nin ortak yapımcılığını üstlendiği Üç Yol''un şiirsel atmosferi, başarılarıyla dünya çapında tanınan isimlerin elinden çıktı. Sarajevo Planet Belgeseli ile dünyaca tanınan Şahin Sisic''in görüntü yönetmenliğini üstlendiği filmin ses tasarımında; Mohsen Roshan ve ''1453 ve Yahşi Batı''dan hatırlayacağımız Türkiye''nin en iyi ses tasarımcılarından Burak Topalakçı''nın imzası var.

Dünyanın en iyi kast direktörleri arasında yer alan Harika Uygur''un kast direktörlüğünü yaptığı filmin set ve kostüm tasarımlarını Baran Uğurlu yaptı. Rüyadan gerçeğe geçişlerin sahiciliğiyle öne çıkan Üç Yol''un kurgusunu İranlı sanatçı Farshad Nekoomanesh; renk tasarımını Hootan Haghshenas yaptı. Filmin müziği ise ülkemizde Erdal Erzincanlı ile yaptığı çalışmalarla tanınan ve ilgiyle takip edilen, şimdilerde Yo YoMa ile ''Silk'' projesinde yer alan İranlı kemençe virtüözü Kayhan Kalhor''a ait.

Oyuncuları ve teknik ekibi ile uluslararası bir kadronun eseri olan Üç Yol''da; Berlin Shooting Star ve Altın Portakal ödüllü Arnavut oyuncu NikXhelilaj (Bünyamin), Richard Gere ile oynadığı ''Av Partisi''nden tanınan, Game of Thorones'un son sezonunda rol alan ünlü Hırvat oyuncu KristinaKrepela (Züleyha), Türk Sineması ve dizilerinin sevilen yüzü Turgay Aydın (Yusuf) başrolleri paylaşıyor.

Üç Yol''un öne çıkan diğer oyuncuları ise (Altın Portakal ödüllü) Rıza Akın, Bosna''nın en iyi kadın oyuncularından Faketa Salihbegovic, Angelina Jolie''nin Bosna filmi ve Türk dizilerinden tanıdığımız Boşnak oyuncu Alma Terzic; ayrıca Bosna savaşında masum sivilleri kurtaran gerçek bir kahraman, Bosna Kayıplar Komisyonu Başkanı Amor Masoviç de Üç Yol''da yer alıyor.

11 yıl önce