Ankaragücü: 1 - G.Saray: 2
00:00, 01/04/2007, PazarG: Güncelleme: 19:35, 01/04/2007, Pazar
Yeni Şafak
Ankaragücü: 1 - G.Saray: 2
Turkcell Süper Ligi'nin 26. haftasında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Ankaragücü'nü 2-1 yendi. Karşılaşmanın ilk yarısında her iki takım da birbirine üstünlük sağlayamadı. 58. dakikada Mustafa Özkan'la öne geçen Ankaragücü'ne, Galatasaray 62. ve 68. dakikalarda Necati'nin golleriyle karşılık verdi.
Konuk takım Galatasaray, orta alandan forvet hattına istediği topları ilk yarı boyunca atamadı. Hakan Şükür-Ümit Karan ikilisiyle gol arayan sarı-kırmızılı takım, orta alandan yeterli destek gelmeyince istediği pozisyonları üretemedi.
Evsahibi Ankaragücü ise savunmadan atılan uzun toplarla tehlike yaratmaya çalıştı. Rakibine oranla daha atak bir görüntü sergileyen başkent temsilcisi, son paslarda başarısız olunca aradığı golü bir türlü bulamadı.
12. dakikada Mustafa'nın ceza alanı dışından yaptığı vuruşta top, kaleci Mondragon'da kaldı.
13. dakikada çalımlarla Galatasaray kalesine yaklaşan Tita'nın ceza alanı dışından vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
30. dakikada Abdurrahman'ın sağ taraftan yaptığı ortada, kaleye gitmekte olan topu kaleci Mondragon son anda kornere tokatladı.
Kalan dakikalarda 2 takımın çabası gol getirmedi ve bu yarı golsüz eşitlikle tamamlandı.
57. dakikada Tita'nın arapasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Mustafa Özkan'ın içeri çıkardığı topu Emre Aşık son anda kornere gönderdi.
58. dakikada Anrakagücü'nün sağ kanattan kullandığı kornerde Galatasaray savunmasını uzaklaştıramadığı topu, Devran kafayla ceza sahasına indirdi. Sarı-kırmızılı futbolcuların ofsayt düşüncesiyle durakladığı anda Mustafa Özkan, düzgün bir vuruşla topu Mondragon'un yanından ağlara gönderdi. 1-0
62. dakikada Hasan Şaş'ın sağdan ortasında ceza sahası içinde Necati'nin vole vuruşunda top ağlarla buluştu. 1-1
68. dakikada Ümit Karan'ın sağdan ortasında ceza sahası içinde Necati vuramayınca sola açılan topu bu defa Ayhan içeri çevirdi. Pozisyonu iyi takip eden Necati, kale ağzında boş pozisyonda topu ağlara gönderdi. 1-2
88. dakikada Ayhan'ın soldan ortasında Ümit Karan'ın ceza sahasında kafa vuruşunda kaleci Serkan topu kontrol etti.
90+4'te Sedat Bayrak'ın Inamoto'ya faul yapmasının ardından kavga eden Hasan Şaş ve Sedat Bayrak, ikinci sarı kartlarının ardından kırmızı kartla oyun dışı kaldılar. Hakeme itiraz eden Galatasaray Yardımcı Antrenörü Erdal Keser de saha dışına gönderildi.
STAT
: Ankara 19 MayısHAKEMLER
: Barış Şimşek **, Erhan Sönmez **, Nihat Mızrak **ANKARAGÜCÜ
: Serkan **, Abdurrahman **, Emre Güngör **, Sedat Bayrak **, Petkov ** (Burak dk. 80 *), Mustafa Özkan **, Aytekin **, Sedat Yeşilkaya **, Devran ** (Yasin dk. 85 *), Tita *, Bebbe * (Yordanov dk. 75 *)YEDEKLER
: Can Emre, Hakan Kutlu, Murat Ocak, Da SilvaTEKNİK DİREKTÖR
: Hikmet KaramanGALATASARAY
: Mondragon **, Cihan * (Hasan Şaş dk. 46 *), Emre Aşık ***, Tomas **, Orhan Ak **, Sabri **, Inamoto **, Ayhan ***, Iliç ** (Mehmet Topal dk. 80 *), Ümit Karan **, Hakan Şükür * (Necati dk. 46 ***)YEDEKLER
: Fevzi, Song, Çağrı, OkanTEKNİK DİREKTÖR
: Eric GeretsGOLLER
: Mustafa Özkan (dk. 58), Necati (dk. 62 ve 68)KIRMIZI KARTLAR
: Sedat Bayrak (dk. 90+4), Hasan Şaş (90+4)SARI KARTLAR
: Sedat Bayrak (Ankaragücü), Sabri, Hasan Şaş, Necati, Mehmet Topal (Galatasaray) MAÇTAN NOTLAR
Turkcell Süper Lig'de yapılan Ankaragücü-Galatasaray maçını, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt da izledi.
Karşılaşma öncesi bir açıklama yapan Yaşar Büyükanıt, bu maçta Ankaragücü'nü desteklediğini belirterek, "Ankaragücü'nün renkleri de tutuyor. Umarım çok güzel bir maç olur. Bugün Ankaragüçlüyüm" dedi.
ANKARAGÜCÜ'NDE EKSİK YOK
Ankaragücü, Galatasaray maçında tam kadroyla mücadele ederken, sarı-lacivertli takımda, sakatlıkları bulunan 4 futbolcu kadroda bulunmuyor.
Galatasaray'da Arda, Aydın, Carrusca ve Aykut, sakatlıkları nedeniyle başkent deplasmanında takımdaki yerlerini alamadılar.
2 TAKIMDA DA 4'ER FUTBOLCU KART SINIRINDA
Ankaragücü-Galatasaray maçı öncesinde her iki takımda da sarı kart sınırında 4'er futbolcu bulunuyor.
Galatasaray'da Cihan, Tomas, Iliç ve Ayhan'ın 3'er sarı kartları bulunurken, Ankaragücü'nde ise Sedat Bayrak, Abdurrahman, Aytekin ve Yordanov, sarı kart ceza sınırında sahaya çıkacak.
JAPON GAZETECİLER ANKARA'DA
Japonya'dan gelen 2 gazeteci de Ankaragücü-Galatasaray maçını basın tribününden izledi.
Galatasaray forması giyen Japon futbolcu Inamoto'yu izlemek için 19 Mayıs Stadı'na gelen Japon gazeteciler, basın tribününde oturarak bol bol not tuttular.
Başlıklar :
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.