|

Avrupa yoksa Onur da yok

Onur''un Trabzonspor''un Avrupa kupalarına katılamaması halinde takımdan ayrılmak için izin istediği öğrenildi. Başarılı kaleci için ilk hamleyi G.Saray yaptı. Sarı kırmızılı kulübün bir başka hamlesi de sözleşmesi sona eren Yusuf Erdoğan

Ali Kemal Yazıcı
00:00 - 15/05/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:15 - 14/05/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Avrupa yoksa Onur da yok
Avrupa yoksa Onur da yok

Sezon sonu gelmesiyle birlikte transferde de hareketlilikler yaşanırken Trabzonspor''un önemli isimleri kulüplerin iştahını kabarttı. Olcan Adın''ın Beşiktaş''a verileceğinin yankıları devam ederken bir önemli haberde Trabzonspor Kaptanı ve kalecisi Onur Recep Kıvrak ile Yusuf Erdoğan''dan geldi. Trabzonspor ile sözleşmesi devam eden Onur, bordo-mavili kulübün Avrupa Kupaları''na gidememesi halinde ayrılmayı düşünüyor. Uruguaylı kaleci Muslera''nın sözleşmesini yenilememesi üzerine arayışlara giren Galatasaray''ın Onur için devreye girdiği belirtiliyor. Cezalı olmasına rağmen Pazar günü Trabzonspor ile Galatasaray arasında oynanan maç için Trabzon''a gelen ve Trabzonspor yönetiminin verdiği yemeğe katılan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal''ın Onur''u resmen istediği öğrenildi. Önceliği Avrupa olan başarılı file bekçisinin Trabzonspor''un8 Avrupa''ya gidememesi halinde Galatasaray''a transfer olması için getirilen teklifi düşüneceklerini belirten Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, sezon sonunda Onur ile bir araya gelerek düşüncesini öğrenecek. Galatasaray''ın Onur için 4 milyon Euro bonservis bedeli ödemeye hazır olduğu öğrenilirken sarı-kırmızılı kulüp ay sonu sözleşmesi sona erecek Yusuf Erdoğan ile de ciddi anlamda ilgileniyor. Genç futbolcunun sözleşmesinin bitecek olmasına rağmen Galatasaray''ın Onur''u transfer etmesi halinde Yusuf için de 1 milyon Euro vererek jest yapacağı belirtildi. Yurt dışından gelecek tekliflerin yanı sıra kaleci Onur''un da Galatasaray''a sıcak baktığı belirtildi.

İstese serbest kalıyordu

Geçen ay alacağını alamadığı için sözleşmesinde yer alan maddeye göre serbest kalacak olmasına rağmen işlem yapmayan kaleci Onur, Trabzonspor yönetim kurulunu da büyük bir sıkıntıdan kurtardı. Onur, kendisinin gitmesi halinde kulübün de ekonomik olarak kazanç sağlayacağı konusunda görüş belirttiği öğrenildi.

Trabzonspor''a Diyarbakır''dan yeni misafirler

Diyarbakır''ın Çınar ilçesine bağlı 120 haneli Bağacık köyünde yaşayan ve aileleri gibi fanatik Trabzonsporlu olan 15 öğrenciden sonra aynı köyden bu kez yetişkinlerden oluşan 45 kişilik bir grup daha Trabzon''a gelerek bordo-mavili kulübü ziyaret etti. Trabzonspor Kulübü''nü ziyaret eden grup daha sonra bordo-mavili takımın antrenmanını izledi. Diyarbakırlı Trabzonspor taraftarları, takımlarıyla idman öncesi fotoğraf çektirdi.

Trabzonspor yerinde sayıyor

Trabzonspor eski Başkanı Özkan Sümer, birlik olmak için uzun zamandır çalışmalar yaptıklarını belirtti. Sümer, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti''nde düzenlediği basın toplantısında, hakkında iddia edilen haksız fesihten dolayı kulüpten alacağına yönelik açtığı davayla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Sümer, kulüpte daha önceki dönemlerde 4 kez görevine son verildiğini ancak bu dönemlerde hiçbir kanuni hakkını kullanmadığını söyledi. Yönetimi icraatlarından dolayı eleştiren Sümer, şöyle devam etti: ''Kupayı alacağız söylemleri ile seçime girip kazandılar. Olayla ilgili 5 yargı kararı olmasına rağmen olumlu bir gelişme olmadı. Yerimizde sayıyoruz, hatta geriledik. Uzun yıllardır geçmişi cilalayarak avunmaya çalışıyoruz. Bir olmazsak biz olamayız. Eğer bütünleşme olmazsa Trabzonspor''un başarılı olması oldukça zordur. Trabzonspor, parçalarının tamamına muhtaçtır. Hesaplaşma değil, hesap yapma dönemidir.'' Sümer, birlik çalışmaları içinde olası bir kongrede adaylığının söz konusu olmadığını da kaydetti.


10 yıl önce