|

Şırnak Seçim Sonuçları 2024 - Şırnak Yerel Seçim Sonucu 31 Mart - Şırnak Oy Oranları Sonuçları

Şırnak seçim sonuçları belli oluyor. Türkiye, 31 Mart 2024 yerel seçimi ile 5 yıl görev yapacak yeni belediye başkanları seçiliyor. Oy verme işlemi sona erdiğinde YSK Türkiye, Şırnak ve ilçelerdeki oy sonuçlarını açıklayacak. Şırnak seçim sonuçları, kullanılan oy sayısı, katılım oranı, geçerli ve geçersiz oy sonucu, açılan sandık oranı, ilçelerde seçim sonuçları, parti ve ittifaka göre Şırnak seçim sonuçları, belediye başkan adaylarının oy oranları, hangi aday önde? 2024 Şırnak oy seçim sonuçları son durumu canlı olarak Yeni Şafak'ta.

11:59 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 21:57 - 27/03/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
Şırnak seçim sonuçları
Şırnak seçim sonuçları
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yayın yasağını kaldırdıktan sonra Şırnak seçim sonuçları oy oranları net verileri ile belli olacak. Ayrıca
Şırnak seçim sonuçları
yenisafak.com seçim sonuçları ekranında olacak.

Şırnak Seçim Sonuçları 2024

Şırnak seçim sonuçları 31 Mart 2024 Pazar akşamı sandıkların kapatılmasının ardından başlayacak sayım işlemleri ile birlikte açıklanacak. Şırnak 2024 yerel seçim sonuçlarına aşağıdaki link üzerinden ulaşabilirsiniz.

Şırnak Yerel Seçim Belediye Başkanı Adayları 2024

  • AK PARTİ- Mehmet Yarka
  • ZAFER- Beyza Tatar
  • YRP- Sabri Tatar
  • DEM Parti- Turan Saltan

Şırnak Seçim Sonuçları 2019

AK PARTİ- Mehmet Yarka %61,7

HDP- Hişar Osal %35,0

CHP- Osman Can %1,88

SAADET- Orhan Ürün %0,85

Şırnak'ın İlçeleri

Şırnak Merkez

Beytüşşebap

Cizre

Güçlükonak

İdil

Silopi

Uludere

Şırnak Hakkında

Şırnak, Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan bir il merkezi olup, tarihi, kültürel ve coğrafi özellikleriyle önem taşır. Şehir, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve farklı kültürel etkileri bünyesinde barındırmıştır. Tarım ve hayvancılık, şehrin ekonomisinde önemli bir yer tutarken, son yıllarda sanayi ve ticaret de gelişme göstermektedir. Bölgenin etnik ve kültürel çeşitliliğini yansıtan Şırnak, doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla da dikkat çeker. Ancak, güvenlik sorunları nedeniyle zaman zaman gündeme gelen şehir, son yıllarda güvenlik tedbirleri ve kalkınma projeleriyle daha istikrarlı bir yapıya kavuşmaya çalışmaktadır.



#Şırnak seçim sonuçları
#Şırnak yerel seçim seçim sonucu
#Şırnak seçim sonuçları 2024
#Şırnak oy oranı
#Şırnak oy sonuçları
1 ay önce