|

Arzu ettiğimiz yerde değiliz

“Şampiyonluk bizim için olağandır, ikincilik başarısızlıktır” diyen başkan Adnan Polat, G.Saray'ın yol haritasını çıkardıklarını dile getirerek mali yönetimin bir disiplin içinde yürütülmesi halinde kulübün 5 yıl içinde üzerindeki yükten kurtulacağını savundu.

Abdullah Eğilmez
00:00 - 28/02/2010 Pazar
Güncelleme: 00:32 - 28/02/2010 Pazar
Yeni Şafak
Arzu ettiğimiz yerde değiliz
Arzu ettiğimiz yerde değiliz

G.Saray Başkanı Adnan Polat, lider olmalarına rağmen, futbol takımının durumundan memnun olmadığını söyledi. Takımda değişim süreci yaşadıklarını dile getiren Polat, “İki sene önce şampiyon olduk. Şu anda ligde lideriz. Ancak aldığımız neticelerden hiç memnun değiliz. Atletico Madrid'e elendik. Geçen sezon UEFA'da final oynayacakken 12 sakat nedeniyle Hamburg'a elenmiştik. Florya'da ahenkli bir çalışma ve kolej havası var. Güzel bir ortam var. Ama arzu ettiğimiz yerde değiliz” dedi. Polat, G.Saray için lig ve kupa şampiyonluğunun olağan olduğunu belirterek, “İkincilik dahi bizim için başarısızlıktır. Bu sezon şampiyon olmak istiyoruz. Olabileceğimize de inanıyorum. Gelecek sezon bizim yeni stadımızda Şampiyonlar Ligi'ni yaşamamız lazım” ifadelerini kullandı.


155 MİLYON DOLARLIK SPONSPOR

Bu sezon büyük transferler yaptıklarını ve bunlara 5-7 milyon dolarlık bonservis bedelleri ödediklerini anlatan Adnan Polat, belirli vadelerde yapılan bu transferlerde, oyuncuların kulüplerinin banka teminat mektupları istememesinin G.Saray'a olan güvenin göstergesi olduğunu söyledi. Adnan Polat, G.Saray'ın yol haritasını çıkardıklarını dile getirerek mali yönetimin bir disiplin içinde yürütülmesi halinde kulübün 5 yıl içinde üzerindeki yükten kurtulacağını savundu. Kulübün gelecek yıldan itibaren 150 milyon dolarlık gelire sahip olacağını kaydeden Polat, bu gelirlerle birlikte 5 yıl içinde kulübün özellikle profesyonel futbolda üst düzeyde yarışmacı bir hale geleceğini söyledi. Polat, artık Galatasaray'ın kimsenin cebinden yönetilemeyeceğini de dile getirdi.


ZARAR EDENLERİ KAPATTIK

Başkan Polat, kulübün sponsorluk gelirlerinin 55 milyon dolardan 155 milyon dolara yükseldiğini açıkladı. Üç önemli projelerinin bulunduğunu hatırlatan Polat, GS TV, GS Bonus ve GS Mobile'dan bu yıl için 13 milyon dolar gelir elde etmeyi hedeflediklerini anlattı. Polat, kulübe ait bazı şirketlerini pasif hale getirdiklerini, bazılarını ise sattıklarını belirterek, “10 milyon dolar zarar eden Beylerbeyi A.Ş'yi sattık. G.Saray Avrupa Gmbh'ı pasif hale getirdik. Sigorta A.Ş'yi, G.Saray İletişim A.Ş. haline getirdik. Böylece büyük giderlerden kurtulduk” dedi. Polat, en büyük hedefleri olan Sportif A.Ş. ile Futbol A.Ş'nin birleştirme sürecinin başladığını kaydetti. Öte yandan mali Genel Kurul Toplantısı'nda, kulübün toplam 383 milyon 832 bin 670 lira borcunun olduğu açıklandı.


Adada yönetimin isteği olmadı

Gündem maddeleri tek tek onaylanırken yönetimin G.Saray Adası'nın kullanımı için Mehmet Koçarslan ile 2015 yılına kadar yapılan sözleşme işleminin iptal edilmesi, oy çokluğuyla kaldırıldı. İşletme sahibi Koçarslan adaya yaptığı masraflar için hukuki yollara başvuracağını açıkladı. Başkan Adnan Polat da bu kararı “Tuhaf” diye yorumladı.


G.Saray'da Tugay dönemi

G.Saray'ın Yıllık Olağan Genel Kurulu'nda konuşan başkan Adnan Polat, Tugay Kerimoğlu'nun çarşamba gününden itibaren alt yapının başına geleceğini açıkladı. Sarı-kırmızılı ekiple büyük başarılara imza attıktan sonra Rangers ve Blackburn'a giden Tugay yeniden G.Saray'a döndü. Şu an alt yapının başındaki Evert Jan Derks sezon sonuna kadar Tugay'ın yardımcılığını yapacak.



14 yıl önce