|

Abullah Avcı kendinden geçti

Başakşehir, Süper Lig'in 19. haftasında Bursaspor'u 1-0 mağlup etti. İstanbul ekibinde teknik direktör Avdullah Avcı mücadelenin son dakikalarında gelen golle adeta kendinden geçti.

Yeni Şafak
17:42 - 29/01/2017 Pazar
Güncelleme: 18:06 - 29/01/2017 Pazar
Son dakikada gelen gol sonrası Başakşehirli futbolcular ve teknik direktör Abdullah Avcı büyük sevinç yaşadı.
Son dakikada gelen gol sonrası Başakşehirli futbolcular ve teknik direktör Abdullah Avcı büyük sevinç yaşadı.

Geçen hafta Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olarak liderliği Beşiktaş'a kaptıran Başakşehir Süper Lig'in 19. haftasında Bursaspor'u 1-0 yenmeyi başardı. Başakşehir'e galibiyteti getiren gol 90+4. dakikada sağ kanattan Emre Belözoğlu'nun ortasında Mustafa Pektemek'in ıskaladığı topla buluşan İrfan Can Kahveci attı.



Avcı sevinirken yere düştü

Son saniyede gelen gol sonrası Başakşehir yedek kulübesindeki futbolcular ve teknik direktör Abdullah Avcı büyük sevinç yaşadı. Genç teknik adamın sevinirken yere düştüğü de gözlendi.


"

Karşılaşmanın ardından Abdullah Avcı müsabakayı değerlendirdi. Genç çalıştırıcı, "Özellikle rakip sahada baskılı ve pas oyununu deneyerek oynamaya çalıştık. Bununla ilgili hücum opsiyonlarını çalıştık. Bu şekilde oynamak ve topa sahip olmaktı planımız. Bizim rakip sahada 3. bölgede durduğumuz ve Bursaspor'un 1 ve 1,5'uncu bölgede bekleyen ve savunmayı doğru yapan bir takım vardı sahada. İlk yarı özellikle bu rakibin kapalı savunmasına karşı daralan oyunları çözmek için hareketli oyun ve pas şiddetine göre bire birler yaptık. Ancak oyunun içerisinde biraz ağır kaldık. İkinci yarı özellikle oyunun hızını biraz daha yükselttik. Yüzde 74 oranında topa sahip olduk. 551 isabetli pas yapmışız. Toplamda 39 orta yapmışız. Rakip 7-8 şut, biz 17-18 şut attık. Oyuna giren oyuncular doğru katkı sağladılar. İrfan Can'ın oyuna girmesi ve diğer arkadaşların da etkili oyunu ve uyumu son saniyede de olsa oyunu kazanmak adına çok önemli. Bursaspor oyunun savunma bölümünü iyi oynadı. Geçen haftaki mağlubiyetten sonra Bursaspor'a karşı kazanmak çok önemli" diye konuştu.

#Abdullah Avcı
#Başakşehir
#Bursaspor
7 yıl önce