|

Ateş böceği EMRE

İtalyan basınının "En iyi transfer" olarak yorumladığı Türk futbolcusu, şimdiden İnterli taraftarların gönlünde taht kurdu. Sondirio maçındaki futboluyla İtalyan medyasından tam puan alan Emre Belözoğlu'na övgüler yağdı.

z
00:00 - 29/07/2001 الأحد
Güncelleme: 15:06 - 26/05/2014 الإثنين
Yeni Şafak
Ateş böceği EMRE
Ateş böceği EMRE

İtalya'nın İnter takımının geçen sezon sonunda Galatasaray'dan transfer ettiği Emre, oynadığı ilk maçta İtalyan spor kamuoyunun gönlünü fethetti. Gazateler, Türk futbolcuya övgüler yağdırdı. La Gazzetta dello Sport gazetesi, Emre'nin, İnter formasıyla ilk kez oynadığı hazırlık maçında iyi başlangıç yaptığını belirtti. Gazetede Emre için, "Çabuklukta, oyunu değiştirmede, orta yapmada, oyunu açmada oldukça becerikli ve kalitesini daha da yükseltecek biri. Savunmaya gelirken biraz eksikliği var. Bir ateşböceği gibi bir durup bir başlıyor ama ne zaman ışığını yakıyor, kendisine hayran bırakmayı başarıyor" ifadelerine ye verildi. La Gazzetta dello Sport'un hafta sonu eki "Sportweek"de yer alan haberde ise Emre, İtalya'da bu sezonun en iyi transferleri arasında gösterildi.

ZACCHERONİ ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ

Corriere dello Sport da Emre'nin iyi bir oyuncu olduğunu gösterdiğini ifade ederken, Milan'ın eski teknik direktörü Alberto Zaccheroni, "Kişisel olarak Emre'ye büyük bir beğenim var. Onu Milan'a getirmeyi istediğimi kabul ediyorum. Türk futbolcunun takdir edilecek sürati, aşırı agresifliği ve büyük teknik kalitesi var. Emre'ye dikkat edin" yorumunda bulundu. Tutto Sport ise "En iyisi Emre" başlığı altında verdiği haberde, "Hemen hemen tüm maçı oynuyor, büyük bir dinanizmi var. Oyunu nasıl organize edeceğini biliyor, uyum sağlıyor, şut çekiyor, eksik olan sadece gol. Onu da harika olan sol ayağıyla deniyor" görüşünü belirtti.

HAKAN ŞÜKÜR BİLDİĞİNİZ GİBİ

Gazeteler, Sondirio takımına karşı dün oynanan hazırlık maçında 1 penaltı kaçıran Hakan Şükür için, "Şükür, penaltı noktasında da yanlış yapıyor. Kötü tünelden çıkmayı başaramıyor. Topa az dokunduğu gibi bir de penaltı kaçırıyor. Şükür her zamanki gibi. Hiç değişmedi. Çok fazla fırsat kaçırıyor. Arkadaşlarıyla bağ kuramıyor" yorumları yapıldı. Okan için ise orta sahanın sağında elinden geleni yapan, çalışan, ancak dinanizmini uzun süre yüksek seviyede tutmayı şimdilik başaramayan bir futbolcu şeklinde yorum yapıldı.


٪d سنوات قبل