|

Alan transferinin gecikme sebebi ortaya çıktı

Galatasaray yönetiminin kadrosuna katmak için yoğun uğraş verdiği Alan Carvalho'nun transferi bir türlü gerçekleşmiyor. Peki sarı kırmızılıların çok istediği bu futbolcunun kadroya katılamama sebebi ne? Alan'ın transferinin resmiyete dökülememesinin önündeki en büyük engel Guangzhou Evergrande kulübünün transfer döneminde hiçbir forvet oyuncusuyla anlaşamaması. Çin ekibi başka bir oyuncu transferi yapılmadan elindeki tek forvet oyuncusunu göndermek istemiyor.

Yeni Şafak
16:03 - 23/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 16:54 - 23/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Alan Carvalho, Çin Ligi'nde çıktığı 101 maçta 58 gol attı 27 de asist yapma başarısı gösterdi.
Alan Carvalho, Çin Ligi'nde çıktığı 101 maçta 58 gol attı 27 de asist yapma başarısı gösterdi.

Galatasaray'ın transferi için yoğun uğraşlar verdiği Alan Carvalho yine açıklanamadı. Yönetimin Dubai'ye kadar gidip pazarlık yaptığı oyuncu ve kulübüyle her konuda anlaşma sağlanırken buna rağmen resmi imzalar atılamıyor. Peki bunun sebebi ne?

Devre arası transfer döneminde takımın bir diğer forveti Ricardo Goulart'ı Palmeiras'a kiralık olarak gönderen Çin ekibinin elinde sadece Alan kaldı. Takımdaki tek forvet oyuncusunu da göndermek istemeyen Guangzhou yönetimi, bu sebeple Galatasaray'a transfer yapmadan Alan'ın gidişine izin veremeyeceklerini bildirdi.

Opsiyon konusunda bilgi sahibi değillerdi

İlk aşamada oyuncunun opsiyonundan bilgisi olmayan Galatasaray yönetimi, Alan'ın sözleşmesinin 1 yıl daha uzatılması sebebiyle büyük sıkıntı yaşamıştı. 7 Ocak'ta İstanbul'a gelmesi beklenen oyuncunun opsiyonunun kullanıldığını öğrenen sarı kırmızılı idareciler bu kez futbolcunun kulübüyle pazarlık masasına oturmak zorunda kalmıştı.

'Menajer oyuncuyla kavga etti' iddiası

Galatasaray'a yakınlığıyla bilinen gazeteci Haluk Yürekli konuyla ilgili aldığı bilgileri paylaştı. Yürekli, süreçle ilgili çarpıcı mesajlar verdi. İşte o açıklamalar;

  • "Alan Carvalho transferinde sıkıntılar var. Alan transferi için Galatasaray, Özkan Doğan'a yetki veriyor. Dün öğleden sonra Dubai'de Özkan Doğan'la Alan arasında kavgaya ramak kalan bir arbede yaşanıyor. Galatasaray eli boş bir şekilde İstanbul'a dönüyor."


#Alan Carvalho
#Galatasaray
5 yıl önce