|

Almeida''nın yüzde 50''si A.Madrid''e satıldı

Siyah-beyazlı kulüp, Almeida''nın sözleşmesini uzatma konusunu düşüne dursun oyuncunun bonservisinin yarısının sahibi olan Jorge Mendez, ikili ilişkileri iyi olan Atletico Madrid''le saman altından su yürüttü. 4.5 milyon Euro karşılığında İspanyol kulübüne satılan Almeida''nın bir ayağı artık La Liga''da…

Süleyman Hatısaru
00:00 - 21/11/2013 Perşembe
Güncelleme: 00:50 - 21/11/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Almeida''nın yüzde 50''si A.Madrid''e satıldı
Almeida''nın yüzde 50''si A.Madrid''e satıldı

Manuel Fernandes ile birlikte sezon sonunda bitecek sözleşmeleriyle ilgili gündemden düşmeyen, maddi konudaki isteklerde uzlaşılamamasından dolayı bir türlü imza attırılamayan Hugo Almeida''ya İspanya yolu göründü. Beşiktaş Kulübü, ''İstediğimiz paraya imza atmazlarsa istediklere yere gidebilirler'' diyerek resti çektiği Portekizli golcünün bonservis bedelinin yüzde 50''sini elinde bulunduran menajerlik şirketi Gestifute''nin oyuncuyu Atletico Madrid''e 4.5 milyon Euro karşılığında sattığı öğrenildi. Bu transfer operasyonunu Almeida''nın menajerliğini de yapan, şirketin sahibi Jorge Mendez yürüttü. Şirket, diğer yüzde 50''lik kısım için Beşiktaş ile masaya oturarak anlaşma zemini aramaya çalışacak.

MARCA GAZETESİ DE DOĞRULADI

İspanya''nın önde gelen gazetelerinden Marca Gazetesi de gelişmeyi doğrularken haberde menajerlik şirketiyle Atletico Madrid Kulübü''nün transferde el sıkıştığı kaydedildi. Gestifute şirketi sahibi ve menajeri Jorge Mendes''in Atletico Kulübü yöneticilerinden Miguel Angel Gil ile iş ortaklığına dikkat çeken gazete, Almeida''nın satışının her an gerçekleşebileceğine işaret etti.

Menajer Jorge Mendez, önümüzdeki günlerde İstanbul''a gelerek Beşiktaş yönetimiyle Almeida konusunda masaya oturacak. Portekizli yıldız ile sözleşmesini uzatma konusunda uzlaşamayan, sezon sonunda bedelsiz göndermeyi bile göze alan siyah-beyazlı yönetimin satışa onay vermesi yüksek ihtimal.

PLAY-OFF''TA BEĞENİ TOPLADI

Beşiktaş ile pek bir parlak sezon geçirmeyen, takımın düşüşe geçtiği 5 hafta içerisinde kendisi de yokları oynayan Hugo Almeida, buna ragmen Portekiz Milli Takımı''nın Dünya Kupası play-off maçları kadrosunda yer aldı. Süper Lig''de ilk 5 haftada attığı 5 golün aksine ardından 6 haftada tek golde kalan Portekizli yıldız, özellikle kaçırdığı net gol pozisyonlarıyla eleştirilmişti.

İsveç ile oynanan Play-off''un ilkinde 25 dakika sahada kalan Almeida, özellikle Cristiano Ronaldo ile uyumu sonrası rövanşta maça ilk 11''de başladı; 82. dakikada kenara alındı.

1 kuruş imza parası vermeyiz
Beşiktaş yöneticisi Ahmet Kavalcı, Fernandes''in sözleşme şartı için yine net konuştu; yönetim olarak ellerinden geleni yaptıklarını söyledi

Beşiktaş Kulübü Futbol A Takımı''ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kavalcı, sezon sonunda sözleşmesi sona erecek Manuel Fernandes ile yapmayı düşündükleri yeni sözleşme konusunda gerekli adımı attıklarını, ancak imza parası ödemek istemediklerini söyledi. Kavalcı, istenen rakamların birbirine yakın olduğunu, oyuncunun adım atmasını beklediklerini belirtti. Almeida konusundaki gelişmeyi de değerlendiren Ahmet Kavalcı, Almeida konusunda ise menajerlik şirketinin henüz kendilerine bir teklifte bulunmadığını, iyi bir ücret teklif edilirse satışın gerçekleşebileceğini söyledi.

