|

Aurelien Chedjou'ya 3 maç ceza

PFDK, Tuzlaspor maçındaki kırmızı kart nedeniyle Aurelien Chedjou'ya 3 maç ceza verdi. Bu gelişme üzerine sarı kırmızılı kulüpte yıldız oyuncuya tarihinin en ağır cezasının verileceği ifade edildi.

Yeni Şafak
14:55 - 3/01/2017 Salı
Güncelleme: 15:19 - 3/01/2017 Salı
Yeni Şafak
Galatasaray yönetimi Chedjou'nun PFDK'dan aldığı ceza doğrultusunda kulüp yönetiminin en ağır cezasını vermek için harekete geçti.
Galatasaray yönetimi Chedjou'nun PFDK'dan aldığı ceza doğrultusunda kulüp yönetiminin en ağır cezasını vermek için harekete geçti.

Tuzlaspor maçında rakibine yaptığı hareket nedeniyle PFDK, Galatasaraylı futbolcu Chedjou'ya 3 maç men cezası verdi.



PFDK'dan yapılan açıklama şöyle;

  • Galatasaray A.Ş'nin, 28.12.2016 tarihinde oynanan Tuzlaspor-Galatasaray A.Ş. Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde kupa kategorisinde misafir kulüp olduğu müsabakada ilk kez gerçekleştirilmesinden dolayı FDT'nin 53/2. maddesi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmasına,
  • Aynı müsabakada, Galatasaray A.Ş.'nin, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle12.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına,
  • Aynı müsabakada,Galatasaray A.Ş. sporcusu Aurelien Chedjou'nun rakip takım sporcusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle 3 resmi müsabakadan men ve 13.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

Chedjou'ya Galatasaray'dan da tarihi ceza geliyor

Tuzlaspor maçındaki hareketi sebebiyle oyundan atılan Chedjou'ya kulüpten de ciddi bir ceza gelecek. Sarı kırmızılı kulübün Kamerunlu futbolcuya maç başı üzerinden 250 bin euro para cezası keseceği aktarıldı. Kulüp tarihinin en ağır cezası olarak görülen bu gelişmenin oyuncunun sözleşmesinin feshine koz olarak kullanılacağı ifade edildi.






#Aurelien Chedjou
#PFDK
7 yıl önce