OCAK''TA ROTA RUSYA!

Kavalcı, kiralık forma giyen Gökhan Töre''nin satın alma opsiyonunu kullanmak istediklerini söyledi. Ahmet Kavalcı, ''Gökhan Töre''nin devre arasında bonservisini almak istiyoruz. Satın alma opsiyonu 7.5 milyon Euro. Ancak bu fiyatı düşürmeye çalışacağız'' dedi.

Beşiktaş''tan sürpriz hamle!

Chelsea''de Jose Mourinho''nun sisteminde düşünmediği Demba Ba için Beşiktaş bastırıyor, Demba Ba''yı devre arasında kadrosuna katarak forvet sorunu çözmek isteyen Beşiktaş, Almeida''nın da Atletico Madrid''e gidişine onay vereceği iddia ediliyor. Devre arasında Chelsea''ye gitme ihtimali bulunan Burak Yılmaz''ın takas ihtimali de böylece suya düşecek!

Benim için mevkii farketmez

Beşiktaş''a geldiği ilk günden beri joker görevini üstlenen Atiba Hutchinson, ''Umarım sezon sonuna kadar böyle devam eder'' temennisinde bulundu. Basına açık gerçekleşen idmanda gazetecilerin konuğu olan Kanadalı orta saha, sol bekteki sıkıntı nedeniyle sürekli mevkiisinin değişmesi konusunda ''Birinin cezalı olduğu durumda yerine kim oynayacaksa bu İsmail olabilir, ben olabilirim ya da başka biri olur. Herkes hazır olmalı. Bu haftada görev kime verilirse iyi oynayıp Motta''nın yerini doldurmaya çalışacaktır'' ifadelerini kullandı.

Beşiktaş''taki performansına değinen Atiba, sözlerini şöyle tamamladı: ''Amacım yeni transfer olan her oyuncunun yaptığı gibi iyi bir başlangıçtı. Deyim yerindeyse ayağımı kapıya dayamak, ilk 11''in değişmez bir parçası olmaktı. Bunu başardığıma inanıyorum ama benim için önemli olan devamlılık. Sadece bir kaç maç iyi oynayıp sonra performansımı düşürürsem bu beni mutlu etmez. Umarım iyi performansın sezon sonuna kadar devam eder.''

Seyircisiz oynanan maçların zorluğuna da değinen Atiba, ''Bunu fazla düşünmemeye çalışıyoruz. Onlarla kavuştuğumuzda performansımız artacak'' dedi.

UEFA Beşiktaş''ın kupasını iade etti

UEFA, daha önce resmi sitesinde yer vermediği Beşiktaş''ın 2011 yılında kazandığı Türkiye Kupası''nı dün yaptığı güncelleme ile Beşiktaş sayfasına koydu. Bir kaç hafta önce ortaya çıkan skandal sonrası UEFA yetkilileri olayın kasıtlı olmadığını, sadece sayfa güncellemesinin gecikmiş olabileceğini belirtmişti. UEFA''nın güncelleme yapmamasının kamuoyunda Beşiktaş''ın aldığı cezaya bağlı olduğu görüşü hakim olmuştu.

Ümraniye''de neşeli günler

Beşiktaş, ligin 12. haftasında Torku Konyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını dün çift idmanla devam etti. Siyah-beyazlılar sabah kondisyon ağırlıklı, akşam ise taktik çalıştı. Beşiktaş''ın akşam antrenmanı öncesi Eneramo, Kerim Frei ve kulüp çalışanları Ünal Akkoyun ile Cemil Karataş için doğum günü pastası kesildi. Eneramo 28, Kerim ise 20 yaşına girdi.


10 yıl önce